07 / 07 / 2024

Hakan Ateş mega projeleri finansman

Hakan Ateş mega projeleri finansman

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, "3. Köprü, Yenihavalimanı, Kıbrıs Barış Suyu Temin projesi, Kamu-Özel Sektör Ortaklı Şehir Hastaneleri gibi büyük projelerin finansman süreçlerinde yer aldık" dedi.

DenizBank, Kıbrıs’a açıldı! KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesi faaliyete geçti!

DenizBank, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesini faaliyete geçirdi. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, amaçlarının ülkede erişilebilir, kesintisiz ve kaliteli bankacılık hizmetleri sunmak olduğunu söyledi.

Hakan Ateş: Denizbank'ın Kurucu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı! Hakan Ateş kimdir? 

Denizbank genel müdürü, yönetim Kurulu ve icra komitesi üyesi Hakan Ateş kimdir? Hakan Ateş kaç yaşında? Hakan Ateş daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Gelecek yıl bu yılı aratacak mı? 2023'te enflasyon, faiz, üretim ve istihdamda neler olacak?

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, 2023 yılında enflasyonun baz etkisiyle düşeceğini ancak faiz oranlarının yüksek kalmaya devam edeceğini, üretim ve istihdamda ise sorular yaşanacağını belirtti.

Merkez Bankası faiz düşürdü ama bankalardan uyarı var: Krediye erişim zorlaştı!

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, mevduat faizlerinde son günlerde görülen yükseliş eğilimi ile ilgili olarak "Mevduat tarafında faizler yüzde 25'lere gidiyor. O tarafta mudiyi kaçırmak istemiyoruz" dedi ve kurumsal ticari firmalar için krediye erişimin de zorlaştığını vurguladı.

Turistik oteller yabancıların eline geçebilir!

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Bir iki yıl kazanç kötü olabilir. Ama otel orada duruyor. Eğer siz turizmcileri desteklemezsiniz, maalesef bu oteller üç otuz paralara, çok düşük paralara kendi yatırımcısının dışındakilerin ellerine geçebilir" dedi.

Mega Polietilen'den Adıyaman'a dev entegre tesisi!

Mega Polietilen, Adıyaman Besni'de dev bir entegre tesisi inşa etti. Mega Polietilen Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Özhan, 'Sıfır atık' projesiyle yola çıkarak yaptıkları arıtma tesisiyle bölgede bir ilki hayata geçirdiklerini vurguladı.

22 otel gerçek değerlerinin yarısına satıldı!

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, dün Uluslararası 10. Resort Turizm Kongresi'ne katıldı. Ateş, 2018-2020 döneminde 22 otelin satış sürecine katıldım. Otellerin gerçek değeri ekspetriz değerlerinin 2 katıydı. Otel varlık değerlemesi inşaat projesi kriterleriyle yapılmamalı" dedi.

Konut sektörü 2021'den umutlu!

Konut sektöründe son iki ayda, düşen faizlerle hareketlenme başladı. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Daha küçük metrekareli, daha ucuz, çok uzun vadeli finanse edilebilecek C sosyoekonomik grubuna yönelik konut üretme projesi var" dedi...

BDDK ve SPK konut kredisi için çalışıyor!

Denizbank CEO'su Hakan Ateş, PPP ve konut kredilerinin menkul kıymetleştirilmesi için BDDK ve SPK'nın çalışma yaptığını açıkladı. 

Türkiye'nin ekonomisi eski hızına ulaşıyor!

DenizBank'ın 20. kuruluş yıl dönümünde ekonomi gazetecileri ile bir araya gelen Genel Müdür Hakan Ateş, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye yatırım derecesini yükseltecek!

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türkiye'nin kamu borçlanması, cari açık ve bütçe açığı yönünden Avrupa'dan daha iyi olduğunu belirtti. Ateş, “Türkiye, 2012’de kazandığı yatırım derecesini, bundan sonra da kazanabilecek güçtedir” dedi.

Türkiye ekonomisi 2017’de yüzde 3.5 büyür!

Denizbank Genel Müdür Hakan Ateş 2017’nin ilk çeyreğinde kurun üzerindeki köpüğü bırakacağına inandığını belirtti. Ateş Türkiye ekonomisinin 2017’de yüzde 3.5 büyüyebileceğini ifade etti.

Denizbank'tan 10 yılda 300 projeye 20 milyar dolar finansman!

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Son 10 yılda 300’ü aşkın proje için yaklaşık 20 milyar dolar tutarında uzun vadeli finansman sağladık." dedi.

Hakan Ateş mega projeleri finansman Haberi

Hakan Ateş mega projeleri finansman

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, “Ülkemizin 81 ilinde ve yurtdışında olmak üzere toplamda 735 şubemiz ve 15 bine yakın çalışanımız ile faaliyet gösteren bankamızın aktifleri; 2015 yılında yüzde 20 büyüyerek, 113 milyar TL seviyesine yükseldi” dedi.


Denizbank’ın 2015 yılında konsolide bazda; mevduatını yüzde 15 oranında artırarak 71.2 milyar TL’ye, toplam kredilerini yüzde 20 artış ile 102.1 milyar TL’ye ve müşteri sayısını da 840 binlik artışla 9.1 milyon kişiye çıkardığını kaydeden Ateş, aynı dönemde bankanın net kârının da 859 milyon TL seviyesinde gerçekleştiğini belirtti.


Denizbank’ın aktiflerinin hızlı büyümesinde Türkiye’nin geleceğini inşa eden dev projelere sunduğu katkının önemli bir paya sahip olduğunun altını çizen Ateş, şunları söyledi:


“Ülkemizde kalkınma ve refahın sürdürülebilir kılınmasında kritik öneme sahip, devasa altyapı projelerinin finansmanında yer almayı...