04 / 05 / 2024

Haydarpaşa Kampüsü binası

Haydarpaşa Kampüsü binası

Bugün Marmara Üniversitesi'nin bir kampüsü olan eski Tıbbiye binasının önünde bulunan, denize kadar uzanan boş arsa 1938 yılında Celal Bayar'ın emriyle Haydarpaşa Lisesi'ne terk edilecekmiş ve bu araziye bir spor kompleksi inşa edilecekmiş.

Haydarpaşa Geçit Köprüsü 1940'ta 900 bin TL'ye mal olmuş!

1940 yılındaki Haydarpaşa tren yolu üzerindeki geçit köprüsü 900 bin TL'ye mal olmuş. Köprünün üzerinden otomobiller ve tramvay geçidi için çalışmalar yapılmış.

Çekmeköy'deki askeri kışlaya yeni imar planı: TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilecek!

Çekmeköy'deki Şehit Onbaşı Azim Özdemir kışlasında TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilmesi için yeni imar planı hazırlandı. İşte o planın detayları...

GYODER, Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsündeki öğrenci yurdunun açılışını gerçekleştirdi!

GYODER, Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsündeki öğrenci yurdunu tamamladı ve açılışını gerçekleştirdi. 

Marmara Üniversitesi'nin TOKİ'ye devrettiği Bahçelievler Kampüsü imara açıldı!

Marmara Üniversitesi’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devrettiği Bahçelievler Kampüsü imara açıldı.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin dahiliye binası yıkılıyor!

İstanbul Anadolu yakası Kadıköy'de yer alan Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin dahiliye binasında yıkım çalışmaları başladı.

Uğur Okulları Kadirli Kampüsü açılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Uğur Okulları, Kadirli Kampüsü'nü 2021-2022 eğitim öğretim döneminde hizmete açıyor.

Bilfen Okulları, Ankara Oran'da 3'üncü kampüsünü açacak!

33 yıldır eğitim sektöründe hizmet veren Bilfen Okulları, 2021 yılında kontrollü olarak büyüyor. Bilfen Okulları, Ankara'da bulunan üçüncü kampüsünü Oran'da hizmete açacak.

Google San Jose’de kampüs inşa edecek!

ABD merkezli Alphabet şirketine bağlı Google, 7 ay önce mega kampüs projesini duyurmuştu. Belediye meclisi projeyi onayladı. Google’ın Downtown West kampüsünde yer verilecek alanlar açıklandı.

Doğa Sigorta Kazlıçeşme'de kampüs kuracak!

2009 yılında Plato Meslek Yüksekokulu ile eğitim sektörüne atılan Doğa Sigorta Kazlıçeşme'de yeni kampüs çalışmaları için düğmeye bastı.

Bahçeşehir Koleji Antalya'ya 72 milyon TL'lik kampüs inşa ediyor!

Bahçeşehir Koleji, Antalya’nın Serik ilçesine 22 bin 500 metre karelik alana yeni kampüs inşa edecek. İnşa edilecek kampüsler  Bahçeşehir Koleji'nin en büyük 3 kolejinden biri olacak. 

Doğuş Üniversitesi'nin Acıbadem Kampüsü 203 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Kadıköy Acıbadem'de bulunan Doğuş Üniversitesi kampüsü satışa çıkarıldı. 4 Şubat'ta ihaleye çıkacak olan kampüs için 203 milyon TL bedel belirlendi. 

İHÜ'yü 'Kampüs Üniversite' kimliğine kavuşturan külliye inşaatı bitti! Yarın açılıyor!

İbn Haldun Üniversitesi'ni teknolojik imkanlarla donatılan modern fakülte binaları ve derslikleri, kongre ve konferans salonları, yurtları, kütüphanesi, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla "kampüs üniversitesi" hüviyetine kavuşturan külliye yarın günü hizmete açılacak. 

Uğur Okulları Denizli Kampüsü açılıyor!

Türkiye’nin 51 şehrinde, 68’i kampüsü bulunan Uğur Okulları'nın Denizli'deki yeni kampüs yatırımı açılıyor.

Haydarpaşa Kampüsü binası Haberi

Haydarpaşa Kampüsü binası



İmar işleri


Haydarpaşa Lisesi'nin önündeki sahada toprak tesviyesine başlandı


Bu geniş arsada bir spor yeri ve bir park yapılacaktır


    İstanbul'un imarı için ilk beş sene zarfında yapılacak işlerden dün bahsetmiştik. Bunların arasında Haydarpaşa Lisesi'nin bulunduğu eski Tıbbiye Mektebi önünde bir park ve spor yeri yapılması da bulunmaktadır. 

    Eski Tıbbiye Mektebi'nin önü senelerden beri boş bir sahadır. Burası göze çok çirkin görünmektedir. Başvekil Celal Bayar bu çirkinliğe nihayet vermek için bu sahanın tanzimi ve ağaç dikilmesini emretmiştir. Başvekil'in bu emri üzerine Belediye İmar Şubesi'nden gönderilen mimar ve mühendisler, sahada tetkikler yapmışlar ve lise müdürü B. Saffet'ten de...