29 / 04 / 2024

Helenistik dönemine ait kalıntılar

Helenistik dönemine ait kalıntılar

Samsun’da İlkadım ilçesinde inşaat çalışması sırasında Helenistik döneme ait olduğu belirtilen yaklaşık 2 bin 300 yıllık mezar kalıntıları bulundu. Helenistik dönemine ait olduğu tahmin edilen mezar kalıntılarına rastlanıldı...

Hillside Koru'da lansman dönemine özel yüzde 10 indirim! Teslimler Ekim 2025'te!

Propakt Group imzası ile hayata geçirilen Hillside Koru projesinde lansman dönemine özel olarak yüzde 10 indirim imkanı sağlanıyor. Projede yer alan konutların teslimlerinin 2025 yılının Ekim ayında yapılması planlanıyor.

Emekliler bu habere çok üzülecek! Bankalara şikayet yağdı

Emeklilerin aylık promosyonu hususunda bankalar içindeki rekabet yükselirken, bazı üzücü gelişmeler de meydana geldi. 31 Mart 2022-31 Mart 2023 dönemine ait bankalarla alakalı emekli şikayetleri meydana geldi.

Alım gücü düşen vatandaşın bankalara olan borcu 2 trilyon liraya ulaştı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun bankacılık sektörünün Şubat 2023 dönemine ait mali göstergelerine göre vatandaşın bankalara olan toplam borcu 1 trilyon 995.8 milyar liraya yükseldi.

Kısa dönem araç kiralama yüzde 32 arttı!

Araç kiralama şirketi Garenta, 2022 yılının Ocak ayından Temmuz'a kadar olan dönemine ait verilerini paylaştı. Şirketten yapılan açıklamaya göre; 2022 Ocak-Temmuz döneminde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 32.4 daha fazla araç kiralandı ve kiralama gün sayısı da uzadı.

Ant Yapı, İngiltere’deki 7. projesi için düğmeye bastı!

Ant Yapı İngiltere’nin güneydoğusunda yer alan sahil beldesi Folkestone’da yer alan ve Edward dönemine ait önemli mekanları arasında bulunan Leas Pavilion’un renovasyonunun yanı sıra, 91 adet deniz manzaralı lüks konuta sahip dokuz katlı rezidans projesinin yapımını da üstlendi. 

Teknosa'dan karne dönemine özel elektrikli scooterlarda dev fırsat! Sakın kaçırmayın!16 Haziran 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en büyük tekno marketleri arasında yer alan Teknosa, bu kez de karne dönemine özel elektrikli scooterlarda kaçırılmayacak fırsatları başlattı! Peki, Teknosa'da karne dönemine özel elektrikli scooter fiyatları ne kadar? İşte 16 Haziran 2022 fiyat listesi...

Doğuş GYO 2021 ikinci dönem geçici vergi beyannamesi yayınlandı!

Doğuş GYO tarafından 2021 yılı ikinci dönemine ait Geçici Vergi Beyannamesine göre; şirketin brüt satış rakamı 84 milyon 291 bin 736,87 TL oldu.

Büyükyalı İstanbul'da yaz dönemine özel 36 ay vade farksız ödeme fırsatı!

Büyükyalı İstanbul projesi İstanbul'un merkezi Zeytinburnu sahilinde yükseliyor. Toplam 111 dönümlük arazide hayata geçirilen projede yaz dönemine özel 36 ay vade farksız ödeme kampanyası başladı...

Ekonomi ilk çeyrekte yüzde 7 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart 2021 dönemine ait gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verilerine bakılarak, Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüme gösterdi.

Deniz GYO 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyannamesi!

Deniz GYO'nun Vergi Usül Kanunu hükümlerine göre hazırlanmış 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait ayrıntılı gelir tablosu, 2020 yılı 4. dönem kurum  geçici vergi beyannamesi ekinde bağlı bulunduğu İstanbul Zincirlikuyu Vergi Dairesi'ne verildi.

Panora GYO 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyanı!

Panora GYO'nun 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait ayrıntılı gelir rablosu, 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyannamesi ekinde bağlı bulunduğu Seğmenler Vergi Dairesi'ne verildi.

Doğuş GYO 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi!

Doğuş GYO'nun 2020 yılı dördüncü dönemine ait Sermaye Piyasası mevzuatına göre düzenlenmeyen ekteki gelir tablosu geçici vergi beyannamesi vergi dairesine sunuldu. 

Servet GYO 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi!

Servet GYO tarafından Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre hazırlanmış 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu, 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine sunuldu.

Helenistik dönemine ait kalıntılar Haberi

Helenistik dönemine ait kalıntılar

Samsun’da İlkadım ilçesinde inşaat çalışması sırasında Helenistik döneme ait olduğu belirtilen yaklaşık 2 bin 300 yıllık mezar kalıntıları bulundu.


Samsun’un daha önceleri de tarihi eser ve mezar kalıntılarına rastlanıldığı İlkadım ilçesi Baruthane mevkiinde inşaat yapımı sırasında Helenistik dönemine ait olduğu tahmin edilen mezar kalıntılarına rastlanıldı.


İnşaat işçileri tarafından bulunan tarihi buluntular güvenlik güçlerine ve müze müdürlüğüne bildirildi. Olay yerine gelen Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Müze Müdürlüğü’ne ait ekipler tarafından yapılan incelemede Helenistik dönemine ait kemik parçaları ve bazı kalıntıların bulunulduğu bildirildi.


Çalışmaların uzun sürdüğü ve yarın devam edileceği için tarihi eserlerin bulunduğu yere yapılacak olan 10 katlı bina inşaatı güvenlik güçleri tarafından emniyet şeridi ile çevrilirken, polis ekipleri de sabaha kadar nöbet tutacak.


Bugün...