05 / 05 / 2024

Hayati Yazıcı türkiye yatırımları

Hayati Yazıcı türkiye yatırımları

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: "Türkiye'yi dünya devi haline getirecek en önemli aktörlerden birinin yatırımcılar olduğunu ifade ederek, "Yatırımların artışı ile Türkiye ekonomisi son 10 yıldır önemli bir yapısal dönüşüm geçirmiştir" dedi.

Tebernüş Kireçci: İbiza'da kiralara gücü yetmeyenler arabalarında yaşamaya başladı, Türkiye'de de karşılaşılabilir!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, İbiza'da kiralara gücü yetmeyen ada sakinlerinin arabalarda yaşadığını dile getirdi ve böyle giderse Türkiye'de de benzer manzarayla karşılaşılabileceğini söyledi. İşte o açıklama... 

Türkiye Sigorta’dan emeklilere özel kampanya! Kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortasına yüzde 10 indirim 

Türkiye Sigorta yeni kampanyasını duyuru. Kampanya kapsamında Türkiye Hayat Emeklilik müşterilerine özel kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinde indirimler sunuyor.

Türkiye’nin ilk ve tek Zero House konsepti görücüye çıkıyor!

Üçay Mühendislik, 15-17 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı’nda, Türkiye’de ilk ve tek olan ‘Zero House’ konseptini görücüye çıkaracak.

Toyota açıkladı, Yeni Toyota C-HR'ın Türkiye üretimine başlandı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya’daki fabrikasında Türkiye’de üretilen ve ilk Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) otomobil olan yeni nesil Toyota C-HR’ın üretimine başlandığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı! Sakın bunları yapmayın!

Türkiye Bankalar Birliği, finansal hizmet müşterilerini dolandırıcılık olaylarına önemli uyarılarda bulundu. TBB, tüketicilerin dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamak için kendilerini polis, görevli, kargo çalışanı gibi tanıtarak şifre talep eden kişilere şifrelerini paylaşmaması konusunda uyardı.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de enerji alanında atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını ifade etti. Tancan, "Geçen yıl 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz ayı sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı”dedi

Türkiye mobil finans dolandırıcılığına en eğilimli 3 bölge arasında!

Rusya merkezli siber güvenlik firması Kaspersky, mobil finans uygulamalarına ilişkin siber tehditlerin sürdüğünü aktardı. Kaspersky; Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinin dolandırıcılığa eğilimli ilk 3 bölge olduğunu ifade etti.

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

Ünlü ekonomistten kritik Türkiye yorumu! 'Türkiye kalıcı olarak siliniyor'

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, Türkiye'de yapılan seçimlerin arkasından kıymetini süratli bir halde kaybeden Türk Lirası hakkında değerlendirmeler yaptı. Brooks, Türkiye'nin Arjantin'nin yolunda olduğunu ve bu durumun "üzücü" olduğunu söyledi.

Esra Yazıcı Tözge kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Nereli?

Kalekim Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Esra Yazıcı Tözge kimdir? Kaç yaşında? Esra Yazıcı Tözge daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Esra Yazıcı Tözge'nin eğitim hayatı nasıldı?

Türkiye’de üretilen hibrit motorlu Toyota C-HR ne kadar? İşte sıfır km Toyota C-HR'nin Nisan fiyatı...

Japon otomotiv devi Toyota’nın Türkiye'de ürettiği modellerden birisi olan C-HR Hybrid'in Nisan ayı fiyatı açıklandı. Peki sıfır km Toyota C-HR Hybrid'in kaç liradan satışa çıktı. İşte Toyota C-HR Hybrid'in 3 Nisan 2023 fiyat listesi...

Kamil Süleyman Yazıcı kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Türkiye'nin önemli holdinglerinden Anadolu Grubu ve Yazıcılar Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı Kamil Süleyman Yazıcı kimdir? Kamil Süleyman Yazıcı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Kamil Süleyman Yazıcı'nın eğitim hayatı nasıldı? İşte Tuncay Özilhan`nın hayatına dair merak edilenler.

Hayati Yazıcı türkiye yatırımları Haberi

Hayati Yazıcı türkiye yatırımları


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2012 ve 2013 yıllarında uluslararası sermaye şirketlerinin projeleri için 476 teşvik belgesi verdiklerini, bu projelerde öngörülen yatırım tutarının 20 milyar 300 milyon lira olduğunu belirtti.


Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi dünya devi haline getirecek en önemli aktörlerden birinin yatırımcılar olduğunu ifade ederek, "Yatırımların artışı ile Türkiye ekonomisi son 10 yıldır önemli bir yapısal dönüşüm geçirmiştir" dedi.


Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü'nün 2013 Dünya Yatırım Raporu'na göre Türkiye'nin uluslararası yatırımlarda 24. sırada yer aldığını vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:


"Yine bu raporda Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında yatırımlar bakımından 14. sırada. Hükümet olarak yaptıklarımızla, gerçekleştirdiklerimizle asla yetinmiyoruz. Yabancı yatırımları ülkemize daha fazla yönlendirmek için 2012 yılında yeni bir teşvik sistemi hazırladık. 2012 ve 2013 yıllarında...