05 / 05 / 2024

hastaneler ÇED dışında

hastaneler ÇED dışında

Çevre Bakanlığı’nın yeni yönetmeliği ile 500’ün altındaki konut, 50 bin metrekarenin altındaki AVM’lere ÇED muafiyeti getirildi. Hastaneler ise tamamen ÇED kapsamından çıkarıldı. Tartışmalar ilk günden başladı.

Selçuk Geçer'den bir ilk! Yatırımcılara dolar dışında başka yatırım önerdi! 'Al kenara koy' dedi

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılara  'al kenara koy' diyerek dolar dışında başka bir yatırım aracını açıkladı.

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

Ünlü ekonomistten çarpıcı uyarı geldi: İşiniz-fiziki altın-imarsız tarla dışında hiçbir şeye para yatırmayın!

Ekonomist ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu'ndan çarpıcı bir uyarı geldi. İşte "İşiniz-fiziki altın-imarsız tarla dışında hiçbir şeye para yatırmayın!" diyen Kurtoğlu'nun o paylaşımı...

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

'Dolar alın diyen' uzmanlara ünlü ekonomistten tepki! Yok mu dolar dışında önereceğiniz bir ürün?

Dolar kuru Türk Lirası karşısında 1 Haziran’dan 5 Mart’a, yaklaşık 9 aylık süreçte yüzde 52 artış gösterdi. Uzmanlar yatırımcılar için dolar alın uyarısında bulunurken, ünlü ekonomistten tepki geldi; Yok mu dolar dışında önereceğiniz bir ürün?

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından, 3 Ocak tarihinde yurt dışı iş üstlenimi verileri açıklandı. Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendi!

“Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı”nda önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türk müteahhitlerin Cumhuriyetin 100. yılında yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendiğini söyledi.

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Yurt dışında ev ve arsa almayı düşünenler dikkat! Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz!

Emlak ve yatırım danışmanı Mert Başaran resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yurt dışında ev ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Şehir hastanelerinde kira garantisi dışında başka garanti var mı? Bakan Koca tek tek açıkladı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerinde kira garantisi dışında başka garanti olup olmadığını açıkladı. İşte detaylar...

hastaneler ÇED dışında Haberi

hastaneler ÇED dışında


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle ÇED kapsamındaki projeleri yeniden belirledi. Buna göre madencilik sektöründeki ÇED muafiyeti kaldırıldı; hastane yatırımları ÇED kapsamından çıkarıldı. 500’ün altındaki konut projelerine ÇED muafiyeti tanındı. HES’lerde 10 megavatın altındaki projeler ÇED’e dahil edildi. 50 bin metrekareden küçük olan alışveriş merkezlerinde (AVM) ÇED aranmayacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AB’ye uyum kapsamında ÇED Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Yatırım türü listeleri yeniden düzenlendi. Çevre Bakanlığı’nın, ‘yüksek kirletici risk’ gördüğü yatırımlara doğrudan merkezden ÇED raporu düzenlenecek. ‘Düşük kirletici’ yatırımlara valilikler üzerinden ÇED raporu verilecek.



‘BETONLAŞMAYA NEDEN OLUR’

Bakanlığın yeni yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanırken Mimarlar Odası Ankara Şubesi yazılı bir açıklama yaparak oldukça sert eleştirilerde bulundu. Oda Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın imzası ile yapılan açıklamada, “AVM’ler, toplu konut...