24 / 07 / 2024

Haydarpaşa\'ya 5 milyar dolar

Haydarpaşa\'ya 5 milyar dolar

Bu hafta içinde İBB Genel Meclisi'ne gelmesi beklenen Nazım İmar Planı ile Haydarpaşa'nın çehresi değişecek

İŞ GYO Profilo AVM'nin 2023 yıl sonu değeri 1.5 milyar TL'yi aştı!

İŞ GYO tarafından Profilo AVM'nin 2023 yıl sonu değerine ilişkin rapor yayımlandı. Profilo AVM'nin 2023 yıl sonu değeri 1.5 milyar TL'yi aştı. 

Tor Global'den 1.5 milyar TL'lik dev karma proje! Yalova Armutlu'ya konut otel ve villa geliyor!

Tor Global İnşaat ve Yatırım A.Ş. Yalova'da konut, villa ve otel projesi için harekete geçti. Projenin maliyetinin 1.5 milyar TL'yi aşması bekleniyor.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti.

Halk GYO Ataşehir Finans Kule'sinin 2023 değeri 2.5 milyar TL'yi aştı!

Halk GYO'nun Ataşehir Finans Kule'sinin 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Söz konusu taşınmazın toplam değeri 2.5 milyar TL'yi aştı.

Oto yedek parçasına yılda 4,5 milyar euro ödüyoruz!

 Türkiye otomotiv satış sonrası sektöründeki yedek parça ticaret hacminin yıllık 4.5 milyar Euro’ya ulaştığı belirtildi. Dünya otomotiv sektöründe ise bu hacmin yıllık 350 milyar euro olduğu açıklandı.

Dış ticaret açığı eylülde 5 milyar dolar oldu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Eylül ayında bakanlığımız geçici dış ticaret istatistikleri kapsamında dış ticaret açığımız aylık yüzde 42,4 oranında, yıllık ise yüzde 48,1 oranında azalarak 5 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

Dış ticaret açığı 7 ayda 73,5 milyar doları geçti!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merakla beklenen Temmuz 2023'e ilişkin dış ticaret istatistiklerini yayımladı. Açıklanan resmi rakamlara göre, dış ticaret açığı 7 ayda 73,5 milyar doları geçti...

Hububat ve bakliyat ihracatı, ilk yarıda 5 milyar doları aştı! 

Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, bu senenin ilk yarısında 5 milyar 510 milyon 942 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası: Cari açık nisanda 5,4 milyar dolar!

Merkez Bankası (TCMB) verileri kapsamında Nisan ayında cari işlemler hesabında açık, 5 milyar 404 milyon dolar oldu.

DASK, 26.5 Milyar TL'yi aşan tazminat ödemeleriyle dikkat çekiyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 560 bin hasar ihbarını alarak gerçekleştirdiği tazminat ödemelerinin 26.5 milyar TL'yi aştığını duyurdu.

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

DASK’ta ödenen tazminat tutarı 6,5 milyar lirayı aştı! Hasar ihbarı nasıl yapılıyor? Tazminatlar hangi bankaya yatıyor?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından konutları hasar gören veya yıkılan sigortalılara ödenen tazminat tutarı 6,5 milyar lirayı aştı. DASK yetkilileri 117 milyar liralık ödeme kapasitesine sahip olduklarını belirtti

Haydarpaşa\'ya 5 milyar dolar Haberi

Haydarpaşa\'ya 5 milyar dolar

Hazırlanan plana göre Haydarpaşa projesi kapsamında, çoğunluğu turizm ve ticaret merkezi olmak üzere 1 milyon 500 bin metrekare inşaat yapılabilecek. Projeye göre, en yüksek bina 6 katlı olacak, denizde dolgu yapılmayacak, Haydarpaşa Garı hem tren istasyonu hem otel olarak kullanılacak. Harem Otogarı, fuar ve festival alanı olurken, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin siloları ise kültür ve sanat merkezi olacak. Proje için 5 milyar dolarlık bir yatırım planlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bu hafta içinde gelmesi beklenen "Haydarpaşa ve Çevresi Koruma Nazım imar Planı" ile 2010 yılında yapılması planlanan "Haydarpaşa Garı ve Liman Dönüşüm Projesi"nin önü açılacak. Yeni planlarda, yüksek kulelerden ve denizde dolgudan vazgeçiliyor. Plan önce İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda görüşülecek ve rapor hazırlanacak; daha sonra ise Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oylamaya sunulacak.

OTEL...