06 / 07 / 2024

havaalanlarındaki işletmelerin denetimi

havaalanlarındaki işletmelerin denetimi

Havaalanlanndaki sıhhi iş yerleri havaalanı işletmecisince, buralar kamu-özel iş birliği projelerinde ise DHMİ tarafından yılda en az 1 kez denetlenerek, toplum ve çevre sağlığı açısından zararlı olanların faaliyeti hemen durdurulacak..

İşletmelerin 2023 karnesi: Tasfiyeler ve konkordato başvuruları adeta patladı!

2023 yılında yaşanan zorlu finansal koşullar bir çok işletmenin mali durumunu olumsuz yönde etkilendi. Bu süreçte konkordato ve tasfiyelerde ciddi artışlar görüldü.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

İşletmelerin yüzde 99,8’ini oluşturan KOBİ’ler banka kredilerinin dörtte birini alabiliyor!

Ülke ekonomisinin omurgasını oluşturan KOBİ’lerin, ülkedeki tüm işletmelerin sayıca yüzde 99,8’ini oluşturmasına rağmen, bankacılık sektörü toplam kredilerinden ancak yüzde 27,7’lik bir pay aldığı belirtildi.

İstanbul'da 300 bine yakın iş yerinin acil dönüştürülmesi gerekiyor!

İstanbul’daki çarpık kentleşme ve ticari işletmelerin bulunduğu bölgelerin depreme dayanıksız durumda olması, konutların yanı sıra ticari gayrimenkullerin de bir an önce dönüştürülmesi gerçeğini de ortaya koyuyor.

KOBİ yönetmeliği güncellendi: Tanım değişti, limitler yükseltildi

Türkiye'deki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) tanımı, nitelikleri ve sınıflandırılması hakkında belirleyici bir adım atıldı. KOBİ'leri düzenleyen yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak değiştirilerek yenilendi. 

Zincirlerden ağlara: krizler küresel tedarik yollarını nasıl değiştirdi?

Çatışma, covid ve iklim değişikliği, işletmelerin riski azaltmak için daha fazlasını yapması ve giderek daha karmaşık hale gelen ağların üstesinden gelmek için teknolojiye yatırım yapmasıyla küresel tedarik zincirlerini dönüştürdü.

Renault Master Kamyonet fiyatları ne kadar? İşte 17 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Renault'un güçlü ticari araçlarından biri olan Master Kamyonet'in fiyatları açıklandı. Renault Master Kamyonet, güçlü motor seçenekleri, geniş kasa kapasitesi ve çeşitli konfigürasyonlarıyla işletmelerin ihtiyaçlarına uygun bir seçenek sunuyor. İşte detaylar...

KOSGEB'in deprem bölgesindeki girişimcilere geri ödemesiz vereceği desteklerin limiti artırıldı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, KOSGEB deprem bölgesindeki işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi amacıyla geleneksel ve ileri girişimcilik ismi altında sağladığı desteklerin limitini yükseltti.

İş Bankası 18 yaş üzerine kredi veriyor! Bu şartları taşıyorsanız 50 bin TL'ye kadar alabilirsiniz!

İş Bankası faiz oranı, ödeme planı ve kredi limitleriyle ihtiyaca uygun kredi seçenekleri sunuyor. Son zamanlarda, işletmelerin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiği biliniyor. Bu dönem göz önüne alındığı durumda İş Bankası da işletmelere destek oluyor. Bu amaçla bazı kredi kampanyaları kamuoyuna

Çiftçiler dikkat! yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor!

Tarım yatırımcılarına hibe desteği, tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, devlet ya da uluslararası kurumlar tarafından sağlanan maddi desteklerdir. Bu bağlamda yapılan açıklamaya göre bu sene 478 projeye 1 milyar 43 milyon TL hibe desteği sağlanıyor.

KOSGEB'ten kendi işini kurmak isteyenlere tam 1 milyon 685 bin TL destek!

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimine destek olmak amacıyla KOSGEB, yeni bir kredi desteği sunuyor. Bu kez, üst limiti 1 milyon 685 bin TL olan hibe ve faiz destekli krediler verilecek. KOSGEB desteğinden faydalanmak için sağlanması gereken şartlar...

Depremzede sanayiciye sigorta yok! Sigorta şirketleri deprem bölgesindeki işletmelerin poliçelerini yenilemiyor!

Deprem bölgesindeki sanayiciler sigorta şirketlerinden şikayetçi. Sanayiciler sigorta şirketlerinin artçı sarsıntıları bahane ederek sigorta poliçelerini yenilemediğini ileri sürüyor.

Depremzede vatandaşlara bir destekte KOBİ'den geldi! İşletmecilere 1 buçuk milyon lira faizsiz kredi desteği sağlanacak!

KOSGEB, deprem bölgesinde hasar gören kullanılamaz halde olan işletmelerin biran önce faaliyetlerine hızla dönmesi için Acil Destek Kredisi Programı başlattı. 

havaalanlarındaki işletmelerin denetimi Haberi

havaalanlarındaki işletmelerin denetimi

Yeni Birlik Gazetesi'nde yer alan habere göre, Havaalanlarında faaliyet gösteren otel, mağaza, otopark, depo, antrepo gibi sıhhi iş yerlerinin denetimi ve aykırılıklar halinde uygulanacak yaptırımlara ilişkin düzenlemeye gidildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından haznlanan “Sivil Hava Ulaşımına Açık Havaalanlarında Yer Alan Terminaller ile Sıhhi İşyerleri İçin İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmelik, sivil hava ulaşanına açık havaalanları kapsamındaki terminallerle sıhhi iş yerlerine verilecek iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

Buna göre, terminal işletme ruhsatı verildiği tarihten itibaren 1 yıl geçerli olacak. Her yıl, ruhsat sahibinin Genel Müdürlüğe başvurarak temdit işlemi yaptırması ve hizmet tarifesinde belirtilen temdit ücretini yatırması gerekecek.

Terminal işletme ruhsatı dışındaki sıhhi iş yeri açma ve çalışma ruhsatlan, iptal edilmediği sürece...