02 / 05 / 2024

Hakkaride okul yürüyüşü

Hakkaride okul yürüyüşü

Yıkım kararı alınan Hakkâri Süleyman Uğur Sıtkı İlk ve Ortaokulu öğrencileri, yeni okul için Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. Yıkım kararına rağmen eğitim devam edince öğrenciler yürüyüşe geçti.

Deprem bölgesine 62,5 milyar liralık konut ve okul yatırımı! TOKİ 73, Emlak Konut GYO 4 projeye imza atacak!

Deprem bölgesinde inşası devam eden konut ve okul inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Hayata geçirilecek projelerin toplam bedelinin 62,5 milyar TL olması bekleniyor.

Bakan Yusuf Tekin: 2000 öncesi yapı stokları kontrol edildi, 1583 okul yıkılıp baştan yapıldı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2000 öncesi yapı stokunun neredeyse tamamının Türkiye genelinde tahkik işlemlerinin yapıldığını ve 1583 okulun deprem sebebi ile yıkılıp yeniden yapıldığını açıkladı.

Milyonları şoke edecek haber! KDV borcunuz olabilir! Acilen göz atın!

KDV oranlarında yapılan zamlar okul ücretlerine ek zam olarak yansıdı. Okul yönetimleri, okulların açılıp taksit ödemelerinin başlaması ile beraber yeni faturaları yüzde 10 KDV ekleyerek kesmek zorunda kaldı. Okul ücretini taksitli ödeyen veliler, gelecek aylarda her taksitten sonra KDV de ödeyecek.

Okul alışverişi yapacaklar müjde! Migros, Adel markalı ürünlere yüzde 20 indirim yaptı! Yetişen sepetine hemen ekleyecek

Okulların açıklamasına kısa süre kala kırtasiye ürünleri satan zincir marketler peş peşe kampanya başlattı. Kampanya furyasına katılan Migros'ta Adel markalı ürünlere yüzde 20 indirim yaptı.

Bu yıl okul çantaları en ucuz 1.000 TL'ye dolacak! Kırtasiye ürünlerinde yüzde 75 yükseliş! 

Okulların açılmasına günler kala, velilerin okul alışverişi telaşları başladı. Kırtasiye malzemelerinde geçtiğimiz seneye göre yüzde 40 ile 75 arasında artış yaşanırken bu sene bir okul çantasını doldurma maliyeti en az 1.000 TL olacak.

Ev sahipleri yüksek kiralar için okul sezonunu bekliyor!

Konutlarda yüzde 25 kira zam sınırına takılmak istemeyen konut sahipleri okul sezonunu bekliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, birçok kiralık konut boş şekilde dururken, kiraların öğrencilere göre ayarlandığı ve bir senelik peşin ödeme gibi taleplerin de olduğu belirtiliyor.

O şehirde yaşayanlara şok haber! Okul servis ücretleri yüzde 30 zamlandı! 

Hemen her şehirde peş peşe açıklanan toplu taşıma zamlarının ardından bir zam haberi de okul servis ücretlerinden geldi. Bugün yapılan bir açıklama ile, o şehirdeki okul servis ücretlerinin yüzde 30 artırıldığı bildirildi.

Okul öncesi Migros'tan dev fırsat! Kırtasiye ürünlerinde yüzde 62'ye varan indirim! 7 Eylül 2022 fiyat listesi...

Migros, okulların açılmasına sayılı günler kala sürpriz yaptı! Migros, okul alışverişi yapacaklara müjdeyi verdi! Migros'ta kırtasiye ürünlerine yüzde 62'ye varan indirimler uygulandı! Peki, Migros'ta kırtasiye ürünlerinin fiyatları ne kadar? İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi...

TOKİ Konya'da 2 yeni okul inşa edecek! İhalesi 5 Temmuz'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Konya okul yatırımları için düğmeye bastı. Projelerin ihalesi 5 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.

Samsun'da depreme dayanıksız okul yıkıldı!

Samsun'un Havza ilçesinde depreme dayanıksız olduğu saptanan Havza İmam Hatip Ortaokulu binası yıkıldı.

Bursa Yıldırım'da nitelikli okul eksikliği mecliste!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinin nitelikli okul eksikliği meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gürsel Erol'dan Elazığ'a okul müjdesi!

Elazığ’da 24 Ocak 2019'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören birçok okul yıkılmıştı. Kentte yaşanan okul sıkıntısını çözmek için CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un talebi üzerine CHP’li İstanbul ve İzmir büyükşehir belediyeleri kentte okul yaptırmaya karar verdi. 

Kırşehir'de 76 yıllık meslek lisesi yenileniyor!

Kırşehir'de 76 yıldır teknik eleman ve sanatkar yetiştiren meslek lisesi, Milli Eğitim Bakanlığının "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" ile yenileniyor.

Hakkaride okul yürüyüşü Haberi

Hakkaride okul yürüyüşü

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan ve 1997 yılında hizmete ağlan 20 derslikli ve bin 350 öğrencili Süleyman Uğur Sıtkı İlk ve Ortaokulunda 3 yıl önce deprem analizi yapıldı. Yapılan incelemelerin ardından okulun yıkılmasına karar verildi. Bunun üzerine Güngör Mahallesi'nde geçen yıl yeni bir okulun inşaatına başlandı. Ancak 22 Mayıs'ta bitirilmesi ve yeni eğitim yılına yetiştirilmesi düşünülen okul bitirilemeyince öğrenciler, bu yıl da eski okullarına gitmek zorunda kaldı. Okulun kötü durumda ve camlarının kırık olduğunu söyleyen öğrenciler, kış aylarında burada eğitim görmek istemediklerini belirterek yürüyüş yaptı. Ellerinde 'Yeni okul istiyoruz' dövizleri taşıyıp slogan atan yaklaşık 200 öğrenci, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar...