30 / 04 / 2024

hangi bölgelerde kira fiyatları yükseldi

hangi bölgelerde kira fiyatları yükseldi

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, üniversitelerin bulunduğu semtlerde kira fiyatlarının yüzde yüz arttığını söyledi.Aşa, kentsel dönüşümün de kiraları yükselttiğini ifade etti.

Ticari gayrimenkullerde 4 kata varan kira zammı: Küçük işletmeler kapanıyor!

Ticari gayrimenkullerde kira sınırlaması olmaması, özellikle KOBİ’ler ile esnaf ve zanaatkarı olumsuz etkiliyor. Yüzde 150'ye ulaşan zam talepleri, bazı bölgelerde 4 katına çıkarken Euro ile kira isteyenler de var. 

Aktif fay haritası güncellendi! Artık hangi bölgelerde deprem riski yüksek? Deprem uzmanı tek tek sıraladı! 

Türkiye Maden Tetkik Araştırma Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin aktif fay haritasını güncelledi ve yeni fay hatları belli oldu. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Kamu personeline deprem tazminatı ne zaman yatacak? Hangi çalışan kaç lira ödeme alacak? 

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde görevde bulunan kamu personelleri için tazminat ödenecek. Peki hangi çalışan kaç lira ödeme alacak? 

TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

TRT'de görev yapıp kariyer düşünenler için harika bir fırsat sunuluyor. Kamuda görev yapmak ve kontenjan dolmadan kendini TRT'de istihdam etmek isteyen vatandaşlar elini çabuk tutun. Peki TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da deprem olma olasılığı arttı!

Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, merkez üstü Kahramanmaraş olan iki depremden sonra hangi bölgelerde deprem riskinin arttığını anlattı. İşte detaylar!

İzmir Dikili'de tam 15 adet arsa satılacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Dikili Belediyesi, İzmir Dikili'de tam 15 adet arsa satacak. Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu fırsatı sakın kaçırmayın...

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Tapu işlemleri belli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Tapu devri nedir, Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır? İşte detaylar!

Bakanlık açıkladı! Deprem riski yüksek bölgelerde yeni uygulama

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem riski yüksek bölgeler de yeni bir uygulama hayata geçirdi. Yeni uygulamaya göre, deprem riski yüksek bölgelerde yüksekliği 70 metreyi geçen binalar için ve güçlendirme işlerinde yapı sahibi tarafından tasarım gözetmenliği hizmeti alınacak.

Konut fiyatları hangi bölgelerde arttı?

Konut fiyatlarında son dönemde bir hayli artış yaşanıyor. Artan enflasyonla birlikte il il konut fiyatlarındaki yüzdelik artışı sizler için bir araya getirdik.

Kiralık ev fiyatları rekor kırdı! Artışlar yüzde 70'i buldu! 

Kira fiyatlarında 2022'nin ilk 4 ayında yeni rekorlar kaydedildi. Bazı bölgelerde kira fiyatları ikiye katlanırken, yükselişlerin hala sürdüğü de belirlendi. Emlakçılar kira fiyatlarının normalin üzerinde olduğunu belirtti...

Faiz indirimi sonrası hangi bölgelerde arsalar değerlendi?

Kamu bankaları tarafından konut kredisinde faiz indirimi kararı ile bazı bölgelerde arsa fiyatları tavan yaptı. İşte Türkiye genelinde arsa fiyatlarının tavan yaptığı o kentler...

Kent merkezlerinde konutta arz eksikliği var!

Türkiye'de son zamanlarda konut arzındaki eksiklik gündemdeki yerini koruyor. Peki, sektörde son durum ne? En çok hangi bölgelerde arz eksikliği var? 

hangi bölgelerde kira fiyatları yükseldi Haberi

hangi bölgelerde kira fiyatları yükseldi

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, üniversitelerin bulunduğu semtlerde kira fiyatlarının yüzde yüz arttığını söyledi.


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre, İstanbul’da bir üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerden bazıları barınmak için devlet yurtlarını ya da özel yurtları tercih edecek.


Evde kalmak isteyen öğrenciler ise üniversitelerine yakın bölgelerde kiralık ev aramaya başladı. Bu durum üniversitelerin bulunduğu semtlerde kira fiyatlarının artmasına neden oldu.


İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, ocak ayından bu yana kiralık evlerde talep ve fiyat artışı gözlemlediklerini söyledi.


Nisan-mayıs ayına kadar fiyatların yüzde 30-40 civarında arttığını, geçen yıl 1000 lira olan bir evin şu anda 2000 lira civarında tutulduğunu belirten Aşa, şöyle konuştu:


“Haziran ve temmuz ayları da atamaların ve tayinlerin yapıldığı aylar. Bu da kiralık ev hareketliliğine neden oldu. En büyük...