27 / 04 / 2024

haliç temizlendi mi

haliç temizlendi mi

1937 yılında Prost'un hazırladığı imar planıyla Haliç sanayi mıntıkası olacakmış. Haliç'de deniz trafiği artacağından Haliç'in temizlenmesi gündeme gelmiş. Belediye, Haliç'in temizlenmesi hakkında bir proje hazırlayacakmış.

1992 yılında Haliç'in pisliği Karadeniz'e aktarılacakmış!

1992 yılında Büyükşehir Belediyesi, Haliç'i temizlemek için Karadeniz'e 30 kilometrelik boru hattı çekilmesi ve pisliğin hava pompalarıyla emilerek Terkos ile Kilyos arasındaki maden ocaklarına dökülmesi için proje çalışması başlatmış.

1991 yılında Haliç kaderine terk edilmiş!

1990 yılında yüzlerce kanalizasyonun ve atölyelerin atıklarının boşaldığı Haliç'te kirlilik aşırı boyutlara varmış. İstanbul Belediyesi, denizi kirletiyor gerekçesiyle Haliç kollektörlerini kapatmasıyla Haliç tekrardan kokmaya başlamış.

1984 yılında Haliç üzerinde köprüye gerek kalmayacakmış!

1984 yılında Haliç'in iki yakası bir araya gelmek üzereymiş. Tarihi Altın Boynuz üzerinde pislikten oluşan adacıkların birleşme yolunda çoğaldıkları görülmeye başlanmış. Büyük para ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle Haliç, aynı durumdaymış.

1976 yılında Haliç'in temizlenmesi için 5 milyar lira gerekiyormuş!

1976 yılında Haliç bütün güzelliğini kaybetmiş. 150 kanalın sürekli kirlettiği Haliç'i kurtarmak için çevresindeki sanayi kuruluşlarını kaldırmak gerekiyormuş ve temizlenmesi için ise 5 milyar lira gerekiyormuş.

1972 yılında Haliç'te üçüncü köprüye gerek yokmuş!

1972 yılında İlhami Söker, Haliç'in akan lağımlar ve çöplerle her gün biraz daha dolduğunu söylemiş. Bozmacı İlhami, bu gidişle 20 yıl sonra karşıdan karşıya yürüyerek geçilir demiş.

1959 yılında Haliç sayfiye yeri haline getirilecekmiş!

1959 yılında İstanbul Belediyesi'nin üzerinde durduğu en önemli konulardan biri Haliç'in temizlenmesi ve etrafının ıslahıymış. Haliç'in temizlenmesi ve etrafının ıslahı için 300 milyon lira harcanacakmış.

1956 yılında ölüm denizi olan Haliç'te, deniz canlısı yaşamaz olmuş!

1956 yılında Haliç, ölüm denizi halini almış. Yabancıların Altın Boynuz dediği Haliç'e çeşitli artıkların dökülmesi yüzünden, Unkapanı Köprüsü'nden itibaren balık, yengeç gibi deniz canlıları yaşamaz olmuş.

Haliç 1932 de bile temizlenmek zorundaymış!

8 Ocak 1932 Akşam gazetesinin haberine göre Haliç’in temizlenmesi o dönemde bile büyük bir problem teşkil etmekteymiş. Haliç’in günden güne yoğunlunun arttığı bu problemin çözümü sadece belediye tarafından gerçekleştirilebilirmiş.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı geliyor!

Haliç-Kemerburgaz dekovil hattı, geçmiş dönemlerde İstanbul'da faaliyet gösteren Silahtarağa Elektrik Santrali'yle şehrin kuzeyindeki linyit ocakları arasında kurulan tarihi demiryolu hattı tekrar hayata geçiriliyor.

We Haliç Gaziosmanpaşa projesinin adı Bizim Haliç mi olacak?

"We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi" temel atma töreninde, projenin gayet iyi planlandığını ve itirazı olmadığını ancak projenin ismine takıldığını anlatan Özhaseki, isminin, "Bizim Haliç" olması ricasında bulundu.

Kurbağalıdere temizlendi mi?

Kadıköy Mahalle Muhtarları ve Kadıköy Kent Dayanışması üyeleri, 'temizlenen Kurbağalıdere'de balıklar yaşamaya başladı' yönündeki haberlere tepki göstererek eylem yaptı.

Haliç Tersanesi’ne beton santrali mi kuruldu?

Haliç Tersanesi’nin Taşkızak Tersanesi kısmına, Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli’ne beton sağlamak için kurulan santrali, Beyoğlu bölgesinden sorumlu olan İstanbul 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu raportörü fark etti.

Konut kredisinde ara ödeme yapılabilir mi?

Hali hazırda konut kredisi ödemeleri devam eden tüketiciler kredilerinde ara dönemde toplu bir ödeme yapmak isteyebiliyor. Peki, konut kredisinde ara ödeme yapılabilir mi? İşte yanıtı..

İzmir Körfezi temizliğinde Haliç modeli mi uygulanacak?

Bakan Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da İzmir milletvekili adayı olduğunu ancak kent için hiçbir projeden bahsetmediğini, İzmir Körfezi'ni nasıl kurtaracağını söylemediğini belirtti.

Gayrimenkullerinizin menkulleşmiş hali GYF’ler!

Avukat Kadir Kurtuluş; gayrimenkulün yurt dışındaki piyasalarda inşaat sektörünün altında değil de finans sektörünün altında değerlendirildiğini tüm gelişmiş ekonomilerde doğru ve sağlıklı konumlandırmanın bu şekilde olduğunu söyledi.

Hisseli ev satılabilir mi?

Hisseli tapu; denildiğinde ise birden fazla kişinin gayrimenkul üzerinde malik olmasını anlıyoruz bir taşınmazda birden fazla mülkiyetin var olması hali olarak da ifade ediliyor. Peki, hisseli ev satılabilir mi?

Sanayi merkezi 1900'lü yıllarda Haliç'miş!

1929 yılında Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul'da sanayinin merkezi Haliç'miş. O dönemde fabrikaların büyük bir çoğunluğu Haliç'teymiş. Haberde 1929 yılında çekilmiş Haliç fotoğrafı da mevcuttur.

Haliç Köprüsü'ne yapılan asfaltlama çalışması ne kadar idare eder? Köprü güvenli mi?

Haliç köprüsüne çürük diş dolgusunu yapılmış, sorun halının altına süpürülmüştür. En kısa sürede sorun, kalıcı çözüme kavuşturulmalıdır

Haliç Metro Köprüsü, İstanbul silüetini perdeler mi

Süleymaniye Camii başta tarihi eserleri perdeleyeceği korkusu yaşatan Haliç Metro Köprüsünü konunun uzmanlarına sorduk... Endişeler ortak

Blox Haliç fiyat listesi! 370 bin TL'ye 2+1!

Blox Haliç, toplam 3 etaptan meydana geliyor. Kağıthane'deki projede kalan konutlardan 127 metrekarelik 2+1'ler 370 bin TL ile 391 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Proje kapsamında yer alan konutların teslimatları Mayıs ayından beri yapılıyor

Hakan Kıran: Haliçe ip de gerseniz UNESCO beğenmeyecek

İstanbul'u dünya kültür mirası listesinden çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan Haliç Metro Geçiş Köprüsünün mimarı Hakan Kıran, UNESCOnun köprüyle ilgili tavsiye kararını değerlendirdi

haliç temizlendi mi Haberi

haliç temizlendi mi



Haliç temizlenecek


Belediye bir proje hazırlamaya başladı


    Haliç'in yavaş yavaş dolmaya başladığı ve bu gidişle bir gün vapurların seferinin kabil olamayacağı yazılmıştı.

    Şehircilik mütehassısı B. Prost'un hazırladığı plana göre Haliç'in her iki sahili sanayi mıntıkası olacaktır. Bu bakımdan Haliç'te deniz faaliyeti artacağı için Haliç'in temizlenmesi icap ediyor. Haliç'in şimdiye kadar temizlenmemesi, Haliç'ten çıkacak enkaz ve malzemenin taksimi ve yapılacak masrafa iştirak hakkında Belediye ile Liman İdaresi'nin anlaşamamasından ileri geliyordu.

    Belediye, Haliç'in temizlenmesi hakkında bir proje hazırlamaktadır. Bunda yapılacak masrafların nasıl temin olunacağı, çıkacak enkaz ve malzemeden ne suretle istifade edileceği gösterilecek ve proje hükümete...