27 / 04 / 2024

Halil Bağıban yapı açıklamaları

Halil Bağıban yapı açıklamaları

Türkiye Prefabrik Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban, sanayi yapıların içerisinde yer alan tesislerin standartlarına uygun bir şekilde inşa edilmesi durumda deprem etkilerinin azaltıldığını dile getirdi.

Bakan Özhaseki açıkladı: Yerinde dönüşüme 250 bin başvuru yapıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, 250 bin başvuru yapıldığını duyurdu. 

Emlak Konut GYO Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Balıkesir'deki yeni projesi ön talep topluyor. Peki Emlak Konut Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

Konut almak için BES'in yarısı çekilebilecek! Nasıl başvuru yapılır? İşte şartlar...

Konut alımı için BES'te kısmen ödeme hakkından faydalanmanın detayları tek tek belli oldu. Peki nasıl başvuru yapılır? İşte ayrıntılar...

Genel Sağlık Sigortası (GSS) başvurusu nasıl yapılır? Belgeler ve detaylar burada!

Genel Sağlık Sigortası'na (GSS) başvurmak için gereken belgeler ve e-devlet üzerinden nasıl başvuru yapılacağına dair bilgiler önemlidir. Peki Genel Sağlık Sigortası başvurusu nasıl yapılır, gereken belgeler nelerdir? İşte GSS başvurusu hakkında detaylı bilgiler haberin devamında...

Kiracılar ve ev sahipleri arabulucuya koştu: 10 günde 7 bin 651 başvuru yapıldı

Kiracılar ve ev sahipleri, kira uyuşmazlıklarını çözmek için arabuluculuk hizmetine başvuruyorlar. 1 Eylül'den itibaren başlayan yeni arabuluculuk dönemi hızla ilerlerken, 10 günlük süreçte kira uyuşmazlıklarından kaynaklanan 7,651 başvuru yapıldı. Toplam başvuru sayısı ise 8,644 oldu.

Kira anlaşmazlığında 'arabuluculuk' dönemi başladı: 10 günde binlerce başvuru yapıldı!  

1 Eylül tarihinde devreye giren 'arabuluculuk' sistemi hakkında bilgi veren Bakan Tunç 10 gün içinde binlerce başvurunun yapıldığını ilk günden bile anlaşanların olduğunu aktardı. 

Kahramanmaraş'ta yerinde dönüşüm için 35 bin 395 başvuru yapıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen 11 ilin hızla ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşmaları için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi için Kahramanmaraş'ta şu ana kadar 35 bin 395 başvuru yapıldı.

Referans Ümraniye'nin ruhsat başvurusu yapıldı! Kiler GYO'dan Ümraniye'ye 313 konut ve 46 ticari ünite geliyor!

Kiler GYO tarafından Referans Ümraniye projesine ilişkin yapı ruhsatı başvurusunun yapıldığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Ankara Park Konut Yapı Kooperatifi'nden başkente 443 konutluk yeni proje geliyor!

Sınırlı Sorumlu Ankara Park Konut Yapı Kooperatifi başkent Ankara'da 443 konutluk yeni proje inşa edecek. Söz konusu proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapıldı ve ÇED süreci başladı.

Antalya Kirman Calyptus Resort-Spa'nın kapasite artışı için başvuru yapıldı!

Antalya Kirman Calyptus Resort-Spa'nın kapasite artışı için başvuru yapıldı. Manavgat Ilıca'da yer alan otelin kapasite artışının maliyeti 11 milyon 282 bin 544 TL olarak belirtildi.

Aile Bakanlığı bu kış kömür yardımı yapacak! Kış gelmeden başvurunuzu yapın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması... Bakanlık bu kış kömür yardımı yapacak... Kış gelmeden başvurunuzu yapın... Hemen bakın, sakın kaçırmayın...

Noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapılacak?

Gayrimenkul satışında yeni dönem start aldı. Bu kapsamda alım ve satım işleri artık noterlerden yapılabilecek. Peki, vatandaş noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapacak? İşte detaylar...

Halil Bağıban yapı açıklamaları Haberi

Halil Bağıban yapı açıklamaları

Türkiye Prefabrik Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban, sanayi yapıların içerisinde bulunan tesislerin standartlarına uygun olarak yapıldığı takdirde, depremin etkilerinin minimize edileceğini söyledi. Hürriyet'te yer alan habere göre; Bağıban, şartnamelere uygun olarak kaliteli ve güvenli yapılar üretmek için Türkiye Standartları Enstitüsü (TSE) ile anlaşma yaptıklarını belirterek, "İhale yapılırken veya yüklenici aranırken şartnamelere 'TSE K 118 Belgesi gerekliliği' koyulursa, 'merpen altı üretim' minimize edilmiş olunur" dedi.

Türkiye Prefabrik Birliği, beton prefabrikasyonda kalite ve güven olgusunu geniş kitlelere duyurmak amacıyla 'Yapıda Güvence' adlı kampanya başlattı. Bu kapsamda, yükleniciye yönelik 'TSE K 118 Sistem Standartları'nı bütün beton prefabrikasyon sektörü için zorunlu hale getirmek, kamu ve özel sektörün yaptırdığı beton prefabrikasyon binaların bu belgenin yükleniciye getirdiği standartları taşıması hedefleniyor. Türkiye Prefabrik Birliği Yönetim Kurulu...