07 / 05 / 2024

haklı tahliye sebepleri

haklı tahliye sebepleri

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir konut kiraladığınızı düşünelim. Ev sahibiniz söz konusu kontrat süresi bitmeden hangi durumlarda sizi evden çıkarabilir? İşte kira süresi bitmeden tahliye nedenleri...

Kiracısıyla sorun yaşayan ev sahipleri hemen bakın: Bu şartlarda evinizi tahliye ettirebilirsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında hem yüzde 25 sınırı hem de tahliye konularında anlaşmazlıklar yaşanıyor. Peki kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler neler? İşte Avukat Esat Özel'in o paylaşımı...

Kiracılar dikkat! Bu nedenlerle tahliye edilebilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan son sürat devam ederken, pek çok kiracı da tahliye nedenlerini merak ediyor. İşte Avukat Tarık Çakmak'ın tahliye sebepleri ile ilgili o paylaşımı...

Kiracılar bu maddelere dikkat! Evinizden çıkartılabilirsiniz! 

Ev sahibi ve kiracı arasında esen sert rüzgarlar tahliye davalarını da yeniden gündeme getirdi. Peki kiracının tahliyesi hangi durumlarda gerçekleşir? İşte kira hukukumuza göre tahliye sebepleri...

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Avukat Esat Özel kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri açıkladı. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda tahliye edebilir?

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

Ev sahipleri artık para teklif ediyor! Kiracılar bu kanuna dikkat! 

Mevcut kiracısını çıkarıp 2-3 kat fazla tutarla konutunu kiraya vermek isteyen mülk sahipleri, haklı tahliye nedeni bulamayınca para teklif etme yoluna bile gitti. “Taşınma paranı vereyim, 6 kira bedeli vereyim, evi boşalt” diyen konut sahiplerinin sayısı çoğaldı. Ev sahiplerinin ısrarından bunalan

Dükkandaki kiracıyı nasıl çıkarabilirim?

Mal sahipleri, kanunda yazan haklı tahliye nedenlerinin doğması halinde kiracısını tahliye edebiliyor. Peki, "Kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir? Dükkandaki kiracıyı nasıl çıkarabilirim?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Tahliye davalarında avukatlık ücreti 2016!

Mal sahipleri kanunda belirtilen haklı gerekçelerin doğması halinde tahliye davası açarak kiracıdan taşınmazı boşaltmasını isteyebiliyor. Peki, tahliye davalarında avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

Kiracıdan kaynaklanan tahliye gerekçeleri!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar kira sözleşmesini kanunda belirtilen haklı nedenlerin doğması halinde feshedebiliyor. Peki, kiracı ne yaparsa mal sahibi çıkarabilir? İşte kiracıdan kaynaklanan tahliye gerekçeleri..

Dükkan kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, kiracısını kanun kapsamında yazan haklı nedenlerin doğması halinde çıkarabiliyor. Peki, dükkan kiracı tahliye davası nasıl açılır? Dükkan kiracı tahliyesi nasıl olur?

Temerrüt nedeniyle tahliye davası açma süresi!

Kira parasını ödenmeyen ev sahibi paranın ödenmesi için 30 gün içinde, kiracıya ihtarname çekebiliyor. Haklı 2 ihtardan sonra ev sahibi temerrüt nedeniyle tahliye davası açabiliyor. İşte, temerrüt nedeniyle tahliye davası açma süresi!

Temerrüt nedeniyle tahliye dilekçe örneği!

Kiracının kira bedelini ödememesi halinde, kiracıya kirayı ödemesi için ihtar gönderilebiliyor. Haklı ihtardan sonra da ödeme yapılmazsa tahliye davası açılabiliyor. İşte, temerrüt nedeniyle tahliye dilekçe örneği!

İşyeri kiracısı ne zaman tahliye edilir?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı bazı haklı nedenlerin doğması halinde mal sahibi tarafından tahliye edilebiliyor. Peki, işyerindeki kiracı nasıl çıkarılır? İşyeri kiracısı ne zaman tahliye edilir?

haklı tahliye sebepleri Haberi

haklı tahliye sebepleri

Kira süresi bitmeden tahliye!

Kirada oturanların en çok merak ettikleri konuların başında "kira süresi bitmeden tahliye" hususu bulunuyor. Ev sahibi kontrat bitmeden hangi durumlarda evi boşaltmanızı isteme hakkına sahip, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Türk Borçlar Kanunu kapsamında düzenlenen kira hukukuna göre, ev sahibi her istediği zaman, kiracısını evden çıkaramıyor. Tahliye isteyebilmesi için bazı haklı nedenlerin mevcut olması gerekiyor. Peki nedir bu haklı tahliye sebepleri?


1. İcra takibi; Eğer, kiracı olarak kira parasını ödememişseniz ve mal sahibi bu konu hakkında bir icra takibinde bulunabiliyor. İcra takibi kapsamında kira borcunun ödenmesi için 30 gün süre veriliyor. Bu süre içerisinde borcun hala ödenmemesi durumunda; kiracıdan evin tahliye edilmesi isteniyor. 31. gün ödemenin yapılması bir anlam ifade etmiyor.


2. Mal sahibinin ihtiyacı olması; Mal sahibi eğer bu...