04 / 05 / 2024

Halk Kanal İstanbulu destekliyor mu

Halk Kanal İstanbulu destekliyor mu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011'de  müjdelediği mega kent İstanbul’u içinden iki deniz geçen bir kente dönüştürecek olan Kanal İstanbul ülke gündeminden düşmüyor. Peki halk, Kanal İstanbul'u destekliyor mu?

Murat Kurum'dan flaş Kanal İstanbul açıklaması: İstanbul'un gündeminde olmayan, bizim de gündemimizde olmayacak!

Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum, Kanal İstanbul ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Kurum, İstanbul halkını işaret etti. İşte o açıklama...

İBB Meclisi'nin gündemi Kanal İstanbul: Tansiyon yükseldi!

Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır, Kanal İstanbul projesinin güzergahındaki Başakşehir'in Şahintepe Mahallesi'de proje için start verilen tapu sürecinde karşılaştığı problemleri meclis gündeminde anlattı. Kanal İstanbul, mecliste tartışmalara neden oldu.

Ekrem İmamoğlu'dan dikkat çeken Kanal İstanbul çıkışı!

Ömerli Barajı Emirli 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin "Bizler Kanal İstanbul'un İstanbul’a yaptırılmayacağını, yapılmayacağını vatandaşımıza halkımızla beraber taahhüt ediyoruz" dedi.

Halk, Kanal İstanbul'u destekliyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011'de  müjdelediği mega kent İstanbul’u içinden iki deniz geçen bir kente dönüştürecek olan Kanal İstanbul ülke gündeminden düşmüyor. Peki halk, Kanal İstanbul'u destekliyor mu?

İstanbullular Kanal İstanbul için ne diyor?

Çılgın proje olarak nitelendirilen Kanal İstanbul için geri sayım başladı. 26 Haziran'da temeli atılacak projede çevre halkı oldukça heyecanlı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'u neden istiyor?

Forbes Dergisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halk ve çevrecilerin tepki göstermesine rağmen Kanal İstanbul projesinde ısrarcı olmasının sebeplerini detaylı bir şekilde analiz etti. 

Gürsel Tekin'den Kanal İstanbul tepkisi!

Kanal İstanbul’un, ulaşım projesi olmadığını iddia eden CHP Milletvekili Gürsel Tekin, “Bu proje kent suçudur. 90 milyonun hakkı olan para, halk için harcanmalı” diye konuştu.

Abdüllatif Şener'den Kanal İstanbul açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Kanal İstanbul Projesi'nin, etrafından arsa alanlara rant sağlamak dışında bir işe yaramayacağını iddia etti.

Seyit Torun: Kanal İstanbul Projesi için referanduma gidilmelidir!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yaptığı açıklamada "Açık çağrımızdır, Kanal İstanbul Projesi için İstanbul halkının hakemliğine başvurulmalı, referanduma gidilmelidir. Sandıktan çıkacak sonuca herkes saygı duymalıdır." şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul davasında 10 bin TL'lik bilirkişi incelemesi!

Halkın Kurtuluş Partisi'nin (HKP) Kanal İstanbul projesine karşı açmış olduğu davada, mahkeme keşif ve bilirkişi incelemesi için 10 bin TL fiyat istedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul ihalesine tepki!

Kanal İstanbul için bugün gerçekleştirilen iheleye Ekrem İmamoğlu'ndan tepki geldi. İmamoğlu, "Kaynaklarımızı hala Kanal İstanbul gibi projelere harcamak yerine, halkımız için neden harcamıyoruz?" dedi...

Kanal İstanbul'a AYM vizesi!

Cumhuriyet Halk Partisi,  Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projelerinin ‘yap-işlet-devret’ modeliyle yapılmasına dönük düzenlemenin iptali için AYM'ye başvurmuştu. CHP'nin talebi reddedildi, AYM Resmi Gazete'de kararın gerekçesini yayınladı...

İstanbul halkının yüzde 65’i Kanal İstanbul'a karşı!

Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu, İstanbul halkının çoğunluğunun projeye karşı olduğunu belirtti, "Kamuoyunu görmezden gelen, bilimsel raporlara bu kadar görmezden gelen bir akla gerçekten şaşıyorum" dedi...

Halk Kanal İstanbulu destekliyor mu Haberi

Halk Kanal İstanbulu destekliyor mu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011'de  müjdelediği mega kent İstanbul’u içinden iki deniz geçen bir kente dönüştürecek olan Kanal İstanbul'un temeli 27 Haziran 2021'de atıldı. Sputnik news'te yer alan habere göre, fakat çılgın proje siyaseti adeta ikiye böldü.

Yaşanan son gelişmelere göre, zira iktidar, çılgın proje Kanal İstanbul'un İstanbul Boğazı’ndaki trafiğin azaltılması başta olmak üzere pek çok yönüyle kenti kalkındıracağını belirtirken; muhalefet de yüksek maliyet, güvenlik açığı ve ekolojik sonuçları nedeniyle Kanal İstanbul projesine karşı çıkıyor. Peki, mega kent İstanbul’u 3 parçaya bölen, şehrin ortasında bir ada oluşturacak olan Kanal İstanbul projesine halk destek veriyor mu? 

Sputniknews'in yaptığı sokak röportajlarına göre, bazı vatandaşlar Kanal İstabul projesinin kentin kalbi olacağını ve şehri güzelleştireceğini söylerken, bazı vatandaşlar ise savaş ya da deprem...