26 / 11 / 2024

hazine taşınmazı kira bedeli

hazine taşınmazı kira bedeli

Mülkiyeti Devlete ait olan taşınmazlara hazine taşınmazı deniyor. Bu tür alanların yönetimi ve tasarruf işlemleri devlet tarafından gerçekleşiyor. Peki, kiralanan hazine taşınmazı üzerinde yatırım yapılabilir mi?

Ticari amaçla taşınmaz kiralayanların sorumluğu sadece kira sözleşmesi ile sınırlı değil! İşte ayrıntılar...  

Ticari faaliyet yürütmek amacıyla taşınmaz kiralayan kiracıların sorumluluğu Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 27.09.2022 tarihli 2022/404 Esas ve 2022/1155 Karar sayılı kararında net şekilde ifade edildi. Peki Ticari amaçla taşınmaz kiralayanların sorumlukları neler?

İzmir'de belediye çok sayıda taşınmazı kiraya verecek!

İzmir Bergama Belediye Başkanlığı 51 adet taşınmazı kiraya vereceğini duyurdu. 3 yıl için kiraya verilecek gayrimenkullerin kira bedeli yıllık 2 bin TL’den başlıyor.  

5 senede tam 845 taşınmaz özelleştirilmiş!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in özelleştirme uygulamalarına ilişkin soru önergesine cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 5 yılda 845 taşınmazın özelleştirildiğini belirtti. Mehmet Şimşek ayrıca  212 adet imar planının onaylandığını kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! 4 şehirdeki 5 taşınmaz satışa çıkarıldı...

Özelleştirme İdaresi, Ankara, Aydın, Sakarya ve Yalova'da bulunan 5 taşınmazı satışa çıkardığını duyurdu.İşte haberin ayrıntıları...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 27 taşınmazı kiraya veriyor! Kira fiyatı 1250 TL'den başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 27 adet taşınmazın kiraya vereceğini ilan etti. Taşınmazların en düşük muhammen kira bedeli 1250 TL olurken en yüksek ise 24 bin TL olarak belirlendi.

Hazine’ye ait 14 ilde 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 ilde mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Bunun dışında Ankara'nın Polatlı, Ağrı'nın Eleşkirt ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin de imar planı değişikliği onaylandı.

Sit alanındaki taşınmaz hazine malıyla takas edilebilecek! İşte detaylar

Sit alanları içinde kalan kesin yapı yasaklı taşınmazlar, hazine taşınmazlarıyla trampa edilebilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın söz konusu düzenlemeyi içeren yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özelleştirme İdaresi 13 ildeki 37 taşınmazı satıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 şehirde yer alan 37 ayrı taşınmazın özelleştirilmesi yapılacak. İdare tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilan kapsamında, söz konusu özelleştirme işleminin "satış" yöntemi kullanılarak gerçekleştirileceği belirtildi. 

Hazineye ait 60 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz satışa sunulacak!

2022-2024 döneminde toplam 60 milyon metrekare yüzölçüme sahip Hazine taşınmazının vatandaşlara arz edilmesi planlanıyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Özelleştirme İdaresi, Hazineye ait 7 ildeki 19 taşınmazı özelleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hazineye ait 7 şehirde yer alan toplam 19 taşınmazı özelleştirecek.

Peker GYO, Almanya'daki taşınmazı 270 bin Euro'ya satın aldı!

Peker GYO'nun iştiraki Almanya'da kurulu Peker GYO Global GMBH şirketinin, Grevenbroich şehrindeki 202 metrekare arsa alanına sahip, yıllık kira geliri 15 bin Euro olan taşınmazın 270 bin Euro'ya satın alımı amacıyla sözleşme imzalandı. 

15 ilde bulunan 31 taşınmaz özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 15 ilde yer alan 31 taşınmaz "satış" usulü ile özelleştirilecek.

hazine taşınmazı kira bedeli Haberi

hazine taşınmazı kira bedeli

Kiralanan hazine taşınmazı üzerinde yatırım yapılabilir mi?

Mülkiyeti Devlete ait olan taşınmazlara hazine taşınmazı deniyor. Bu tür alanların yönetimi ve tasarruf işlemleri devlet tarafından gerçekleşiyor. 


Hazine taşınmazları kiralama işlemleri Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında 178 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 13 üncü maddesinin (b) bendine göre Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor.


Hazine taşınmazları kiralama işlemi başvurusu kiralama sebebinin ve kiralanmak istenen yerin sınırlarının belirtildiği bir dilekçe ile taşınmazın bulunduğu yerdeki Defterdarlığa/Malmüdürlüğünde gerçekleştirilebiliyor. Peki, hangi amaçlarda kullanmak üzere hazine taşınmazı kiralanabilir?


-Tarımsal amaçlarda kullanılmak üzere,

-Ticari amaçlarda kullanılmak üzere,

-Spor ve sosyal nitelikli amaçlarda kullanılmak üzere,

-Balıkçı barınağı olarak kullanılmak üzere, hazine taşınmazı kiralanabiliyor.


Kiralanan hazine taşınmazı üzerinde yatırım yapılabilir mi?

Hazinece kiralanan taşınmazlar üzerine herhangi bir sabit tesis, bina gibi yatırımların yapılması mümkün olmuyor. 


Milli emlak kiralama...