11 / 05 / 2024

Hanifi Toptaş kim

Hanifi Toptaş kim

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Hanifi Toptaş, kentsel dönüşüm alanında yapılan yanlışlıklara Kahramanmaraş'ta da düşmemek için öncelikle kaliteli bir imar planı değişikliğinin yapılması gerektiğini söyledi.

Konut fiyatlarına demir etkisi!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Hanifi Toptaş, inşaat sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toptaş, demir fiyatlarındaki yüzde 80 ile 90 arasındaki artışın daire fiyatlarını artırdığını söyledi.

Kahramanmaraş’ta inşaat sektörü sıçrama yakaladı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Hanifi Toptaş, Kahramanmaraş’taki inşaat sektörünü değerlendirdi. Topbaş, "Kahramanmaraş’ta inşaat sektörü son birkaç yılda bir sıçrama yakaladı." dedi.

Hanifi Toptaş: Kentsel dönüşüm fırsattır!

Şüphesiz 2012 yılından beri Kahramanmaraş'ta en çok konulan konulardan birisi kentsel dönüşüm. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hanifi Toptaş Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi'ndeki röportajda kentsel dönüşümü değerlendirdi.

Kahramanmaraş'ta imar planı değişikliği yapılmalı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Hanifi Toptaş, kentsel dönüşüm alanında yapılan yanlışlıklara Kahramanmaraş'ta da düşmemek için öncelikle kaliteli bir imar planı değişikliğinin yapılması gerektiğini söyledi.

Hanifi Toptaş: Kahramanmaraş’taki dönüşüm ada bazlı olmalı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Temsilcisi Hanifi Toptaş, ilerleyen dönemlerde Kahramanmaraş’ta çok ciddi otopark sıkıntısının yaşanacağını, bunun için de kentsel dönüşümün parsel bazlı değil de ada bazlı yapılması gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş depreme hazırlıklı olmalı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Temsilcisi Hanifi Toptaş Kahramanmaraş'ta olası bir depremde alınacak önlemlerle ilgili Piazza Alışveriş Merkezinde vatandaşlara ve basına bilgi verdi.

Hanifi Mutlu kimdir?

Türk seramik sektöründeki her türlü seramik kaplama malzemeleri üreten kuruluşları aynı çatı altında toplayan Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Mutlu oldu. Peki, Hanifi Mutlu kimdir?

2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan binalar, arsa ve araziler 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre vergiye tabi tutuluyor. Peki emlak vergisi nasıl ödeniyor? 2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz malların tümü için belediyeye ödenmesi gereken vergi oluyor. Peki bir eviniz olduğunu ve yıl içerisinde sattığınızı düşünelim. Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Nazım imar planını kim hazırlar?

Nazım imar planı, onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini detaylı gösteren plan olarak biliniyor. Peki, nazım imar planını kim hazırlar?

Tapu harç bedelini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harç bedelini kim öder? Tapu harcı kimin sorumluluğunda, alıcının mı yoksa satıcının mı?

Tapu harcı cezasını kim öder?

Tapu harcı mükellefleri, daha az tapu harcı ödemek için, satış değerini de daha düşük beyan edebiliyor. Bu gibi durumların tespiti halinde tapu harcı cezası uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezasını kim öder?

Hanifi Toptaş kim Haberi

Hanifi Toptaş kim

Kentsel dönüşüme başlamadan önce kaliteli bir imar planının yapılması gerektiğine vurgu yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Hanifi Toptaş, ada ve parsel bazında geniş alanların oluşturularak kentsel dönüşüme başlanmasının daha doğru olacağını söyledi. İyi planlanmamış bir imar planı sonucu yapılan kentsel dönüşümün, bir süre sonra şehirde yan etkilerinin görülebileceğine dikkat çeken Toptaş, şöyle konuştu: "Aksi takdirde rekreasyon alanlarının, sosyal donatıların, yeşil alanların, kültürel alanların, spor alanlarının eksikliği, ulaşım ve otopark sıkıntısı aynen devam edecektir. Mesela bu olayı şehrimiz özelinde değerlendirecek olursak bugün şehir merkezi olarak nitelendirdiğimiz İsmetpaşa Mahallesi, Yenişehir Mahallesi ve kısmen Hayrullah Mahallelerinde ciddi bir otopark sıkıntısı mevcut. Ve bugün belirli saatlerde bu alanlarda aracımızı park edebileceğimiz alanlar bulmakta zorluk çekiyoruz. Özellikle kentsel dönüşümle de birlikte...