02 / 08 / 2024

Hatay Yetim Köyü inşaatı

Hatay Yetim Köyü inşaatı

Hatay ile Suriye'nin arasında yer alan beton sınıra sıfır noktasında savaşta babalarını kaybeden yetim çocuklar için konutlar inşa ediliyor..

Son dakika: Malatya'da 310 prefabrik ev için düğmeye basıldı! Hatay'da 2 bin 355 köy evinde sona gelindi!

Deprem bölgesindeki konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'ya 310 prefabrik konut için imzalar atıldı. Hatay'ın 13 ilçesindeki 2 bin 355 köy evi için çalışmalar hızlandırıldı.

Hatay 100. Yıl Köyü'nün temeli atıldı! Depremzedeler 3 yıl boyunca ücretsiz yararlanacak!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneğinin işbirliği ve sanatçılar, iş insanları ve gönüllülerin katkılarıyla üniversite kampüsü içerisinde depremzedeler için temeli atılan "100. Yıl Köyü" isimli yaşam alanının 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen örnek 25 köy evi görüntülendi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Altınözü ilçesinde, hak sahiplerine teslim edilen köy tipi deprem konutları FPV dronla görüntülendi.

Hatay’da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin teslimi için geri sayım başladı!

Deprem bölgesinde konutların hızla yükselmesi ile beraber teslim tarihleri merak edilenler arasına girdi. Hatay Hassa'da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin hak sahipleri belli oldu. Depremzedeler ise birkaç hafta içerisinde yeni konutlarına kavuşacak.

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen köy evleri Kasım'da teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felakei olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Hatay'da, Hatay'da depremzedeler için inşa edilen köy evleri Kasım'da teslim edilecek.

Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırılması ile şehir adeta tanınamaz hale geldi. 

Hatay'daki depremzedeler için 2 bin 283 köy konutu inşa ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Hatay'da, kırsal mahallelerdeki afetzedeler için yöresel mimariye uygun olarak 2 bin 283 köy konutu yapılıyor.

Hatay Altınözü'nde depremzedeler için yapılan köy tipi afet evlerinin inşaatı tam gaz!

Hatay'ın Altınözü ilçesinde köy tipi afet evlerinin inşası tüm hızıyla sürüyor. Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin Hatay'ın kıyı şeridinde yol açtığı yıkıntı, su altı kameralarıyla kaydedildi. İskenderun, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde yapılan çekimlerde fay hattının denizaltındaki tahribatı görüntülendi.

Depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay nereye kurulmalı? Hatay’da neresi daha sağlam zemine sahip?

Deprem felaketlerinde büyük yıkıma uğrayan şehirlerimizin yeniden imarının bir yıl içerisinde tamamlanması planlanırken, hala artçı sarsıntıların devam ettiği bölgede bu sürecin nasıl işleyeceği şu sıralar en önemli gündem maddesi.

Hatay Samandağ'daki yıkıma tepki!

Hatay Samandağ'da kıyı şeridinde bulunan hazine arazilerinde başlayan yıkım tepkilere neden oldu.

Hatay Samandağ'da yıkım gerginliği bitmiyor!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, kıyı kenar çizgisinde yer alan ve izin alınmadan inşa edildikleri ortaya çıkan yapıların yıkım çalışmalarında gerginlik devam ediyor.

Hatay Samandağ'da yıkım gerginliği!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, kıyı kenar çizgisi üzerinde yer alan ve izin alınmadan inşa edildikleri söylenen yapılar yıkılıyor.

Hatay Yetim Köyü inşaatı Haberi

Hatay Yetim Köyü inşaatı

Hatay ile Suriye'nin arasında yer alan beton sınırın İdilib'in Kah Köyü tarafındaki dikkatleri çeken inşaatın ne olduğu belli oldu. Sınırdaki inşaat savaşta babalarını kaybeden yetim çocuklar için yapılıyor.


11 bloklu yetim köyü olarak inşa edilen binalar İdilib'in Kah Köyü'nün Kuzey'inde yer alıyor. Beton sınıra neredeyse sıfır noktada inşa edilen binalarda iş makineleri ve işçiler çalışıyor. 


4-5 katlı olarak inşa edilen 11 blokluk yapı çalışması neredeyse bitme aşamasına gelmiş. İnşa edilen bu binalar babalarını savaşta kaybeden çocuklar için çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından...