26 / 07 / 2024

haliçin eski hali

haliçin eski hali

1956 yılında Belediye, Haliç bölgesindeki sanayi kuruluşlarını Surdışı'na çıkartmaktan yanaymış. Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından hazırlanan raporda ise sanayi bölgelerinin sur haricine nakli tasvip edilmemiş.

Sanayi merkezi 1900'lü yıllarda Haliç'miş!

1929 yılında Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul'da sanayinin merkezi Haliç'miş. O dönemde fabrikaların büyük bir çoğunluğu Haliç'teymiş. Haberde 1929 yılında çekilmiş Haliç fotoğrafı da mevcuttur.

Üst düzey profesyonel yönetici babadan oğluna derslerle dolu mektup!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından  Arçelik'in eski genel müdürü ve Akkök Holding'in 17 yıl tepesinde oturan Mehmet Ali Berkman'ın oğlu Tunç Berkman'a yazdığı mektubu paylaştı. İşte Tebernüş Kireçci'nin o paylaşımı...

Rönesans Holding'ten Ankara'ya 500 bin metrekarelik dev adalet sarayı!  MİT'in eski arazisine dev proje geliyor!

Rönesans Holding, Ankara’da MİT’in eski arazisine yapılacak dev adliye binası için kolları sıvadı.

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Girişimcilere müjde! Bunu yetiştirirseniz devlet desteği alırsınız

Mantar yetiştiriciliğinin büyümesi için ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin yapacağı mantar yetiştiriciliği için, Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hibe verileceğini duyurdu.

Borsa tarihinin en ağır cezası! Dolandırıcılık, rüşvet ve sahtecilikten 19 yıl

Kervansaray Yatırım Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Selim Sayılgan’a nitelikli dolandırıcılıktan 9 yıl 4 ay, evrakta sahtecilikten 5 yıl 7 ay ve rüşvet verme suçundan 4 yıl hapis cezası verildi. 

Metin Şentürk villası için eski eşine dava açıyor!

Sanatçı Metin Şentürk eski eşi Fulya Kalkavan ile mal paylaşımı davası için yeniden dava açacak. Sarıyer'deki havuzlu villasını evlenmeden önce aldığını söyleyen Şentürk villasının yeniden mal paylaşımı yapılması gerektiğini dile getirdi.

Çin'de kentsel dönüşüme düzenleme!

Çin’de yayımlanan yeni kentsel planlama yönergesinde, kentsel tahribatın önüne geçilmesi için eski tarihi binaların yıkımının yapılması, yaşlı ağaçların kesilmesi, eski yer isimlerinin rastgele değiştirilmesi ve nehir yataklarında değişiklik yapılmasına yasak getirildi.

Scottie Pippen, Highland Park'taki lüks evini satıyor!

NBA'in eski yıldızı Scottie Pippen, yaklaşık beş senedir satmak için uğraştığı evine 2 milyon dolarlık teklif aldı. Altı kez NBA şampiyonu olan oyuncu, konutu ilk olarak 2016'da 3 milyon dolar bedelle satışa sundu. 

Peter Bing, 2 torununu mirasından men etti!

Geçtiğimiz sene intihar eden Amerikalı iş adamı Steve Bing’in, eski tenisçi Lisa Bonder’la olan kızı Kira Kerkorian ve ve ünlü İngiliz model Elizabeth Hurley’den olan Damian dedelerinin açtıkları miras davasıyla karşı karşıya kaldı. 

Net Holding'in acı günü! İhsan Aydın vefat etti!

Net Holding'in eski yöneticilerinden olan İhsan Aydın hayatını kaybetti. Net Holding taziye ilanı yayınladı.

İsveç'in eski belediye başkanı kirasını ödemek için çöp topluyor!

Eski İsveç Göteborg Belediye Başkanı Ann-Sofie Hermansson, politikayı bıraktıktan sonra yeni mesleğiyle görenleri şaşırttı. Atık toplama şirketinde yeni işine başlayan eski belediye başkanı, 'Kiramı ödemem lazım' dedi.

Eyüpsultan Belediyesi, eski belediye binasını Hazine'ye devretti!

Eyüpsultan Belediyesi, vergi borçlarını ödeyebilmek için eski belediye binasını Hazine'ye devretti. Arazinin ve belediye binasının değerlerinin, belediyenin borcundan fazla olması sebebiyle maliye hazinesine ait araziler takas edildi.

haliçin eski hali Haberi

haliçin eski hali


İstanbul'un sanayi bölgeleri


  Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından hazırlanan raporda sanayi bölgelerinin sur haricine nakil tasvip edilmiyor.

  İstanbul şehrinin imar planlarının hazırlanmakta olmasından istafade eden Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından sanayi mıntıkaları hakkında bir rapor hazırlanmıştır. 

  Raporda sanayi tesislerinin su kenarlarında olması bunların verimini artırdığı, Haliç sahillerine kurulan sanayinin naklinden bazı müşküller doğacağı, sanayinin surlar haricine nakli arazi spekülasyonuna meydan vereceği zikredilmektedir.

  Diğer taraftan aldığımız malumata göre şimdiki haliyle mevcut sanayi müesseselerinin Haliç'in dolmasına yardım ettiklerini şehrin en güzel kısımlarından biri olan bu bölgeyi duman ve gürültüden oturulmaz bir hale getirdiklerini göz önünde tutan Belediye ve diğer alakalılar...