11 / 05 / 2024

Halk otobüsü

Halk otobüsü

Benzin ve motorine gelen zamların ardından vatandaşların vazgeçilmezi olan halk otobüslerine de zam geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, akaryakıt fiyatlarına dikkati çekerek, "Özel halk otobüslerine verilen devlet destekleri kesinlikle artırıl

Ankara Büyükşehir, özel halk otobüslerine gelir desteği verecek! Ücretsiz yolcular için 4, abonman yolcular için 2 TL! 

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, kasım ayı birinci toplantısında, özel halk otobüsü (ÖHO) işletmecilerine gelir desteği verilmesine oy birliği ile karar verdi. İşte detaylar...

Halk otobüsü esnafının gelir desteği artıyor: Bakan Göktaş tek tek açıkladı! Özel halk otobüsleri de yararlanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, halk otobüslerinin her ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararı ile ilgili konuştu, "Esnafımızın mağduriyetini göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine ilişkin artış ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Ulaşımda ücretsiz kart engeli: Özel halk otobüsleri ücretsiz ulaşım için sınır koydu! Artık bu günler ücretli olacak

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, ülke genelinde ücretsiz taşıma kartı kullanma hakkı bulunan kişilerle ilgili sınırlama getirdi. Buna göre; ücretsiz kart kullananlar ayın sadece ilk 4 günü araçlara kabul edilecek. 

Otobüsçüler yeni düzenleme istedi: 'Ücretsiz biniş' tüm illerde kalkabilir

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz binişlerle ilgili bir düzenleme istediklerini söyledi. Eğer tarafları memnun eden bir çalışma olmazsa tüm illerde ücretsiz binişler durdurulacak.

Aydın Çine Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin temeli atıldı!

Aydın'ın Çine ilçesinde eski otogar alanına yapılacak olan Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin temeli törenle atıldı. Törende konuşan Özlem Çerçioğlu, temelini attıkları otogarın ekim ayında ilçe halkına hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi 60 otobüsü teslim aldı!

MERSİN Büyükşehir Belediyesinin, halkın hizmetine sunacağı 60 adet engelsiz toplu taşıma aracının devir teslim töreni yapıldı. 2015 yılında da otobüs alımlarının devam edeceği bildirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü otobüs duraklarını inceledi!

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık. Cumhuriyet Üniversitesi kaınpiisii içersindeki ana otobüs durağında bir takım incelemelerde bulundu. Rektör Halk Otobüsleri durağında bir dizi incelemede bulundu.

Konya, Mersin ve Karaman'da enerji iletim hattı için halk toplantısı düzenlenecek!

Türkiye Elektrik İletim A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından Konya, Mersin ve Karaman'da enerji iletim hattı için 9, 10 ve 11 Eylül 2014 tarihlerinde halk toplantısı düzenlenecek..

İzmir'de bakır madeni işletmesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Koza Altın İşletmeleri A.Ş tarafından İzmir İli Bergama İlçesi'nde yer alan bakır madeni işletmesi için 4 Eylül 2014 tarihinde saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek..

Metro'dan isme özel otobüs seferi!

Metro'dan isme özel otobüs seferi kampanyası. 76 ilde 900 acente ve bin 350 araçlık filosuyla karayolu yolcu taşımacılığı yapan Metro Turizm, VIP servis hizmetlerinde yeni bir dönem başlatıyor.

Denizli otobüs terminalinde 6 ayda 2 milyonun üzerinde yolcu geçti!

Günde 3 binin üzerinde aracın giriş yaptığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali, ilk 6 aylık döneminde sadece şehir dışı 2 milyondan fazla yolcu kapasitesine ulaştı.

Kırşehir'de lastik üretim tesisi kapasite artırımı için halk toplantısı düzenlenecek!

Petlas Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından; Kırşehiir İli Merkez İlçesi'nde yer alan lastik üretim tesisi kapasite artırımı için 4 Eylül 2014 tarihinde halk toplantısı düzenlenecek..

Sakarya Şehirlerarası Otobüs Terminali günde 10 bin yolcu kapasitesine ulaştı!

Büyükşehir Belediyesi tarafında Arifiye’de inşa edilen Şehirlerarası Otobüs Terminali, günde 10 bin yolcu kapasitesine ulaştı. Şehir içi ve şehirlerarası transit giriş çıkışların da yapıldığı ulaşım üssü, yılda ortalama 3 milyon vatandaşı ağırlıyor.

Halk otobüsü Haberi

Halk otobüsü

Ülkemizde benzin ve motorin fiyatlarının ciddi boyutlara ulaşmasının ardından vatandaşın işe ve okula gitmek adına mecbur kullanmak zorunda olduğu halk otobüslerine de zam geldi. Bu zam öyle ki bazı vatandaşlarımız tarafından karşılanamayacak bir boyuta ulaştı. Konuyla ilgili Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den flaş bir talep geldi. 

Palandöken, akaryakıt fiyatlarına dikkati çekerek, "Özel halk otobüslerine verilen devlet destekleri kesinlikle artırılmalı." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, halk otobüsçü esnafının yükünün hafifletilmesi gerektiğini bildirdi.
 

DEVLET DESTEĞİNİN ARTIRILMASINI TALEP ETTİ

Mazot fiyatlarının taşımacı esnafı olumsuz etkilediğini aktaran Palandöken, toplumun farklı kesimlerini ücretsiz ve indirimli taşıyan halk otobüsçülerine verilen desteklerde, artan enflasyon ve mazot oranında karşılık alınamadığını belirtti.

Hizmette aksama yaşanmaması için desteğin otobüs başına değil, yolcu başına verilmesi gerektiğini ifade eden Palandöken,...