15 / 05 / 2024

haliçteki kentsel dönüşüm

haliçteki kentsel dönüşüm

Alaeddin Babaoğlu, Amplio Emlak Yatırım Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Erwin Walter Graebner'in de katıldığı açılışta Haliç bölgesinde gerçekleştirecekleri kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamalarda bulundu

‘Kentsel dönüşümün olmazsa olmazı bina tamamlama sigortası!’

İkinci Uluslararası Sigorta Fuarı’nda gerçekleştirilen “Afet Yönetiminde Kentsel Dönüşümün Rolü” konulu panelde bilinçli yapılaşma konusunda yapılması gerekenler ve sigorta sektörünün bu süreçteki rolü konuşuldu.

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

Bitlis'i tarihine kavuşturan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Bitlis'teki Dere Üstü Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. 

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ'ın yapımı üstlendiği, olaylarla bilinen proje We Haliç'teki çalışmalar hız kesmiyor. Peki We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Gaziosmanpaşa'da devam eden We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden projenin son durumu hakkında bilgi aktardı.

Cedit'te kentsel dönüşüm Şubat'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli’de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili konuştu. Bakan Kurum, ''Cedit teki 13 hektarlık alan buraya dair planlamızı onayladık. Projeyi Şubat ayında başlayıp, 2022 yılında teslim etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Ahmet Cin Pendik'teki kentsel dönüşüm için Murat Kurum'la görüştü!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, ilçede hali hazırda süren ve planlanan yatırımlar için Ankara’da temaslarda bulundu. Ahmet Cin, Pendik ve Taşlıbayır'da (Orta ve Dumlupınar) devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını Murat Kurum ile ele aldı.

İzmit'teki kentsel dönüşüm süreciyle ilgili 7 soru mecliste!

İzmit'te yaşanan kentsel dönüşüm süreci meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden 'We Haliç Kentsel Dönüşüm' açıklaması!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, basında çıkan We Haliç Kentsel Dönüşüm Projesi'nde inşaatların durduğuyla ilgili haberler hakkında açıklama yaptı. Belediye, inşaat çalışmaların hiç durmadığını, tüm kiraların eksiksiz ödendiğini açıkladı.

İzmit Cedit’teki kentsel dönüşüm için kredi talebi!

İzmit Belediyesi mecliste yarın düzenlenecek olan toplantıda Cedit’teki kentsel dönüşüm için kredi talebini görüşecek.

Bursa Gemlik'teki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ve deprem riskine ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a sordu..

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Afet Odaklı Çalışmalar” ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Kentsel Dönüşüm Projeleri” toplantısına katıldı.

Canik'teki kentsel dönüşüm imar planı değişikliği reddedildi!

Canik Belediyesi'nin 'kentsel dönüşüm' projesi kapsamında ilçede yaptığı imar planı değişikliği uygun olmadığı gerekçesiyle mahkeme tarafından reddedildi.

haliçteki kentsel dönüşüm Haberi

haliçteki kentsel dönüşüm

Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Haliç'te gerçekleştirecekleri kentsel dönüşümde şu ana kadar görülmemiş çapta enerji tasarrufu sağlayacak projeler bulunduğunu belirterek, ''Mahalleli damacanayla su almayacak, çünkü su arıtma tesisi olacak. Pencerelere vuran ısıdan fotovoltaik hücrelerle enerji kazanacağız. Yani saç kurutulan elektriği biz cama gelen enerjiden alacağız. Mahalle içerisindeki yürüyüş yollarının aydınlatmasını yollara yerleştirilmiş plakalar aracılığıyla adım attıkça elde edilecek enerjiyle gerçekleştireceğiz'' dedi.


Haliç bölgesi projelerine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ikna etmesiyle Hilton Garden Inn'le başladıklarını anlatan Babaoğlu, daha sonra bölge sakinlerinin kendi talepleriyle kentsel dönüşüm projesinin gündeme geldiğini aktardı.


Projenin ileride genişlemesinin de sözkonusu olduğunu ifade eden Babaoğlu, örnek bir proje yapmak istediklerini söyledi. Proje için belediyenin öncülüğü ve bölge halkının istekli olmasının önemine değinen Babaoğlu, şu...