24 / 05 / 2024

hangi müzeler özel müzedir

hangi müzeler özel müzedir

Kamu Kurum ve Kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerle vakıfların kendi hizmet konuları veya amaçlarını gerçekleştirmeleri için başvurmaları halinde özel müze açmalarına izin veriliyor. Peki, özel müze nedir? Özel müzeler nelerdir?

Özel bankalar emekli promosyon 2024! Emekliler dikkat: Emekli promosyon 2024 en yüksek hangi banka?

Özel bankalarda da emekli maaş promosyonları artırıldı. Peki emekli promosyon 2024 en yüksek hangi banka? İşte özel bankalar emekli promosyon 2024

İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İBB resmen duyurdu! İşte Cumhuriyet'in 100. yılına özel ücretsiz müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde "müze girişi kampanyası" başlattığını duyurdu. Peki İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İşte ücretsiz müzeler...

Karaca’dan 50. Kuruluş yıldönümüne özel dev kampanya! Eylül sonuna kadar ikinci ürüne yüzde 50 indirim!

Ev tekstili, küçük ev aletleri, sofra ve mutfak gibi çeşitli kategorilerde ürünler üreten Karaca, 50.yaşını kutluyor. Şirket, kuruluş yıldönümüne özel büyük bir indirim kampanyasını duyurdu.

Denizbank'tan yeni müşterilere özel ihtiyaç kredisi: Hangi faiz oranıyla ve nasıl başvurulur?

Denizbank, yeni müşterilerini memnun etmek ve finansal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak için çekici bir kampanya sunuyor. Bu kampanya kapsamında, yeni müşterilere cazip fırsatlar sunuluyor. Peki Denizbank hangi faiz oranıyla ihtiyaç kredisi sunuyor, detaylar neler?

Hayalim Ege Elmalı Tatil Köyüm lansmana özel 475 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta! Yeni proje! 

Hayalim Ege Elmalı Tatil Köyüm, 13 dönümlük arazide hayata geçiriliyor. Projede lansmana özel 475 bin TL'den başlayan fiyatlarla satış başladı. Peki Elmalı Tatil Köyüm'de parsel büyüklükleri ne kadar? 

İş Bankası’ndan bomba gibi kampanya! Yeni müşterilere özel 0 faizli kredi veriyor!

İş Bankası, esnaf ve KOBİ’lere yönelik oldukça cazip bir kampanya düzenledi. Banka, yeni müşterilere özel 31 Ağustos 2023 tarihine kadar başvuruda bulunanlara 0 faizli Hoş Geldin kredisi kullandıracak.

Garanti BBVA müşterilerine özel: 10 bin TL'ye faizsiz taksitli nakit avans fırsatı!

Garanti BBVA müşterilerine özel kampanya... 10 bin TL'ye faizsiz taksitli nakit avans fırsatı sunulacak... işte ayrıntılar...

Jumbo'dan Anneler Günü'ne özel yüzde 50 indirim! Çatal-Bıçak takımı, çaydanlık, tencere, bardak...

Anneler Günü'nde Jumbo adlı mağaza müşterilerine özel bir fırsat sunuyor. Bu özel fırsat kapsamında müşterilere yüzde 50 indirim sunulacak. Bu indirim, birçok üründe geçerli olacak? Peki Jumbo'nun indirimli ürünleri ve güncel fiyat listesi...

Bayramda müzeler, saraylar açık mı? Ramazan Bayramı’nda hangi müzeler açık? Ramazan Bayramı’nda müzeler bedava mı?

Ramazan Bayramı’nda müzelerin çalışma durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte müzeler ve sarayların çalışma günleri ve saatleri!

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

Ziraat Bankası'ndan müşterilerine jest! Her müşteriye özel 475 TL veriyor

Ziraat Bankası, makul kampanyalarıyla sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Banka tarafından yapılan son açıklamada, müşterilere özel kart kampanyaları duyuruldu.

O bankadan kendi müşterilerine özel mesaj! Bu işlemi yapanlara 50 bin ödeme yapılacak!

Müşterileri için özel mesaj atan Denizbank işlem sonrası 50 bin TL tutarında ödeme yapacağını bildirdi. 

Sinpaş Kızılbük Devremülk projesinde Kasım'a özel yüzde 7 indirim fırsatı! 

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde Kasım ayına özel yüzde 7 indirim fırsatı sunuluyor. Peki Sinpaş Kızılbük Devremülk projesinde fiyatlar ne kadar? İşte Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları 18 Kasım 2022...

hangi müzeler özel müzedir Haberi

hangi müzeler özel müzedir

Özel müze nedir?

Kamu Kurum ve Kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerle vakıfların kendi hizmet konuları veya amaçlarını gerçekleştirmeleri için başvurmaları halinde özel müze açmalarına izin veriliyor.


Bu şekilde kişi veya kuruluşlar tarafından, çeşitli konularda bir araya getirilmiş eserlerin yer aldığı müzelere özel müze deniyor.


Özel Müze kurma isteklerini konu alan başvurular 2863 sayılı Kanun  ve buna bağlı çıkarılan "Özel Müzeler ve Denetimleri Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda incelenmekte, müzenin yeterli nitelik ve nicelikte bulunması ve sürekli hizmet vermesi hususları dikkate alınarak değerlendiriliyor.

Gerçek ve tüzel kişilerce kurulacak müzeler, Bakanlığın izin belgesinde belirlenen konu alanlarına ilişkin taşınır kültür varlığı bulundurabilir ve teşhir edebilirler. Bu müzelerde taşınır kültür varlıklarının korunması devlet müzeleri statüsündedir.

30.05.2014 tarihi itibari ile Genel Müdürlüğün denetiminde 191 adet özel müze bulunuyor.


Özel müzeler nelerdir?

Sıra...