06 / 05 / 2024

Hakkari inanç turizmi

Hakkari inanç turizmi

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'nin içinde bulunduğu TRB-2 Bölgesi'nde desteklediği projelerle yüzlerce kişiye yeni iş kapısı açan DAKA, illerdeki turizm potansiyelini tetikleyecek programlara da imza atıyor...

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

Sümela Manastırı'ndaki çalışmaları komisyon takip edecek!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye'nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda devam eden çalışmaların izlenebilmesi için komisyon kurulduğunu açıllado.

Şanlıurfa'daki Hazreti İbrahim'in makamı yenilendi!

"Peygamberler şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in dünyaya geldiği rivayet edilen makamı, restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

Hazreti İbrahim'in Şanlıurfa'daki makamı yenileniyor!

Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam, restore ediliyor.

İzmir Selçuk'ta inanç turizmi yapılacak!

2017'de düzenlenecek Uluslararası İnanç Turizmi'nin Selçuk'ta yapılması için aday olduklarını açıklayan Başkan Bakıcı, "Ayrıca Bülbül Dağı eteklerine Meryem Ana Heykeli dikiyoruz" dedi

Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde inanç turizmi canlandırılıyor!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasıyla, bölgede inanç turizminin daha da canlandırılması hedefleniyor.Külliyenin tanıtım çalışmaları ise 5 yıldır devam ediyor.

Hakkari'de inanç turizmine 6 milyon liralık destek!

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'nin içinde bulunduğu TRB-2 Bölgesi'nde desteklediği projelerle yüzlerce kişiye yeni iş kapısı açan DAKA, illerdeki turizm potansiyelini tetikleyecek programlara da imza atıyor...

Hamit İzol: Turizm politikası doğru belirlenmeli!

MERTİD Başkanı Hamit İzol, ilin sahip olduğu kıyı şeridi ve Tarsus ilçesinde bulunan inanç turizmi olanakları ile önemli bir destinasyon olduğunu belirterek "Uluslararası kamuoyuna tanıtılması şarttır" dedi.

İnanç turizminde büyüme hızı düştü!

Dünyada üç büyük semavi dinin kutsal mekanlarını bir arada barındıran ender ülkelerden biri olan Türkiye, inanç turizmi potansiyelini kullanamıyor. Çeşitli nedenlerle son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Sağlık Turizmi ve Marka Zirvesi gerçekleştirildi!

Sağlık Turizmi ve Marka Zirvesi gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci " Sağlık turizmini geleceğin en önemli ekonomik sektörlerinden birisi olarak görmemiz gerektiğine inanıyorum " dedi.

Erzurum'da doğa, kış ve inanç turizmi tanıtım çalışması yapılıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen: Erzurum’da doğa, kış ve inanç turizmiyle alakalı tanıtım çalışması yapıyoruz. Şehrimizdeki beş bin yatak kapasitesini 20 bine çıkarmayı planlıyoruz.

Manisa’da inanç turizmi!

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, yabancı turistlerin Manisa’ya inanç turizmi kapsamında geldiğini bildirdi Sudak yaptığı açıklamada, 216 bin 644 turistin kente geldiğini kaydetti.

Sağlık turizmi geliri 10 milyar dolara çıkabilir!

Turk Healt Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, "Gerekli tedbirler alınırsa sağlık turizmi gelirini 2-3 yıl içinde10 milyar dolara çıkarıp, Bakanlığın 18,6 milyar lira olan bütçesini aşarak bu açığı kapatabiliriz" dedi...

Hakkari inanç turizmi Haberi

Hakkari inanç turizmi


Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Hakkari'de inanç turizminin geliştirilmesini sağlamak amacıyla yeni bir mali destek programı hazırladı.


Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'nin içinde bulunduğu TRB-2 Bölgesi'nde desteklediği projelerle yüzlerce kişiye yeni iş kapısı açan DAKA, illerdeki turizm potansiyelini tetikleyecek programlara da imza atıyor.


Uzun yıllar terör olaylarıyla anılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2013 yılında başlatılan çözüm sürecinin ardından rahat bir nefes alan Hakkari, DAKA'nın hazırladığı mali destek programıyla makus talihini yenmeyi hedefliyor.


Çözüm süreciyle yaşanan olumlu havanın turizm ve dağcılık sporuna ilgiyi artırdığı kentte, DAKA da kentin inanç turizminde hak ettiği yere gelmesi için çalışma başlattı. 


Yaşanan sıkıntılı dönem nedeniyle yıllardır saklı kalan ve bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşayan tarihi ve kültürel değerlerin turizme kazandırılması için Hakkari'ye özel, "İnanç Turizmi...