03 / 05 / 2024

hazine arazileri kaça ayrılır

hazine arazileri kaça ayrılır

Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan araziler, hazine arazileridir. Peki mülkiyet açısından Hazine arazileri kaça ayrılır, ayrıntıları...

Milli Emlak'tan 7 bin TL'ye son dakika arazi fırsatı! KDV'den muaf arazileri kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çorum ve Kırıkkale'de yer alan arazileri satışa çıkardı. Söz konusu arazilerin satış bedelleri 7 bin Türk Lirası'ndan başlıyor.

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

Milli Emlak 34 ilde hazine arazileri satışı başladı...

Milli Emlak, Hazine arazileri listesi yayımlandığını açıkladı. Milli Emlak / arsa satışları 2024 ilanlarını yayımlandı. Buna göre, satılık hazine arazileri, arsalar için sudan ucuz fiyatlarını açıkladı. İşte haberin detayları...

31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık? 1 Ocak'ta AVM'ler kaçta açılacak 2024?

Yılbaşı dolayısıyla 31 Aralık 2023 ve 1 Ocak 2024 alışveriş merkezleri (AVM) çalışma saatleri araştırılıyor. ''AVM'ler 1 Ocak'ta kaçta açılacak 2024'' sorusunun yanıtı alışveriş merkezine gitmek isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki AVM'ler 1 Ocak'ta kaçta açılacak 2024?

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

Hazine arazisine yaptığı kaçak inşaatı kendi yıkmak zorunda kaldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Türkbükü Mahallesi’nde hazine arazisine kaçak konut inşa eden kişiye Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri engel oldu. İnşaatı yine sahibi yıkmak zorunda kaldı.

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

Şeker fabrikalarının arazileri satışa çıkarıldı! 61 bin metrekarelik arazi, üzerindeki lojmanlarla satılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üzerinde lojman binalarının bulunduğu Muş Şeker Fabrikası arazisi ile Bursa’da depoların da yer aldığı arazileri satışa çıkardı.

Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek adım: Hazine arazileri imara açılıyor! 

Türkiye'de konuttaki arz talep dengesinin bozulması konut fiyatlarını uçurdu. Konut fiyatlarını dengelemek için harekete geçen hükümet bazı büyükşehirlerdeki hazine arazileri imara açılacak. Sektör temsilcileri konut fiyatlarını yüzde 40 düşüreceğini belirtiyor...

Hazine arazileri nedir? Hazine arazileri nereden, nasıl alınır? 

Bakan Mehmet Özhaseki'nin Hazine arazilerinin imara açılacağını söylemesinden sonra Hazine arazileri gündemde yer aldı. Peki, Hazine arazileri nedir? Hazine arazileri nereden, nasıl alınır? İşte detaylar...

Konut sorununa yeni yasa geliyor: Hazine arazileri imara açılacak, ev fiyatları düşecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, arzın artırılarak vatandaşın konuta ulaşımının kolay hale getirilmesi ve kiraların düşürülmesi amacıyla Hazine arazilerini imara açacaklarının altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Mehmet Şimşek’ten ‘hatalı KDV’ açıklaması! 87 milyon lira ceza çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV oranlarını hatalı bir şekilde uygulayan mükellefler başta olmak üzere vergi kayıp ve kaçağını yakından izlediklerini aktardı. Bakan Şimşek, denetimleri ve kesilen cezaları da paylaştı.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama: ‘Rusya’nın petrol geliri büyük ölçüde düştü!’

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Rusya’nın petrol gelirlerine ilişkin açıklama geldi.  Bakanlık, tavan fiyat uygulamasından sonra Rusya'nın petrol gelirlerinin büyük ölçüde düştüğünü duyurdu.

hazine arazileri kaça ayrılır Haberi

hazine arazileri kaça ayrılır

Mülkiyet açısından Hazine arazileri kaça ayrılır?

Hazine arazisi, devlete ait arazi olup, devletin tapusunda bulunan arazilerdir. Hazine arazileri, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunur. Hazine arazilerinin satışı ihale yolu ile gerçekleşebilir.


Kullanım açısından Hazine arazileri kaça ayrılır?

Tarım arazileri, tarım dışı araziler ve yaylalar, kışlaklar gibi yerler olmak üzere 3'e ayrılır.

- Tarım arazileri; Üzerinde tarım yapılmaya verimli veya yapılan ve tarım amaçlı olarak kiralanan arazilerdir.

- Tarım dışı araziler; Tarım amaçlı olarak kullanılmayan arazilerdir; maden yatakları, balıkçı barınakları, gecekondular gibi...

- Çayırlar, meralar, kışlaklar, yaylaklar ve otlakiye arazileri gibi yerlerdir. 


Mülkiyet açısından Hazine arazileri kaça ayrılır?

Mülkiyet açısından Hazine arazileri 2'ye ayrılır. Bunlar;

- Tescili olanlara hazinenin özel mülkiyetinde olan araziler,

- Tescilsiz olanlara hazinenin genel mülkiyetinde olan arazilerdir.



Işıl Seren...