16 / 05 / 2024

halkalı eski un fabrikası

halkalı eski un fabrikası

İzmir Büyükşehir Belediyesi, eski Un Fabrikası’na yeniden hayat veriyor. Tarihi yapı, Kent Koleji’ne dönüştürülerek İzmir’deki kalifiye insan kaynağının artırılması çalışmalarına evsahipliği yapacak. Projeye İZKA da destek veriyor.

Borsa İstanbul'un eski genel müdüründen şok iddialar

Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden Tuncay Dinç şok bir iddia da bulundu. Dinç'e göre dolardaki 20 Aralık operasyonunun ardındaki ekip borsaya da operasyon çekti. Dinç, Bakan Nureddin Nebati  hakkında da şok bir iddia ortaya attı.

Halkalı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Mahallesi Muhtelif Parseller (Eski 808 Ada 1 Parsel İle 853 Ada 6-7-8 Parseller) Ve Tescil Harici Alanlara İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Bodrum Eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'dan imar açıklaması!

BodrumEski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum'un eski imar planlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş’taki eski askeri araziye kat artışı: 5'ten 8'e yükseldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen, ‘bina yükseklikleri zemin + 5 katı geçmesin’ talimatına rağmen İstanbul’un boyu uzuyor. Beşiktaş’taki eski askeri alanda kat artışı yapıldı. Kat sayısı 5'ten 8'e yükseltildi.

Eskişehir'e 2. KOBİ-OSB geliyor!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, 2. KOBİ-OSB'yi devreye aldıklarını belirtti. Eskişehir'deki yatırımcılarımızdan yoğun ilgi gösterilen OSB için, oldukça fazla başvuru yapıldı.

Ahmet Hakan'ın imzasını taklit ederek evini kiraya veren eski şoförüne hapis cezası!

Gazeteci-yazar Ahmet Hakan Coşkun'un imzasını taklit ederek dairesini 170 bin lira karşılığında kiraya veren eski şoförü Sari Demir'e 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verildi...

Bursa eski çehresine kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin çehresini eski görünüme kavuşturmak için yoğun bir mesai harcıyor. 

Riskli alanlardaki eski konutlar için 'takas' zamanı!

İstanbul’un depreme hazırlık kapasitesinin 64 üzerinden 28 puan aldığının altını çizen GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun,şu anda riskli alanlardaki eski konutlar için hızlı menkulleşme ve eski-yeni konut takas zamanı olduğunu söyledi.

Huayuan Grup'un eski yöneticisi Çin Komünist Partisinden ihraç edildi!

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i Kovid-19 salgınıyla mücadele konusunda açıkça eleştiren, devlete ait bir emlak şirketinin eski yöneticisi Çin Komünist Partisinden ihraç edildi. 

Metal Yapı Konut'un acı günü! Ömer Saçaklıoğlu hayatını kaybetti!

Metal Yapı Konut'un kurucusu ve Doğa Koleji’nin eski sahibi olan ve kurumun girdiği ekonomik krizi sonrasında çok tartışılan iş insanı Ömer Saçaklıoğlu yaşamını yitirdi.

Yeni Eskişehir Stadı onarıldı! 

Eskişehir'in stadı, yoğun kar yağışı sebebiyle çatısı, gerdirme demirleri, halatları ve çatı direklerinde hasar oluşmuştu. Stadyum hakkında kapatma kararı verilmişti. Eskişehirspor internet sitesinden stadın onarıldığını açıkladı...

Kanal İstanbul’un bütçesi hazır!

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İstanbul Havalimanı'nın 5 yıllık kirasıyla Kanal İstanbul'un yapılacağını açıkladı.

Eskişehir Stadyumu çürük mü?

Yeni Eskişehir Stadyumu, 2016'da yoğun kar yağışı nedeniyle hasar alarak kullanıma kapatıldı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Bu stat 3 yılda bu hale nasıl geldi? TOKİ bu stadı kime yaptırdı?" dedi...

halkalı eski un fabrikası Haberi

halkalı eski un fabrikası

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihine tanıklık eden eski Un Fabrikası'nı Kent Koleji'ne dönüştürmek için restorasyon yapıyor. Çalışmalar tamamlandığında, Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar Tuzakoğlu Fabrikası adıyla anılan bina, İzmir Kent Koleji adı altında faaliyet göstermeye başlayacak. Bina, İzmir'deki kalifiye insan kaynağının artırılması çalışmalarına evsahipliği yapacak. Büyükşehir'in İZKA desteğiyle hazırladığı proje, kentin istihdam sorunlarına çözüm modeli sunacak. Projeye Yaşar Üniversitesi Ar-Ge ve Uygulama Merkezi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve EBSO ortak; EÜ Ege Meslek Yüksek Okulu, İş-Kur ise katılımcı olarak destek veriyor. İzmir Kent Koleji projesinin yerel düzeyde mesleki eğitim, istihdam ve sanayi kurumlarını bir araya getireceği belirtildi. İzmir Kent Koleji bünyesinde Fabrikasyon Laboratuvarı (FabLab) kurulacak. 



Yeni...