27 / 07 / 2024

hamamların geçmişten günümüze

hamamların geçmişten günümüze

İstanbul'daki tarihi eserlerin önemli bir kısmı 19. yüzyıldaki modernleşme hareketiyle yok oldu. Örneğin, 17. yüzyıldan Abbas Ağa Hamamı, yol geçecek diye yanlışlıkla yıkıldı. İşte günümüze kadar ulaşamayan eserlerin ilginç hikâyeleri..

Ev sahibi mağdurları uyarıyor: Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın! Yanarsınız...

Ev sahibi ile kiracı arasında yargıya taşınan anlaşmazlıklar Sulh Hukuk mahkemelerini resmen kilitledi. Kiracı davalarının uzun sürmesi ise hem ev sahibini hem de kiracıları çileden çıkarırken ev sahiplerinden ''Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın'' uyarısı geldi. 

Ajda bilezik mi alalım, gram altın mı? İslam Memiş'ten net açıklama geldi! Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın

Ajda bilezik son zamanların en gözde yatırım araçları arasında geliyor. Yatırımcılar ise yatırım amaçlı ''Ajda bilezik mi alalım, gram altın mı?'' sorusunu araştırıyor. İşte Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş en çok kazandıracak altını açıkladı.

İslam Memiş gram altında Nisan 2024 rotasını çizerek, 'Bilmiyordum, kaçırdım diyenlere geçmiş olsun' dedi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans analisti İslam Memiş, yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altında yeni rotayı çizerek, '15 gün' uyarısı yaptı. İslam Memiş açıklamasında "Bilmiyordum, görmedim, kaçırdım diyenlere şimdiden geçmiş olsun" dedi.

Türk müteahhitler dünya genelinde 12 binden fazla projeye imza attı! 

Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında Çin’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Dünya genelinde geçmişten günümüze üstlenilen toplam proje sayısı ise 12 bini aştı. 

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı'' analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Memurlardan yüzde 70 zam talebi! Memur-Sen bir bir açıkladı: Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yalçın, enflasyon farkının geçmişe dönük alacak olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Tahminleri tek tek çıkan İslam Memiş'ten gümüş açıklaması! Gümüşü olanlar acilen bu açıklamaya bakın!

Tahminleri tek tek çıkan İslam Memiş'ten gümüş açıklaması... Gümüşü olanlar acilen bu açıklamaya bakın... İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

 Vestel bulaşık makinesi kaç TL? Fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi

Geçmişten günümüze teknolojik inovasyona uğrayarak günümüze gelen Vestel markası bulaşık makinesinde de iddialı. Peki Vestel bulaşık makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

18 Mayıs 2023 tatil mi? 18 Mayıs yarım gün mü? 18 Mayıs okullar tatil mi?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kısa bir süre sonra kutlanacak. Bundan dolayı da 18 Mayıs tatil mi, okullar yarım gün mü? 18 Mayıs tatil mi? soruları gündemde yer alıyor. İşte detaylar!

İşte geçmişten bu yana en çok satılan cep telefonları! Listenin başındaki marka şaşırttı!

Geçmişten bu yana en fazla satılan cep telefonları listesi açıklandı. Listenin başındaki marka herkesi şaşırttı. İşte herkesin merak ettiği haberin detayları…

''Gümüş almak için geç mi kaldım?'' sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Son tren kalkıyor! Sakın kaçırmayın

Gümüş, 2022 yılına damgasını vurdu ve 2023 yılına tekrar rekor bir yükselişle başladı. Gümüş fiyatları yükselmeye devam ederken yatırımcıların ''Gümüş almak için geç mi kaldım?'' sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Son tren kalkıyor! Sakın kaçırmayın...

Binlerce kişinin merak ettiği soru! Bağkur'da geçmişe dönük borçlanma var mı?

EYT düzenlemesinin içeriği halen bilinmiyor. 2023 yılına ötelenen EYT düzenlemesinde geçmişe dönük borçlanma, prim tamamlama imkanı 4A kapsamında çalışanlar için mümkün ancak binlerce Bağkur'lunun geçmişe dönük borçlanma yapması ek bir düzenlemeye bağlı.  

hamamların geçmişten günümüze Haberi

hamamların geçmişten günümüze

İSTANBUL'daki eserlerin çoğu gerek savaş dönemleri, gerekse şehirde yaşanan depremler yüzünden büyük zarar gördü. Hatta Osmanlı'da 19. yüzyılda meydana gelen modernleşme hareketi sebebiyle de şehrin mimari dokusuna zarar verildi. 

Osmanlı sonrası dönemde de özellikle 1950'li yıllarda geniş caddeler ve büyük bulvarlar açma merakı başta Mimar Sinan eserleri olmak üzere birçok tarihi yapıyı ortadan kaldırdı. Fatih Güldal, yazdığı 'İstanbul'un Kaybolan 100 Eseri' adlı kitapta İstanbul'da kaybolmuş ya da halen harap olarak yıkılacağı günü bekleyen 100 tarihi eserin fotoğraflarını paylaşarak tarihçesini anlattı. Biz de aralarından hikâyesi en ilginç olan eserleri derledik. 


TAKSİM TOPÇU KIŞLASI 

İşgal döneminde avlusunda çeşitli spor müsabakaları yapılmaya başlandı. 

1921 yılında Çelebizâde Tevfik Bey adındaki A müteşebbis bu avluyu büyük bir stadyuma çevirdi. Taksim Kışlası'nın bulunduğu alan eski bir mezarlık bölgesi olup...