05 / 05 / 2024

hasarlı yapılar için kredi

hasarlı yapılar için kredi

2020 yılında Manisa, Elazığ ve Van'da meydana gelen 3 büyük depremde yıkık, ağır ve orta hasarlı yapı sahipleri için her türlü alt yapı ve sosyal donatılar inşa edilecek ve kredi desteği sağlanacak..

Depreme dayanıklı sağlam yapılar için tek şart: Gerçek bir denetim!

Ülke genelinde deprem zararını azaltmak için toplumsal olarak bilinçlenmek ve depreme dayanıklı yapılaşmanın hayata geçirilmesi gerekiyor.

TOKİ'den 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildi...

TOKİ ihtiyaç sahibi olan vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışmalarına devam ediyor. TOKİ'den yapılan açıklamada, Ankara, İstanbul, Erzurum, Adana ve toplam 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildiği kaydedildi.

Kahramanmaraş'ın Trabzon ve Azerbaycan caddelerinin yeni yüzü tasarlandı! 2 bin 100 konut ve iş yeri yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde yıkılan veya hasarlı yapılar için hayata geçirdiği ‘yerinde dönüşüm’ kapsamında inşaatlara başlıyor.

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Emeklilikte son dakika! 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? Aman dikkat! 

Emekli maaşlarına yapılacak zam öncesinde, erken emekli olmanın yolları ve emeklilik tarihi hesaplama gibi konular sık sık gündeme geliyor. Peki 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? İşte o merak edilen soruların yanıtları...

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Evde bakım maaşları için son dakika Haziran 2023 şoku geldi! Ödemeler artık resmen böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşları için son dakika Haziran 2023 şoku geldi... Ödemeler artık resmen böyle yapılacak... Hemen bakın...

Evde bakım maaşları için resmen Haziran 2023 şoku geldi! Ödemeler bundan sonra böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşları için resmen Haziran 2023 şoku geldi... Ödemeler bundan sonra böyle yapılacak... Hemen bakın...

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Binalara periyodik muayene zorunluluğu geliyor! Tüm yapılar için yeni birim oluşturulacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'deki binalar için periyodik muayene zorunluluğunun geleceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

THY'den iç hat uçuşları için bilet kampanyası! 399 liradan başlayan fiyatlar! İşte kampanya detayları...

Türk Hava Yolları iç hat uçuşları için bir kampanya daha düzenledi. Kampanya kapsamında iç hatlarda yapılacak uçuşlarda 399 liradan başlayan avantajlı bilet uygulaması başlatıldı.

hasarlı yapılar için kredi Haberi

hasarlı yapılar için kredi

2020 yılında 7 kentte hasara sebep olan 3 büyük depremden etkilenen afetzedelere destek verilecek. Torba düzenlemeye alınan değişiklik kapsamında yıkık, ağır ve orta hasarlı yapı sahipleri için her türlü alt yapı ve sosyal donatılar inşa edilecek ve kredi desteği sağlanacak.

Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre; 2020 yılı içerisinde Manisa, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Tunceli ve Van'da yaşanan depremlerden zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için 7296 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun'da düzenleme yapıldı.

AFETZEDEYE DESTEK

Kanunun geçici 26. maddesinde yapılan ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelen değişiklikle depremlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı fen heyetlerinin belirlediği yıkık, ağır ve orta hasarlı konut, işe yerleri ve ahırlardan hak sahibi olan afetzedelere destekte bulunulacak.

İNŞA EDİLİP, KREDİ DESTEĞİ...