27 / 04 / 2024

Haliç-Kemerburgaz tren projesi

Haliç-Kemerburgaz tren projesi

Belgrad Ormanları’ndan geçecek olan Kemerburgaz tren hattının ihalesinin ekonomik olmadığı gerekçesi ile iptal edilmesinin ardından İBB, Kemerburgaz tren hattının planlarını da iptal etti. 

İstanbul'dan Ankara tam 80 dakika olacak! Süper hızlı tren geliyor! 

İstanbul Ankara arasını 80 dakikaya düşürecek Süper Hızlı Tren projesi geliyor. Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı'nın ön proje çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı 2027'de hizmete açılacak!

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili verdiği soru önergesine 6,5 ay sonra yanıt geldi. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 2013’te temeli atılan ve 2016’da bitmesi öngörülen projenin 2027’de biteceği yanıtını verdi.

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

Arsaların değerleneceği bölge belli oldu: İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesi fiyatları katlayacak!

İstanbul-Ankara arasında hayata geçirilmesi planlanan Süper Hızlı Tren Projesi ile arsa fiyatlarının katlanması bekleniyor. Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi! Ankara ile Çorum arası 1.5 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin (YHT) 2024 yılında ihale edileceğini söyleyerek müjdeyi verdi. Yeni yüksek hızlı tren hattı ile Ankara il Çorum arasın 1.5 saat olacak.

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesiyle ilgili son dakika gelişmesi! Seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren projesi tamamlandığında Ankara İzmir arası 14 saat olan seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceğini söyledi. 

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin üçüncü fazı olan Halkalı-Ispartakule bölümündeki tünel açma çalışmalarını başlatarak çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

İstanbul - Ankara Hızlı Tren detayları bir bir geliyor! Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul - Ankara Hızlı Tren projesi ile ilgili konuştu. Peki İstanbul - Ankara Hızlı Tren ne zaman açılacak? 

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin akıbeti mecliste!

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin akıbeti ve maliyeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hızlı tren projelerinde son durum ne?

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, hızlı tren projelerine ilişkin konuştu. Tarhan, “Ankara-Sivas hızlı tren projesi, Bursa-Yenişehir yüksek hızlı tren projesi ve Konya Karaman hızlı tren projesi neden bitmiyor?" dedi...

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi ile seyahat süresi 1 saat 20 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya inecek." dedi.

Ankara-Erzurum YHT projesi meclis gündeminde!

Ankara Erzurum Yüksek Hızlı Tren Projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi ne zaman açılacak?

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin ne zaman faaliyete geçeceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Haliç-Kemerburgaz tren projesi Haberi

Haliç-Kemerburgaz tren projesi

1. Dünya Savaşı yıllarında kullanılan Haliç'ten Karadeniz sahiline uzanan tren hattını yeniden canlandırmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan “Haliç-Kemerburgaz – Karadeniz Sahili Raylı Sistem Hattı” projesi için 1 Şubat 2017'de ihale açıldı. 

Yapım maliyeti 463 milyon 207 bin TL olan Kemerburgaz tren hattının ihalesi 12 Haziran 2017 günü iptal edilmişti. İhalenin, dekovil hattının mevcut haliyle uygulanmasının “kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanılmaması sonucunu doğurabileceği…” gerekçesiyle iptal edildiği açıklaması yapılmıştı. 

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre dekovil hattının projesini çizmek için 392 bin TL harcana yapılmıştı. 500 ağacın kesilmesine neden olacak hat, tarihi su kemerlerinden ve sit alanlarından geçecekti. İhalesi iptal edilen proje 18 Ocak 2019 tarihli İBB Meclisi'nde yeniden gündeme alındı. 

PLAN OYBİRLİĞİ İLE İPTAL

Ulaşım Planlama Müdürlüğü, İBB'ye gönderdiği yazıda...