07 / 05 / 2024

hasköy balat arasına yeni köprü mü yapılacak

hasköy balat arasına yeni köprü mü yapılacak

Özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğunun arttığı Bursa – Mudanya karayolunun yüklerini azaltmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hasköy – Balat arasına yapılacak yeni köprü ile Mudanya’ya ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak.

İzmir'de 2019-2023 yılları arasındaki 165 projenin 144'ü tamamlandı! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019-2023 yılları arasındaki 165 projenin 144’ünü tamamlayarak yüzde 87 başarı oranına ulaştıklarını duyurdu. 

Bu yıl rekor beklenen ihracatta hedef ilk 10 ülke arasına girmek!

Türkiye'nin 1923'te 50,8 milyon dolarla başlayan ihracat yolculuğunda bu yıl hedefi 255 milyar dolar. TİM’e göre 2026'da 302 milyar dolarlık ihracata ulaşılarak, gelecek yıllarda ilk 10 ülke arasına girilecek.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

İzocam yine sanayinin devleri arasına girdi!

İstanbul Sanayi Odası'nın hazırladığı  "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2021 listesi resmen açıklandı. İzocam yine Türkiye’nin dev sanayi kuruluşları arasına adını yazdırdı.

2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışı TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, 2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışına ve elde edilen gelir miktarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

Trabzon Çal Mağarası'na seyir terası inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi; sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile yer altındaki "saklı cennet" olarak nitelendirilen Çal Mağarası’na, seyir terası inşa ediyor.

Bolu'da yıkımına karar verilen yayla evleri meclis gündeminde!

Bolu'da İmar Kanunu kapsamında yıkımına karar verilen yayla evlerinin sayısı ve yıkım kriterleri meclis gündemine taşındı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Malatya İnönü Stadı'nın yıkımına tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği Malatya İnönü Stadı'nın millet bahçesi olması kararının ardından çalışmalar başlatıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya İnönü Stadı'nın yıkımına tepki gösterdi.

Nilüfer'de 5 katlı binanın yıkımına başlandı!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan 5 katlı apartmanın yıkımına başlandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yıkım sırasında binada bulunan bir Türk bayrağı, iş makinesi yardımıyla yere düşürülmeden alındı.

Bayburt'ta 2003-2017 yılları arasında yapılan yollar TBMM'de!

Bayburt ilinde 2003-2017 yılları arasında inşa edilen yollara ve Bakanlıkça yapılan yatırımlar, TBMM gündemine taşındı...

Mısır ve Sudan arasına demir yolu hattı projesi!

Mısır ve Sudan arasına kurulması planlanan demir yolu hattı projesi için anlaşmalar sağlandı. 650 kilometre uzunluğunda olacak projenin 3 yılda bitirilmesi planlanıyor.

ENKA İnşaat TEİD üyeleri arasına katıldı!

2010 yılında kurulan ve Türkiye'nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının katılımıyla bugün 140’a yakın üyeye ulaşan Etik ve İtibar Derneği TEİD'in üyeleri arasına ENKA İnşaat katıldı. 

hasköy balat arasına yeni köprü mü yapılacak Haberi

hasköy balat arasına yeni köprü mü yapılacak


Ulaşım yatırımlarıyla kent merkezinin yanı sıra ilçe bağlantı yollarında da trafiği rahatlatacak projelere ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğunun arttığı Mudanya yoluna nefes aldıracak bir projeyi daha hayata geçiriyor. Balat Hasköy bağlantısını sağlayan tarihi köprünün Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından ‘tahribat gördüğü’ gerekçesiyle trafiğe kapatılmasının ardından harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, bölgeye yeni bir köprü kazandırıyor. Proje çalışmaları tamamlanırken, tarihi köprünün yanına yapılacak yeni köprü ile Hasköy Balat arası bağlantısı sağlanacak ve böylelikle Mudanya bölgesine ulaşım da kolaylaşmış olacak.


Yaza yetişecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte yeni köprünün yapılacağı bölgede incelemelerde bulundu. Kent içi trafiği rahatlatacak çalışmaların yanı sıra ilçe bağlantı yollarının yükünü azaltacak çalışmalara da...