08 / 08 / 2024

Harran evleri tanıtını

Harran evleri tanıtını

Dünyanın en eski yerleşim yerleri arasında gösterilen, Asur ve Emevilere bir dönem başkentlik yapan, ilk İslam Üniversitesinin kalıntılarının bulunduğu Harran ilçesini ziyaret edenler, geçmişe yolculuk yapma imkanı buluyor...

Ümraniye Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje alanı tanıtıldı! 6 yeni proje de yolda! 

Ümraniye'de yapımı devam eden Ümraniye Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje alanı Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından tanıtıldı. Yıldırım, 6 yeni kentsel projesini de açıkladı. İşte ayrıntılar...

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi

Otokar, üretimine başladığı alternatif yakıtlı ve otonom sürüşe sahip olan 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi. Otokar, elektrikli yeni modeller e-Kent ve e-Territo'nun yanı sıra otonom sürüşe sahip e-Centro'nun tanıtımını yaptı. İşte haberin ayrıntıları...

Sudan ucuz: 108 Megapiksel Infinix Zero 30 tanıtıldı! Fiyatıyla gönüllere taht kurdu

Sudan ucuz: 108 Megapiksel Infinix Zero 30 tanıtıldı! Fiyatıyla gönüllere taht kurdu.

Google Pixel 7a'nın tanıtımına günler kala görüntüleri sızdı!

Google'ın uygun fiyatlı yeni telefonu Pixel 7a'nın resmi tanıtımı yaklaşıyor ve cihaz hakkında yeni bilgiler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Son olarak, Pixel 7a'nın kutu açılış görüntüleri internete sızdırıldı.

Xiaomi Redmi Note 12 resmen tanıtıldı! Fiyatını ve özelliklerini gören inanamadı!

Redmi Note 12 4G modeli, uzun bir süredir gündemde olan iddiaların ardından sonunda tanıtıldı. İşte Redmi Note 12 4G'nin özellikleri ve fiyatı!

iPhone 14’ün tanıtımına saatler kaldı. İşte sızdırılan bilgiler ve fiyatı

Teknoloji ve telefon devi Apple’ın merakla beklenen iPhone 14 serisinin ve yeni ürünlerinin tanıtımına saatler kaldı. Peki sızdırılan bilgilere göre iPhone’nin özellikleri neler. İşte yanıtı!

Toyota Urban Cruiser Hyryder Hybrid SUV tanıtıldı! İşte aracın teknik özellikleri ve fiyatı

Toyota ve Suzuki ortaklığında yapılan yeni model Toyota Urban Cruiser Hyryder Hybrid SUV'nin tanıtımı Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yapıldı. Tanıtımda Toyota Kirloskar Motor Yönetim Müdürü Masakazu Yoshimura otomobille ilgili bilgiler verdi.

Panaroma Çamlıca Evleri 10 soruda bütün detaylarıyla!

Panaroma Grup imzası ile hayata geçirilen Panaroma Çamlıca Evleri’nde satış süreci devam ediyor! Peki, Panaroma Çamlıca Evleri'nde konutların fiyatları ne kadar? Ne zaman satışa çıktı? İşte 10 soruda tüm detaylarıyla Panaroma Çamlıca Evleri...

Migros'tan çılgın tavuk eti kampanyası! Bütün piliç tavuk 15 TL'ye düştü! İşte 20 Mayıs 2022 fiyat listesi

Migros'tan çılgın et kampanyası geldi. Migros'ta Money Kart ile 100 TL ve üzeri alışveriş yapan tüketicilere Poşetli bütün piliç sadece 15 TL fiyatıyla satılacak. İşte detaylar...

Yeni Renault Austral tanıtıldı! İşte Renault’un yeni SUV aracının özellikleri

Uzun süredir sır gibi saklanan yeni SUV Renault Austral, yapılan lansmanın ardından tanıtıldı. Fransız otomobil devinin uzun süredir gizlediği SUV modeli Austral’ın deneme sürüşlerinde bile farklı kamuflajlar uygulanmıştı.  

Sultangazi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tanıtımı yapıldı!

İstanbul'da Sultangazi'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için tanıtım toplantısı yapıldı.

Logos Evleri Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Logos Evleri Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri’de  200 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Yılmaz tarafından kuruldu.

TOKİ 100 proje için tanıtım dosyası hazırlatacak! İhalesi yarın!

TOKİ Tarafından Yapılacak 100 Projenin Çevresel Etki Değerlendirmelerinin Yapılarak Proje Tanıtım Dosyalarının Hazırlanması 2. Paket Hizmet Alım İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Harran evleri tanıtını Haberi

Harran evleri tanıtını

DÜNYANIN en eski yerleşim yerleri arasında gösterilen, Asur ve Emevilere bir dönem başkentlik yapan, ilk İslam Üniversitesinin kalıntılarının bulunduğu Harran ilçesini ziyaret edenler, geçmişe yolculuk yapma imkanı buluyor. 


Halk mimarisinin ürünü konik kubbeli evleriyle meşhur Harran, Şanlıurfa'da en çok ilgi çeken turizm mekanları arasında yer alıyor. Rasathane ve Emeviler döneminden kalma Ulu Cami ise ziyaretçileri adete tarihi yolculuğa çıkarıyor. Kaymakam Muhammet Selami Yazıcı yaptığı açıklamada, Harran'ın geçmişten günümüze önemli tarihi değerlere sahip olduğunu belirtti. 


Harran'daki konik kubbeli evlerin benzerinin İtalya'nın Alberotello kasabası ile Suriye'nin Şam ve Halep kentlerinde bulunduğunu hatırlatan Yazıcı, ilçedeki kale, sur ve tarihin ilk üniversite kalıntılarının da dikkat çektiğini ifade etti. Yazıcı, Alberobello ile Haıran'nın 2013 de kardeş şehir olduğunu anımsattı. Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Alberobello'nun...