13 / 05 / 2024

hatay iskenderunda riskli alan kararı mı çıktı

hatay iskenderunda riskli alan kararı mı çıktı

Hatay ilinin İskenderun ilçesinde 6 mahallenin belli bölgeleri “riskli alan” ilan edildi. Mahalle halkı riskli alan kararını yargıya taşıdı.

Rezerv alan tartışması tam gaz: Riskli yapı ilan edilen binalardaki vatandaşlar zarara uğruyor!

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, rezerv alan ve riskli yapı ilanı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve vatandaşların mağduriyetlerine değindi. İşte ayrıntılar...

Danıştay Başsavcılığı, Hatay'daki riskli alan kararını hukuka aykırı buldu: Depremden önce yapılmalıydı!

Danıştay Başsavcılığı, Antakya şehir merkezinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla riskli alan ilan edilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Kararda, "Riskli alan depremden önce ilan edilmeliydi" denildi. İşte detaylar..

TMMOB'un Hatay raporunda şok detay: Riskli alanlar sermaye için kullanıldı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin en çok etkilediği Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerine dair “Yıkım Yaşanan Şehirlerde Planlamanın Analizi” raporunu yayımladı.

Hatay'daki 6.4'lük deprem çevre faylar için ne anlam taşıyor? Hangi bölgeler riskli? Hemen bakın!

Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçesinde yaşanan iki deprem, birçok ilde de  hissedildi. Peki söz konusu bu deprem başka sarsıntıların habercisi mi? İşte merak edilen detaylar...

İskenderun'un 6 mahallesindeki riskli alan kararı kalktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Hatay’ın İskenderun ilçesindeki  altı mahalle kentsel dönüşüm ve riskli alandan çıkarıldı.

Hatay’da riskli binalarda oturanlar önlem alınmasını istiyor!

Birinci derece deprem kuşağında bulunan ve üç büyük fay hattı üzerinde yer alan Hatay’da kolonların çürüdüğü eski yapılarda oturan vatandaşlar, yetkililerden önlem alınmasını talep etti.

Hatay İskenderun'da riskli alan ilan edildi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Hatay İskenderun'daki bazı alanlar riskli alan ilan edildi..

Hatay İskenderun'da riskli binalar yıkıldı!

Hatay İskenderun'da risk taşıyan binalar belediye tarafından yıkıldı. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, çalışmaların titizlikle devam ettiğini açıkladı.

Hatay İskenderun riskli alan kararı yargıya taşındı!

Hatay ilinin İskenderun ilçesinde 6 mahallenin belli bölgeleri “riskli alan” ilan edildi. Mahalle halkı riskli alan kararını yargıya taşıdı.

Nazım Culha: Hatay Arsuz'un kentsel dönüşüm ihtiyacı yok!

Hatay'ın İskenderun Körfezi'ndeki doğa harikası ilçesi Arsuz'un belediye başkanı CHP'li Nazım Culha, bölgenin dönüşüme ihtiyacı olmadığını belirtti. Culha, ''Riskli alanlarımız yok ama riskli binalarımız var'' dedi.

İzmir'de 313 bin riskli konut var!

Güleryüz Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Güleryüz, bölgede 313 bin riskli konut olduğunu ifade etti. İzmir’in Balçova, Hatay ve Konak ilçelerinde hayata geçirdiği özel projeler tasarlayan Güleryüz Yapı, kentsel dönüşüm sürecinde İzmir’e katkı sağlıyor.

Riskli bina başvurusunda Hatay ilk sırada!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğine göre riskli bina başvurusunda Hatay ilk sırada...

Antakya Emek ve Aksaray mahalleleri riskli ilan edildi!

25/06/2013 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde Hatay Antakya sınırları içerisinde yer alan Emek ve Aksaray mahalleleri riskli alan ilan edildi...

hatay iskenderunda riskli alan kararı mı çıktı Haberi

hatay iskenderunda riskli alan kararı mı çıktı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde altı mahallenin belli bölgeleri “riskli alan” ilan edildi. “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamına alınan altı mahalledeki hak sahipleri kararı yargıya taşıdı.


Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı; Pınarbaşı, Esentepe, Numune, Meydan, Cumhuriyet ve Modernevler Mahalleleri, riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Karar, “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamında 16.09.2013 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile “riskli alan” olarak ilan edilen toplam 77 ha büyüklüğündeki 3 farklı alanda İskenderun Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan 1/5000 Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği Çevre Şehircilik Bakanlığının 02.06.2015 tarih ve 9266 sayılı yazısı ile onaylandı.


Kentsel dönüşümün yapılacağı mahallelerde apartman, alışveriş merkezi ve adliye sarayı gibi çok katlı binalar bulunurken sadece belli bölgelerin riskli...