25 / 07 / 2024

hazine Döviz tahvil ihracı

hazine Döviz tahvil ihracı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bireysel yatırımcılara euro ve dolar cinsi bir yıl vadeli tahvil ihracı gerçekleştirileceğini açıkladı. İhraç için talep toplama 17-21 Aralık'ta yapılacak.

Yurt dışına çıkış harçlarının artırılmasının asıl sebebi, döviz çıkışını engellemek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı vergi paketinde yer alan yurt dışı çıkış harcı ile ilgili düzenleme tepkilere neden oldu. Harcın 3 bin liraya çıkarılacağı iddiası gündeme oturdu. Ekonomist Tolga Aykut, harcın artırılma sebebini yurt dışına döviz çıkışını engellemek olarak yorumladı.

Döviz kurlarındaki yükseliş yap-işlet-devret projelerini vurdu! Köprü ve otoyollara zam geliyor!

Döviz kurlarında yaşanan yükselişler yap-işlet-devret projelerini vurdu. Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024 tarihinden sonra ‘kur ayarı’ beklenirken ayrıca Hazine’den çıkacak paranın da artacağı kaydediliyor. 

Dolarda yeni rekor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününde tarihi rekorunu yeniledi. Bugün piyasalarda ABD enflasyon verileri ve Hazine'nin bugün tamamlayacağı kasım ayı iç borçlanma gündemi takip edilecek. Peki  Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları.

Kur şokunun Hazine’ye maliyeti ağır oldu! Borçların üçte ikisinden fazlası döviz cinsi!

Merkezi yönetimin borçlarında TL-döviz dengesi son on yıl içerisinde tersine döndü. 2013’te üçte biri oluşturan döviz cinsi borçlar, artık üçte ikiden de büyük bir paya sahip hale geldi.

Dolar zirveninde zirvesine fırladı! 23 Haziran 2023 güncel döviz kurları: 1 dolar ne kadar? Euro ve sterlinde son durum!

TCMB'nin faiz kararı ve Hazine Bakanı'nın serbest kambiyo rejimi açıklamalarıyla dolar/TL yeni bir rekor kırdı. Peki, dolar kaç TL, euro ve sterlin ne kadar? 23 Haziran 2023 Cuma güncel döviz kurları...

Bakan Nebati’den yatırımcılara önemli uyarılar: Döviz kurlarında sakın oyuna gelmeyin!

TÜİK yarın nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati enflasyonun yüzde 44 civarına gerileyeceğini belirtirken, döviz kurlarının seçim sonrasında hızla yükseleceğine ilişkin yorumlara ilişkin de önemli tespitlerde bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat uyarısı! Döviz talebini yükseltti!

Merkez Bankası, Hazine karşı taraflı yani TL cinsi Kur Korumalı Mevduatları (KKM) vadesi geldiğinde dövize çevirip, ertesi gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) karşı taraflı yani döviz dönüşlü dövize dayalı Kur Korumalı Mevduat (KKM) yapan bankalara uyarıda bulundu.

Merkez Bankası’dan döviz saati için kritik uyarı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bankalardan döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesine ilgili mayıs ayında yaptığı sözlü yönlendirmeyi bugün yazılı uyarıya da dönüştürdü.

Merkez  Bankası'ndan bankalara döviz saati uyarısı

Merkez Bankası bankalara yeni bir yazı daha yollayarak yurt içi bankaları özellikle geç saatlerde yurt dışı bankalarla döviz alım satım işlemi yapılmaması gerektiği konusunda uyardı.

TCMB'den bankalara son dakika uyarısı! Döviz işlemlerinde büyük şok! 

TCMB bankalara döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesi için yazılı uyarı yaparak, tedbir alınabileceğini belirtti. İşte TCMB'nin o uyarısı ve tüm detaylar...

'Enflasyon ve döviz kuru fırlayacak, görülmemiş bir kriz patlayacak KKM'ler iptal edilecek'

Merkez Bankası faizi indirdi ve dövizde büyük bir hareket görülmedi. Piyasa oyuncuları Merkez Bankası'nın arka kapıdan döviz satarak kuru tuttuğunu söylüyor. Peki iktidarın bir döviz planı var mı? Seçime kadar neler olacak? Seçimlerden sonra enflasyon, döviz ve faiz üçgeninde neler yaşanacak?

Altın fiyatını ve döviz kurlarını zıplatacak! Günler kaldı

Merkez Bankası'nın faiz kararının açıklanmasına günler kaldı. Merkez'in alacağı karar altın ve döviz kurunu yakından etkileyecek. Eylül ayında yapılan toplantıda, politika faizinin 100 baz puan düşürülmesi ve yüzde 13’ten yüzde 12’ye indirilmesi gündemde.

Selçuk Geçer'in dolar tahminin duyan döviz bürolarına koştu!

Dolar kahini Selçuk Geçer'in döviz kurlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmeleri duyan yatırımcılar soluğu döviz bürosunda aldı.

hazine Döviz tahvil ihracı Haberi

hazine Döviz tahvil ihracı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından iç piyasada bireysel yatırımcılara euro ve dolar cinsi bir yıl vadeli tahvil ihracı gerçekleştirileceği açıklandı. Talep toplama ise 17-21 Aralık'ta yapılacak.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Hazine konu ile ilgili yaptığı açıklamada söz konusu senetlerin, talep toplama dönemini takip eden hafta 28 Aralık Cuma günü yatırımcıların hesaplarına aktarılacağı kaydetti. 

Euro cinsi tahvilde altı aylık kupon oranı yüzde 1.25, yıllık getiri yüzde 2.50 olarak, dolar cinsi tahvilde ise altı aylık kupon oranı yüzde 2, yıllık getiri yüzde 4 olarak açıklandı.

Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılan açıklamalarda, "2012 yılından bu yana iç borç stokunda döviz cinsi senet kalmaması nedeniyle iç borç stoku üzerinde kurdan kaynaklı riskler sıfıra indirilmiştir" ifadeleri yer aldı.

İhraç; Akbank, Denizbank, QNB Finansbank, Türk Ekonomi Bankası, Garanti...