25 / 08 / 2024

hangi kazançlar vergilendirilmez

hangi kazançlar vergilendirilmez

Vergilendirilmeyecek değer artışı kazançları, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, Gelir Vergisi Kanunu madde 81 'e göre, hangi hallerde değer artışı kazancı hesaplanmaz ve vergilendirilmez?

Son 2 senede hisse, altın ve dolara 10 bin TL yatıranlar ne kadar kazandı? Yatırımcılar ve yatırım yapacaklar dikkat!

Milyonlarca kişi, altın, dolar ve hisse kazançlarını karşılaştırıyor. Peki son 2 senede hisse, altın ve dolara 10 bin TL yatıranlar ne kadar kazandı? İşte Borsa Filozofu'nun  sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Uzmanından Borsa yatırımcılarına önemli tüyolar!

Yeni yatırım yapacaklar ve halihazırda portföyü olan binlerce vatandaş, kazançlarını artırma yollarını ararken, Uzun Vade Hisse Senedi Yatırımcısı Onur Demir resmi sosyal medya hesabı üzerinden çok önemli tüyolar paylaştı. İşte Onur Demir'in o paylaşımı...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Elinde nakit parası olanlar dikkat! 100 ve 200 bin TL’nin aylık faiz kazançları peş peşe açıklandı!  

Bankaların mevduat hesapları için revize ettiği faiz oranları, vatandaşlar için önemli bir yatırım fırsatı sunuyor. 32 günlük mevduat hesaplarında ortalama yüzde 40 faiz verilirken, 92 günlük mevduat hesaplarında ise yüzde 45.5 ortalama ile faiz teklifi sunuluyor. İşte detaylar...

Elinde nakit parası olanlar dikkat! 50 bin TL’nin bir aylık ve 3 aylık mevduat faiz kazançları ne kadar?

Nakit birikimleri güvenli bir şekilde değerlendirmek isteyen yatırımcılar için mevduat hesapları oldukça cazip bir seçenek oluyor. Peki, 50 bin TL’nin bir aylık ve 3 aylık mevduat faiz kazançları ne kadar? İşte detaylar...

Yastık altından çıkarın! Bir ayda tam 3 bin 414 TL kazanacaksınız! 

32 günlük vadeli mevduat hesapları kısa vadeli yatırım gerçekleştirmek isteyenlerin ilgisini çekiyor. Peki hangi bankada faiz oranı ne kadar? İşte banka banka mevduat faizleri ve elde edilecek kazançlar...

1 Milyon Liranın 32 günlük mevduat faizinde kazanç ne kadar? 

1 milyon liranın 32 günlük mevduat faizinde elde edeceği getiri, bankaların mevduat faizlerindeki sert yükselişler göz önüne alındığında oldukça dikkat çekici bir seviyeye ulaşmış durumda.  Güncel mevduat faiz oranları ve 32 günlük en yüksek kazançlar hakkındaki detaylar...

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

Yeni Dönemde Dükkan ve Arsa Satışlarında Vergi Muafiyeti Son Buluyor

15 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla, şirketlerin dükkan ve arsa gibi gayrimenkullerini satışında vergi muafiyeti dönemi sona erdi. Daha önce, şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl boyunca aktiflerinde tutup satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden muaf tutuluyordu.

ABD hisse senedi Nvidia'nın kazançlarıyla yükseldi

Yonga üreticisi Nvidia'nın büyük kazançları, küresel piyasaların son günlerde ABD hükümetinin temerrüde düşme olasılığına ilişkin endişelerle düşmesinin ardından ABD hisse senedi vadeli işlemlerinin Perşembe günü yükselmesine yardımcı oldu.

Vergi borcu yapılandıracaklar son tarihi aman kaçırmayın! Hangi borçlar yapılandırılabilir? 

Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan vergi borcu yapılandırma 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılabilir?

Yapılandırmada hangi borçlar siliniyor? Yapılandırma başvurusu ne zaman başlıyor 2023?

Yapılandırmaya dair vatandaşlar pek çok soru sormaktadır. Özellikle yapılandırmanın ne zaman başlayacağına dar sorular sorulmaktadır. İşte detaylar!

Youtube, Instagram, TikTok...  Hangisi daha fazla para kazandırıyor? İşte Influencerların kazançları...

Influencer mesleğinin yaşantımıza dahil olmasıyla birlikte kazançları da merak konusu olmaya devam ediyor. Peki influencerlar ayda kaç lira kazanıyorlar? Youtube, Instagram, TikTok... Hangi mecra daha çok kazandırıyor?

hangi kazançlar vergilendirilmez Haberi

hangi kazançlar vergilendirilmez

Vergilendirilmeyecek değer artışı kazançları!

Değer artışı kazancı vergisine, gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar tabi tutuluyor. Peki hangi değer artışı kazançları vergilendirilmez?  


Vergilendirilmeyecek değer artışı kazançları, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında açıklanıyor. Gelir Vergisi Kanunu madde 81'e göre, aşağıdaki yazılı hallerde değer artışı kazancı hesaplanmaz ve vergilendirilmez : 

Ferdi bir işletmenin sahibinin ölümü halinde, kanunî mirasçılar tarafından işletmenin faaliyetine devam olunması 

ve mirasçılar tarafından işletmeye dahil iktisadî kıymetlerin kayıtlı değerleriyle bilanço esasına göre defter tutuluyorsa bilançonun aktif ve pasifiyle bütün halinde aynen devir alınması. 

Kazancı bilanço esasına göre tespit edilen ferdi bir işletmenin bilançosunun bir sermaye şirketine aktif ve pasifiyle 

bütün halinde devrolunması, devir alan şirketin bilançosuna aynen geçirilmesi ve devredilen ferdi işletmenin sahip...