10 / 05 / 2024

hazine arazisine inşaat yapılır mı

hazine arazisine inşaat yapılır mı

Hazine arazileri ticari amaçlarda kullanılmak üzere; spor ve sosyal nitelikli amaçlarda kullanılmak üzere; balıkçı barınağı olarak kullanılmak üzere ve diğer amaçlarda kullanılmak üzere kiralanabiliyor. Peki, kiralanan hazine arazisi üzerine ev yapılabili

Bodrum'da hazine arazisine yapılan kaçak yapılar yıkıldı!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, bir inşaat firması deniz kenarındaki hazine arazisine duvar örerek burada inşaat çalışmalarına başlaması üzerine firmaya idari para cezası kesildi. 

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

Hazine arazisine yaptığı kaçak inşaatı kendi yıkmak zorunda kaldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Türkbükü Mahallesi’nde hazine arazisine kaçak konut inşa eden kişiye Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri engel oldu. İnşaatı yine sahibi yıkmak zorunda kaldı.

2024'te inşaat maliyetleri iki katına çıkıyor! Bakanlık resmi rakamları tek tek açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2024 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri resmen belli oldu. Lüks inşaatta betonarme karkas evin 2023 yılı maliyeti 357 bin 312 TL iken, 2024 yılında bu rakam 637 bin 838 TL olacak.

Artaş İnşaat'tan Eczacıbaşı'nın Ayazağa arazisine yeni proje! Dev proje için imzalar atıldı!

Artaş İnşaat, EİS Eczacıbaşı'nın mülkiyetindeki Ayazağa arazisinde yeni bir proje hayata geçirecek. Proje için Artaş İnşaat ile EİS Eczacıbaşı arasında arsa payı karşılığı hasılat paylaşımı ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalandı. İşte ayrıntılar...

Bakan Nebati inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, inşaat sektörü temsilcileri ile ekonomik gelişmelerin sektör üzerindeki etkilerini analiz etti.

Hazine arazisine ev hayali kuranlar dikkat! Milyonlar için son dakika açıklaması! Yeni model hangi illerde uygulanacak?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hazine arazisine ev hayali kuranlar için son dakika açıklaması yaptı. İşte Bakan Kurum'un o açıklamaları...

Hazine arazisine ev modeli sektörü umutlandırdı! Maliyetler yarı yarıya düşecek!

Yeni bir ev hayali kuran vatandaşların hazine arazileri üzerinde dilerse tek başına dilerse de müteahhitlerle anlaşarak konut sahibi olabilmesini sağlayacak proje; emlak ve inşaat sektörünü de umutlandırdı...

İnşaat sektöründen Kredi Garanti Fonu talebi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan 6 sektörü kapsayan 60 milyar Türk Lirası tutarlı yeni KGF paketi çerçevesinde inşaat sektörü bulunmuyor. Sektör temsilcileri, yeni destek paketi kapsamına alınmak istediklerine dikkat çekti.

Bina inşaat maliyet bedelleri cetveli 2022!

2022 yılında geçerli sayılacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklandı. İşte bina inşaat maliyet bedelleri cetveli 2022...

2022 bina inşaat maliyet bedelleri cetveli!

2022 yılında geçerli olacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlendi. İşte 2022 bina inşaat maliyet bedelleri cetveli..

Kahramanmaraş'ta hazine arazisine inşa edilen ev ve ahır yıkıldı!

Kahramanmaraş’ta hayvancılık faaliyetinde bulunan Sümbül Ailesi’nin konut ve ahırları hazine arazisinde inşa edildikleri sebebiyle yıkıldı. 

hazine arazisine inşaat yapılır mı Haberi

hazine arazisine inşaat yapılır mı

Kiralanan hazine arazisi üzerine ev yapılabilir mi?

Hazine taşınmazları, en fazla 10 yıllık süreyle kiralanabiliyor.  Ancak, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 5 yıllık dönemler halinde kiralama işlemi yapılıyor.


Hazine taşınmazı kiralamak isteyen kimselerin, kiralama amacını ve taşınmazın sınırları gösterir bilgileri içeren bir dilekçeyle taşınmazın bulunduğu yerdeki Defterdarlığa/Malmüdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor.


Söz konusu taşınmaz mallar Ticari amaçlarda kullanılmak üzere; Spor ve sosyal nitelikli amaçlarda kullanılmak üzere; Balıkçı barınağı olarak kullanılmak üzere ve diğer amaçlarda kullanılmak üzere kiralanabiliyor. Peki, kiralanan hazine arazisi üzerine ev yapılabilir mi?


Kiralanan hazine arazisi üzerine ev yapmak..

Kiralanan hazine taşınmazları üzerine herhangi bir sabit tesis yapılmasına izin verilmiyor.


Kiraya verilmesi mümkün olmayan hazine taşınmazları:

a. Kamu hizmetlerine tahsisli olup tahsis amacında kullanılan taşınmazlar, (Bu gibi taşınmazların içinde bulunan büfe, kantin, çay ocağı ve...