07 / 05 / 2024

hatay Hayata Destek Ev nerede

hatay Hayata Destek Ev nerede

Hayata Destek Derneği tarafından Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin desteği ile Türklerle Suriyelileri kaynaştırmak ve de ortak paylaşımlarda bulunabilmelerini sağlamak amacıyla "Hayata Destek Evi" açıldı.

Hatay'ı hayata döndürecek proje için düğmeye basıldı! Tam 5 bin konut...

Türkiye Tasarım Vakfı, Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu Hatay'ı yeniden ayağa kaldırmak için toplamda 50 hektarlık alanda 5 bin konutun tasarımını yapacak. 

Hatay'daki deprem konutları için zemin sorunu iddiası! Yanlış yere mi yapılıyor?

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde en çok hasar alan bölgelerden biri de Hatay oldu. Hatay'da hayata geçirilecek deprem konutlarında her 100 konuttan sadece 3,7'si tamamlanması dikkatleri üzerine çekti. Hatay'da deprem konutları yanlış yere mi yapılıyor? İşte ayrıntılar...

Japonya’dan deprem konutlarına destek!

Japonya’da Türk iş insanı Murat Enşici’nin başkanı olduğu Kader Birliği Derneği (GOEN) Hatay’da Çaycuma Belediyesi tarafından hayata geçirilen deprem konutlarından birinin finansmanını üstlendiğini duyurdu.

KOSGEB, KOBİ destek turunda Gaziantep'te faaliyetlerini sürdürüyor

Deprem bölgesinde KOSGEB ve Dünya Bankası iş birliği ile hayata geçirilen "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı” (GTO) toplantı kapsamında anlatıldı.

Halkbank, Deprem bölgesi Hatay'da Bölge Koordinatörlüğü’nü hayata geçiriyor

Ülkemizde 6 Şubat 2023'de meydana gelen depremler yüzyılın en büyük felaketini yaşayan ve büyük yıkıma uğrayan 11 şehirde yaraları sarmak için çalışan Halkbank, Hatay Bölge Koordinatörlüğü’nü hayata geçirmeye hazırlanıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Hatay'daki 500 konteynerli Kore-Türkiye Dostluk Kenti açıldı!

Hatay'ın Antakya ilçesinde Güney Kore'nin de desteğiyle depremzedeler için hayata geçirilen toplamda 500 konteynerli "Kore-Türkiye Dostluk Kenti"nin açılışı yapıldı.

Bakanlıktan Hatay'a 309 bin 872 bağımsız bölüm! Teslimler Kasım'da başlayacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden etkilenen Hatay'da 309 bin 872 bağımsız bölüm hayata geçirildiğini söyledi. 

Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelere aylık 850-1250 TL destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Aile Destek Programı, 2023'te de devam edecek. İşte ayrıntılar...

KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği uygulaması hayata geçti! 200 bin TL'ye varan destek sağlanacak

Türkiye'nin imalat sanayisinin yalın dönüşüm yoluyla verimlilik artışına katkı sağlamak için düzenlenen "KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği" hayata geçirildi.

Aile Destek Nisan 2023 destek müjdesinden sonra mayıs ayı müjdesi geldi! 4 bin TL para ödemesi yapılacak!

Aile Bakanlığı, vatandaşlara sağlanan destek ödemelerinin ardından, bu kez kadınların da faydalanabileceği yeni bir destek programını hayata geçiriyor. Mayıs ayında gerçekleştirilecek ödemeler kapsamında, kadınlar için 4 bin TL ödeme yapılacak. Detaylar haberimizde...

İmamoğlu duyurdu! Yeni evleneceklere destek projesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada yeni bir destek projesini hayata geçirdiklerini açıkladı. İşte projenin detayları...

18-29 yaş arası gençlere İŞKUR'dan destek! Başvurular başladı!

Gençler için devlet destekli bir maaş projesi hayata geçirildi ve başvuruları başladı. Bu projenin temel amacı, gençlerin eğitimlerine destek sağlamak ve onların istihdam olanaklarını artırmaktır.

Kentsel dönüşüm kredisinde güncel gelişmeler! Tam 3 ayrı destek ödemesi yolda!

Devlet, kentsel dönüşüm projelerine destek sağlamak için üç ayrı planı hayata geçiriyor. Deprem felaketi sonrası etkilenen 11 il ve tüm Türkiye'nin alarm durumuna geçmesiyle birlikte, kentsel dönüşüm konusu daha da acil hale geldi.

hatay Hayata Destek Ev nerede Haberi

hatay Hayata Destek Ev nerede

Hayata Destek Derneği tarafından Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin desteğiyle Türklerle Suriyelileri kaynaştırmak ve ortak paylaşımlarda bulunabilmelerini sağlamak amacıyla "Hayata Destek Evi" açıldı.


Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi'ndeki evin açılışı öncesi Türk ve Suriyeli çocukların yüzleri boyandı; balonlar dağıtıldı. Hayata Destek Evi'ne gelen çocuklar Türkçe ve Arapça şarkılar seslendirdi; "Komşuların Hikayesi" adlı tiyatro gösterisini sundu.


Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, açılış töreninde yaptığı konuşmada, insanların barış, dostluk ve kardeşlik duyguları içinde yaşadığı, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay'da, komşu Suriye'deki kimi olumsuzluklardan dolayı gelen "kardeş"lerin misafir edildiğini anlattı.


Suriyelilerin bir kısmının kamplarda kaldığını, bir kısmının da imkanlarıyla barındığını ifade eden Tortop, Suriyelilerin başta sağlık, eğitim ve diğer hizmetlerle tüm ihtiyaçlarının devletin imkanları ölçüsünde karşılandığını söyledi.


Devletin bu zor ve sıkıntılı süreci yabancı ülke ve...