24 / 07 / 2024

halkalıda inşaat işçileri

halkalıda inşaat işçileri

İstanbul Avrupa Yakası Halkalı’da 3 bin 500 işçinin çalıştığı şantiyede dün protesto gösterisi yapan işçiler iş güvenliği ve çalışma şartları konusundaki isteklerini işverene kabul ettirdi.

Tema İstanbul'dan protesto açıklaması!

Küçükçekmece'de bir site şantiyesinde çalışan işçiler, haklarını alamadıklarını iddia ederek, yol kapatarak eylem yaptı. Tema İstanbul yönetimi konu ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Halkalı'da bir grup inşaat işçisi çalışma koşullarını protesto etti!

İnşaat işçileri "çalışma koşullarını" protesto etti. Küçükçekmece'de bir site şantiyesinde çalışan işçiler, yol kapatarak eylem yaptı. Haklarını alamadıklarını iddia eden gruptakiler, trafiğe kapattıkları caddede lastik yaktı.

İnşaat işçileri artık yurt dışını değil, Türkiye'yi seçiyor: Yeni bir işçi 40 bin TL maaş alıyor!

İnşaat işçileri artık yurt dışı yerine Türkiye'de çalışmaya yöneliyor. Sektöre yeni giren bir inşaat işçisi 40 bin TL maaş alıyor. İşte ayrıntılar...

İnşaat işçisi krizi tam gaz: Günlük 3 bin liraya çalışacak işçi bulunamıyor!

İnşaat sektörünün yılın 12 ayı hareketli olduğu Antalya'da inşaat işçisi krizi de tam gaz devam ediyor. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 5 bin işçiye ihtiyaç duyduklarını, günlüğü 3 bin TL yevmiyle işçi bulamadıklarını söyledi.

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden biriydi... İnşaat işçileri grev kararı aldı!

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlanan Slovenya’da işçiler grev kararı aldı.

Almanya'da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

Almanya'da, binlerce inşaat işçisi adına açıklama yapan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası, hükümetten, işçilere en az 500 Euro olacak şekilde maaş zammı talep etti.

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

Adana Ticaret Odası açıkladı! TOKİ Adana'da inşaat için ‘fahiş’ fiyat uyguluyor...

Adana Ticaret Odası (ATO) Ayakkabıcılar Meslek Komitesi Başkanı Efgan Kumlu ve ATO Meclis Üyesi Ayhan Kaliç, yaptıkları açıklama kapsamında, TOKİ‘nin inşaat için ‘fahiş’ fiyat istediğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı ve yol konusunda destek vermekten kaçındığını kaydetti.

İnşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı!

Kayseri'de inşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı. Aldığı bu paralarla işçiler adına yatırım yaptığını kaydeden .A.S toplamda 14 milyon liralık vurgun yaptı.

Ukrayna’da inşaat izni başvuruları 24 saat içinde yanıtlanıyor!

Ukrayna'da binlerce inşaat için hazır olma beyanı, çalışmanın başlangıcına dair mesajlar ve uygulanması için izinler yayınlandı.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Rusya'da inşaat sektöründe maaşlar arttı!

Artan maaşlara karşı Rusya vatandaşlarının rağbet göstermediği inşaat sektöründe fiyatlar uçtu. İnşaat işçileri maaşları da 70 binden 80-90 bine çıktı.

Ankara'da inşaat iskelesi çöktü: 2 işçi yaşamını yitirdi!

Başkent Ankara Altındağ'da inşaat iskelesinin çökmesi sonucunda 2 işçi yaşamını yitirdi.

Maaşlarını alamayan İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri grev yaptı!

İzmir Bayraklı 'da inşa edilen İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri maaşlarını alamadıklarını söyleyerek grev yaptı.

Bursa'da bir inşaat işçisi 6 metre yükseklikten düştü!

Bursa'da inşaat işçiliği yapan Muzaffer Aksoy, çalıştığı esnada dengesini kaybederek 6 metre yükseklikten inşaatın temel çukuruna düştü. Aksoy AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

halkalıda inşaat işçileri Haberi

halkalıda inşaat işçileri

MECİDİYEKÖY’deki şantiyede 10 işçinin asansör faciası nedeniyle yaşamını yitirmesi inşaat işçilerini harekete geçirdi. Önceki gün Halkalı’daki ‘Tema Park’ projesinin şantiyesinde 150’den fazla işçi sokaklara döküldü. Lastik yakan, slogan atan işçiler çalışma şartlarının kötü olduğunu iddia etti. İşçi temsilcileriyle masaya oturan inşaat şirketi çalışanların taleplerini kabul etti. Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, şirket tarafından kabul edilen işçi taleplerini şöyle özetledi;



RİSKTE BIRAKACAK

*İşçiler iş güvenliğini konusunda bir aksaklık görürse uzmanları uyaracak ve gerek görürse iş bırakacak

*İş güvenliği için gerekli malzeme giderlerinin işçi maaşlarından kesilmemesi konusunda taşeronlarla konuşulacak ve uzlaşılacak

*Geriye dönük sigorta prim sorunu olan işçilerin sorunlarının giderilmesi için inşaat firması ve taşeron firma görüşecek. İnşaat sahibi firma taşeronları denetleyecek

*İnşaat işçilerine 2 adet bilgisayar verilecek


24 SAAT SICAK SU

*Şantiyedeki kantinin piyasa bedeli üzerinden...