07 / 05 / 2024

hakkaride çinko rezervi

hakkaride çinko rezervi

Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, Hakkari' nin krom, kurşun, çinko ve bakır gibi önemli maden yataklarına sahip olduğunu söyledi...

Koza Altın Gümüşhane Torul'a yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Torul'a açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

Merkez Bankası toplam rezervi 32 haftanın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 27 Ekim 2023 haftasında bir önceki haftaya göre 435 milyon dolar artış göstererek, 126 milyar 560 milyon dolara çıkarak, 32 haftanın en yüksek seviyelerine çıktı.

Merkez Bankası’nın net rezervleri iki ayda 21,5 milyar dolar büyüdü!

Başkan değişiminin ardından yeniden rezerv biriktirmeye başlayan Merkez Bankası’nın “net” rezervinde 2 Haziran sonrasındaki on haftada toplam artış 21,5 milyar dolara ulaştı. Banka’nın brüt rezervi 116 milyar 319 milyon dolara ulaştı.

Barclays, Türkiye’nin döviz rezervi artışının devamını bekliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kısa süre önce yayımladığı Türkiye ekonomisine ilişkin yıllık analizden sonra Barclays de gelişmekte olan piyasalar araştırma raporunda, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artışın sürmesini beklendiğini paylaştı.

Kuraklık endişeleri ve jeopolitik riskler emtia piyasasına darbe vurdu!

Geçen ay emtia piyasasında sert yükselişler yaşanırken, bakır yüzde 6,9, alüminyum yüzde 4,5, çinko yüzde 7,6, kurşun yüzde 0,6, pamuk yüzde 5,4, şeker yüzde 5, kakao yüzde 5,8, kahve yüzde 3,6 değer kazandı.

Merkez Bankası rezervlerinde erime durdu, TL’de hız kazandı!

Banka’nın swaplar dahil net rezervi 6 haftada 18 milyar dolara yakın artış sağladı. Ancak aynı dönemde dolar kuru 6 liradan fazla yükselirken TL, yüzde 23,6 oranında devalüe oldu.

İnko Yapı Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnko Yapı Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fahrettin Emrah Çelik ve İnci Koparan ortaklığında kuruldu.

ABD, stratejik petrol rezervi için 6 milyon varil daha ham petrol alacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için Ekim ve Kasım'da teslim edilmek üzere yaklaşık 6 milyon varil daha ham petrol alacağını açıkladı.

Paramız pul olunca piyasada bozuk para da kalmadı! Madeni parada kıtlık var!

Yüksek enflasyon nedeniyle paramız pul olsa da küçük esnaf piyasada madeni para sıkıntısı yaşandığından şikayet ediyor. Madeni paralarda; bakır, çinko ve nikel fiyatlarındaki artışlar nedeniyle üretim maliyetinin kendi değerini aştığı belirtiliyor.

ABD, stratejik petrol rezervi için 3 milyon varil petrol satın alacak!

ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için ağustos ayında teslim edilmek üzere 3 milyon varile kadar ham petrol alacağını duyurdu.

2022 Temmuz'dan beri en düşük seviyede! Merkez'in rezervleri alarm veriyor

TCMB'nin toplam brüt rezervi geride bıraktığımız hafta 1 milyar 248 milyon dolara kadar düşmüştü. 114 milyar 883 milyon dolara geriledi. Net rezervler de 6,4 milyar dolara düştü. Temmuz 2022 sonrası en düşük orana geriledi.

Şırnak Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi heyecanla karşılandı!

Şırnak'ta terörden temizlenmiş olan Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi, çevre köylerde büyük sevinç uyandırdı.

hakkaride çinko rezervi Haberi

hakkaride çinko rezervi


Yoksulluk ve yaşanabilirlik oranlarında Türkiye'nin en geri kalmış illerinden olan Hakkari'nin, yeraltı kaynakları bakımından oldukça zengin olduğu ortaya çıktı. Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, Hakkari'nin krom, kurşun, çinko ve bakır gibi önemli maden yataklarına sahip olduğunu söyledi.


Bölgede çinko ve kurşun gibi madenlerin yanısıra, kükürtlü bileşiklerin ve jeotermal kaynakların da bulunduğunu vurgulayan Bodur, bu kaynakların açılacak tesislerle bölgenin ekonomisine kazandırılmasının, kentin gelişmişlik düzeyini Türkiye ortalamasına ulaştıracağını aktardı.


Son dönemlerde madenle ilgili bölgede bir-iki tesisin açılmasının sevindirici olduğuna dikkati çeken Bodur, "Kurşun ve çinko bölgenin önemli madenlerinden, bölgede daha çok metamorfizmaya, yani başkalaşıma dayalı tortul ve özellikle karbonatlı kayaçlar içerisinde bulunuyor. Ülkenin yeraltı zenginliklerinin ortaya çıkarılmasında önemli katkıları ve çalışmaları olan Maden Tetkik Arama kurumunun bölgedeki kurşun...