03 / 05 / 2024

hazır kira beyanname sistemi nedir

hazır kira beyanname sistemi nedir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Vatandaşlara online kira beyanname sistemi ile masrafsız bir şekilde, internet erişimi olan her ortamdan rahatlıkla ulaşabilecekleri, 7/24 kullanımı kolay bir hizmet sağladık"...

Kira beyannamesinde son gün bugün! Hazır kira beyannamesi 2024: Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Kira ve ücret kazancı gibi geçtiğimiz sene gelir elde edenlerin beyanname verme süresi bugün bitiyor. Peki kira gelir beyannamesi nasıl verilir? İşte merak edilenler...

Kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024! Evi olanlar hemen baksın!

Geçtiğimiz sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Nisan'da sona erecek. Peki kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024!

Hazır yemek sektöründe ve kantinlerde kira sorunları artıyor!

Hazır Yemek Sanayi Komitesi, sektörün koronavirüs salgını sebebiyle büyük yara aldığını dile getiriyor. Sektörde kira anlaşmazlıkları yaşanıyor...

Hazır Beyan Sistemi ile kira internetten ödenebilecek!

Hazır Beyan Sistemi ile beyan edilen kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan kaynaklı gelir vergisi de GİB'in internet sitesi üzerinden ödenebilecek.

Hazır beyan sistemi 2017!

2017 kira gelir vergisini konutta 3 bin 800 TL'den, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek kira geliri olanlar ödeyecek. Gelirler için hazır beyanname sistemi ile beyan verilebilecek..

Hazır ofis konsepti kira kontrat sürelerini ikiye katladı!

Türkiye’deki hazır ofis sektörünün ilk yerel oyuncusu Plaza Cubes’un kurucularından Süleyman Çoruh, ortalama kira kontrat sürelerinin standart ofis kontratlarınınkini ikiye katladığını belirtti.

Kira beyanname sisteminde yeni dönem başladı!

Bugünden itibaren vergi beyannamesi internet ortamından verilebilecek. Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı ''Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi'' ile vergi dairesine gidilmeden internetin olduğu her yerde, beyanname verilebilecek.

Hazır kira beyan uygulaması genişliyor!

Hazır Beyan Sistemi'nin uygulanmasına 2015 takvim yılı gelirlerinin beyan dönemi itibarıyla başlanacak. Bu sistemden sadece ücret, kira, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve irat gelirlerini ayrı ayrı veya birlikte elde edenler yararlanabilecek.

Hazır kira beyan sistemine giriş işlemleri!

2015 yılında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında beyanname vererek kira vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Beyannameler hazır sistem ile verilebiliyor. İşte hazır kira beyan sistemine giriş işlemleri..

Hazırlanmış kira beyanname sistemi!

Kira gelir vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ödemeleri Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor.Hazırlanmış kira beyanname sistemi 1 Mart'ta açılıyor...

Kira Beyanname Sistemi’nin kapsamı genişletiliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 4 yıldır uygulanan "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"nin kapsamının genişletildiğini belirtti. Ağbal ''1,5 milyon vatandaşımızı ilgilendiren Hazır Beyan Sistemi’ni uygulamaya Mart ayı itibarıyla başlıyoruz'' dedi.

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne olur?

Kira beyannameleri, internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile verilebiliyor. Peki, beyanname verme sürecinde önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne olur?

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine giriş!

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirlerinin vergisi için internetten kira beyannamesi verilebiliyor. Peki, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine giriş nasıl yapılır?

hazır kira beyanname sistemi nedir Haberi

hazır kira beyanname sistemi nedir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi" ile 2010 yılında 827,8 bin olan beyanname sayısının, 2012'de 1 milyon 374,4 bine yükseldiğini, beyan edilen kira gelirinde ve mükellef sayısında yüzde 66 oranında bir artış sağlandığını belirtti.


Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında hayata geçirilen önceden hazırlanmış kira beyanname sonuçlarını değerlendirerek, sisteme ilgi gösteren tüm vatandaşlara teşekkür etti ve bu ilginin artarak devam etmesini istedi.


Mesken ve işyeri kira geliri elde eden mükelleflerin Gayrimenkul Sermaye İradı beyan döneminin 1 Mart 2014'te başlayıp 25 Mart 2014 akşamı sona ereceğini hatırlatan Şimşek, "Kira geliri elde eden vatandaşlarımız beyannamelerini Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet adresinden 'Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi'ne ulaşarak gerekli kontrolleri yaptıktan sonra internet üzerinden hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde...