04 / 05 / 2024

Havagazı hakkına bilgi

Havagazı hakkına bilgi

1944 yılında Şehir Meclisi, Havagazı Şirketi'nin satın alınmasına karar vermiş. Meclis, şirketin vazifesini ifa etmediğini ve fırınlarını yenilemediğini belirtilerek, şirketin 300 bin liraya satın alınarak Belediye'ye devredilmesine karar vermiş.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Erken emeklilikte yeni dönem! Kimler yıpranma hakkına sahip? Kimler erken emekli olabilir?

Günümüzde milyonlarca çalışanın hayali, erken emeklilik dönemi. Buna göre bazı meslek grupları için erken emeklilik imkanı var ve bu durumun temel nedenlerinden biri "yıpranma hakkı" olarak adlandırılıyor. Kimler yıpranma hakkına sahip. İşte ayrıntılar...

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiracı cama satılık ilanı astırmama hakkına sahip mi? Kiracılı ev satılırsa ne olur? 

İstanbul'da yaşanan bir ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığı, 'Kiracının satılık ilanı asılmasına izin vermeme hakkı var mı? Ev sahibi evi satarsa kiracı evi boşaltmak zorunda mı?' sorularını gündeme getirdi. İşte hem ev sahiplerini hem kiracıları ilgilendiren o soruların yanıtları...

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’liler için 2024 Ocak zammına ilişkin ilk zam oranı verildi!

Toplu sözleşme maratonu öncesi 6.5 milyon memur ve emekli, 2024 yılı Ocak ayı için beklediği zamma ilişkin ilk işareti aldı. Türkiye Cmuhuriyet Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini, ocak artışına ilave edilecek enflasyon farkı hakkında bilgi verdi. İşte detaylar...

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Akiş GYO'nun AKYAŞAM A.Ş. işlemleri piyasa koşullarına uygun bulundu!

Akiş GYO'nun AKYAŞAM A.Ş. ile yapılan işlemlerin koşulları, fiyat belirleme yöntemi ve bu yöntemin seçilmesindeki gerekçeler açıklanarak, işlemlerin piyasa koşulları karşısındaki durumu hakkında bilgi sunulmuş ve işlemlerin piyasa koşullarına uygun olduğu değerlendirildi.

Yabancı yatırımcının mülkiyet hakkına koruma geliyor!

İnsan Hakları Eylem Planı ile yabancı yatırımcıya hukuk güvencesi geliyor. Bu plan ile yabancı yatırının mülkiyet hakkına korunacak.

4 maddede mülkiyet hakkına dayalı elatmanın önlenmesi davası!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, "mülkiyet hakkına dayalı elatmanın önlenmesi davası" konusunu kaleme aldı. İşte 4 maddede mülkiyet hakkına dayalı elatmanın önlenmesi davası...

İsmail Hakkı Edebali kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana-Ulus mahalle sakinlerine kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Karmod, Riyad Konut Teknolojileri Konferansı'na katıldı!

Karmod Prefabrik, Riyad’ta düzenlenen 1. Konut Teknolojileri Konferansı'na katıldı. Karmod, konferans çerçevesinde üç gün süreyle açılan fuar standında da gelen misafirlere evleri hakkında bilgi verdi.

Çinli yatırımcılar Esenler'deki dönüşüm hakkında bilgi aldı!

Çin Yurtdışı Yatırım Ajansı Başkanı Deng Ling ve beraberindeki heyet, Esenler Yeni Şehir projesi hakkında bilgi aldı

Ankara'daki eski havagazı fabrikasına ilişkin 14 soru mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da bulunan eski havagazı fabrikasının yıkım ve söküm süreci hakkında Başbakan Yıldırım'a 14 soru sordu..

Havagazı hakkına bilgi Haberi

Havagazı hakkına bilgi



Havagazı Şirketi Belediye'ye geçti


Şehir Meclisi, dünkü toplantısında satın alınma kararını kabul etti


     Yedikule ve Kurbağalıdere Havagazı Kumpanyası'nın satın alma işini müzakere etmek için Şehir Meclisi dün İkinci Reisi Faruk Dereli'nin başkanlığında toplanmış, Nafıa Vekaleti'nin tezkeresi okunmuştur. Vekalet, bu tezkeresinde şirketin vazifesini ifa etmediği, kalori düşkünlüğü gösterdiği, tamire muhtaç fırınlarını tamir ettirmemesi üzerine yapılan ihtarlar neticesinde şirket bilumum malzeme ve tesisatını hükümete devretmek arzusuyla Ankara'ya murahhas gönderdiği bildirmekte idi.

     Şirket, tesisatı mağaza mevcudu da dahil olduğu halde 1 birinciteşrin tarihinde hükümete devredilecek ve şirkete 300 bin lira verilecektir. Bu 300 bin lira İstanbul Borsası kıymetine göre dolara...