21 / 05 / 2024

Hatay Arsuz Kent Meydanı son durum

Hatay Arsuz Kent Meydanı son durum

Hatay Belediye Başkanı Nazım Culha, eski fuar alanında yapılacak olan ve ilçenin önemli bir ihtiyacını çözüme kavuşturacak olan meydanın ilçenin çehresini değiştireceğini ifade etti.

Niğde ve Hatay'da 65 adet arsa ile 1 adet konut satılıyor! Bu tarihlere dikkat! 

Niğde Altunhisar ve Hatay Arsuz'da yer alan toplam 65 adet arsa ile 1 adet konut satılıyor. Peki arsaların fiyatları, büyüklükleri ne kadar? İşte ayrıntılar... 

Vakıflar Genel Müdürlüğü açıkladı! Kiralara yüzde 1000 zam yapıldı...

Hükümet kira zammına yüzde 25’lik tavan uygulaması yaparken kamu kurumları ise fahişin de ötesinde zam istiyor. Daha önce Hatay Arsuz konutlarında 1800-2400 lira olan kiraları 18 bin liraya çıkarken Vakıflar Genel Müdürlüğü şimdi de Eskişehir’deki kiracılarından yüzde 1000 zam istediği açıklandı.

Naci Görür'ün 'Bunların akıbeti de Kahramanmaraş ve Hatay gibidir' dediği 18 kent hangileri?

Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı deprem uyarılarıyla sık sık gündem oluyor. Görür, şimdi de 'Bunların akıbeti de Kahramanmaraş ve Hatay gibidir' diyerek 18 kenti açıkladı. Peki akıbeti Kahramanmaraş ve Hatay gibi olan 18 kent hangileri? 

Depremin yaraları sarılıyor! Hatay’da ‘İGSAŞ Yaşam Kent’ açıldı!

 İGSAŞ, 6 Şubat’ta meydana gelen depremden en fazla etkilenen illerden Hatay'ın İskenderun ilçesine toplam 213 konteynerlik İGSAŞ Yaşam Kent kuruldu.

Hatay için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili sınırları içerisinde "9H2120 Arsuz-Derekuyu Enerji Nakil Hattı"nın yapımı amacıyla güzergaha isabet eden taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Hatay'da 88.2 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hatay Arsuz'da kat karşılığı yapım işi ihalesi düzenliyor.

Hatay'ın kütüphane ihtiyacı meclis gündeminde!

Hatay'ın Defne, Arsuz ve Payas ilçelerinin kütüphane ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Güzelmansur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hatay'da tramvay hattı projeleri için çalışmalar başladı! 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım ağını genişletmek için raylı sistem çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Hatay'da 88.2 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat ihalesi!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hatay Arsuz'da kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor. İhale 30 Mart 2021 tarihinde yapılacak.

TMMOB'dan Hatay raporu: Olası depremde yapılar hasar görecek!

Hatay’ın bir deprem kenti olduğunu belirten TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, hazırladığı raporda, “Kent merkezi deprem olduğu takdirde en fazla sarsılacak alanlardan birinin üzerinde yer alıyor. Acilen harekete geçilmeli” uyarısında bulundu.

Hatay Arsuz'da fırtına mağduru aileye yeni ev yapıldı!

Hatay Arsuz'da çıkan fırtınada prefabrik evlerinin çatısı uçan aileye, bir hayırsever yeni ev inşa ettirdi.

Hatay Arsuz'da 7.6 milyon TL'ye kiralama işi ihalesi!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Arsuz ilçesinde özel spor tesisi yapılmak üzere kiralama işi ihalesi yapacak. İşin bedeli  7 milyon 666 bin 823 TL olarak belirlendi. 

Hatay Madenli Yat Limanı ile Su Sporları Merkezi inşaatında sona gelindi!

Hatay'ın Arsuz ilçesinde 106 yatın demir atabileceği Madenli Yat Limanı ile Su Sporları Merkezi inşaatında sona geliniyor...

Hatay Arsuz Kent Meydanı son durum Haberi

Hatay Arsuz Kent Meydanı son durum

Hatay Arsuz Kent Meydanı Projesi’nin 837 bin 652 liraya ihale edildiğini söyleyen Başkan Culha, eski fuar alanında yapılacak olan ve ilçenin önemli bir ihtiyacını çözüme kavuşturacak olan meydanın ilçenin çehresini değiştireceğini ifade etti. Başkan Nazım Culha, sosyal donatıları, yeşil alanı ve meydanıyla vatandaşların rahat nefes alabilecekleri bir mekân olmasının yanısıra, her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği Kent Meydanı Projesi’nin ilçenin cazibe merkezi haline dönüştürülmesine katkı sunacak olan önemli projelerinden biri olduğunu vurguladı.Toplumun her kesimine hitap edecek olan Kent Meydanı Projesi’nin 5 ayda tamamlanacağını da sözlerine ekleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “İçerisinde Atatürk Anıt Alanı, çok amaçlı meydan, mini amfi tiyatrosu, oturma bankları, güvenlik kulübesi, çocuk oyun grubu, yeşil alanı, otoparkı, 21,5 metrekare süs havuzu ve 145 metrekare kafeteryasının bulunduğu,...