14 / 05 / 2024

Heliport İşletme Ruhsatında neler yazar

Heliport İşletme Ruhsatında neler yazar

Heliport işletme ruhsatı nedir? Heliport işletme ruhsatında hangi bilgiler bulunur? Heliport işletme ruhsatı nereden alınır? Heliport işletme ruhsatı nasıl alınır? Heliport işletme ruhsatı nasıl doldurulur? İşte örneğiyle heliport işletme ruhsatı...

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi 'Ruhsat başka, mekan başka' dedi!

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin öldüğü Masquerade Club İstanbul gece kulübünün yer aldığı 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, bu mekanı yapıldığı günden beri istemediklerine ve ruhsatın başka mekanın başka olduğuna dikkat çekti. 

Yeni inşaatlarda frene basıldı: Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyondan 520 bine düştü!

TÜİK tarafından açıklanan daire bazında alınan ruhsat sayısı rakamlarında büyük bir düşüş yaşandı. Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısının 1.4 milyon adetlerden 520 bine kadar düştüğü belirlendi. Peki sektör nasıl hareketlenir?  

1952 yılında İstanbul'da 570 konuta kat ilavesi ruhsatı verilmiş!

1952 yılında İl Genel Meclisi tarafından İstanbul'un bazı semtlerine kat ilavesi ruhsatı verilmesine karar verilmiş. 

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında son dakika: İmar mevzuatına aykırı dendi, yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, mahkeme, Foça Sazlıca’daki aynı parseldeki yapı ruhsatı davasında yürütmeyi durdurma kararı aldı. İşte o kararın gerekçeleri...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı! Faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi paketi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem bölgesindeki şehirlerde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine sıfır faizle işletme harcamalarında kullanmak üzere 50 bin TL'ye kadar kredi imkanı sunulduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, IV. Çeyrek: Ekim – Aralık, 2022’ye ilişkin Yapı İzin İstatistikleri yayımlandı. Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! Platformu kullanan işletme sayısında rekor düşüş!

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! E-ticaret platformu kullanan işletme sayılarında rekor düşüş gözlendi. Uzmanlar düşüşün nedenini neye bağlıyor? İşte yanıtı…

Türkiye'de 2030'a kadar 200 bin şarj istasyonu hedefleniyor! 40 milyon TL yatırım yapıldı!

Elektrikli araçlar için şarj istasyonlarına yapılan yatırımlar arttı. İşletme ruhsatı alan firma sayısı 30'a ulaşırken, Türkiye'de 4 bin olan şarj istasyonu sayısının 2030 yılına kadar 200 bine ulaşması bekleniyor. Sektör, ihracat açılımını da başlattı.

Ata GYO, Tekirdağ projesinin ruhsatını yeniledi!

Ata GYO Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada Tekirdağ projesinin yapı ruhsatında yer alan müteahhit firma olan HGS Mimarlık- Gökçen Öncü şirketi sicil kayıtlarında terkin edildiğinden, ilgili yapı ruhsatı müteahhit firma değişikliği sebebi ile 10 Haziran tarihinde yenilendiğini bildird

2021'in ilk 3 ayında 32 bin 832 ev için yapı ruhsatı verildi!

2017'den sonra gerilemeye başlayan yapı ruhsatlarında 2020'de başlayan hareketlenme 2021'in ilk 3 ayında da devam etti. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yapı ruhsatı rakamlarındaki yükselişleri değerlendirdi.

Marmaris'teki ruhsatsız 4 yıldızlı otel mühürlendi!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki işletme ruhsatı olmadığı ileri sürülen 4 yıldızlı otel, belediye ekipleri tarafından mühürlendi.

Yeşilyurt Apartmanı’nın yapı ruhsatındaki imza sahte çıktı!

Kartal’da 21 kişiye mezar olan Yeşilyurt Apartmanı’nın yapı ruhsatında yer alan imza sahte çıktı.

Heliport İşletme Ruhsatında neler yazar Haberi

Heliport İşletme Ruhsatında neler yazar

Heliport İşletme Ruhsatı!


Heliport Yapım ve İşletim Yönetmeliği'nde Heliport İşletme Ruhsatı şöyle ifade ediliyor;



EK-3


T.C.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI


Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü


HELİPORT İŞLETME RUHSATI


Ruhsat No:


Ruhsat Tarihi:


Heliport Sınıfı:


Heliport Adı:


İşletmeci:


Bu ruhsat, 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu, 5431 Sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ve Heliport Yapım ve İşletim Yönetmeliği (SHY-14B) ile Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) tarafından yayımlanan Ek-14 ve bu eke ilişkin olarak yayımlanan diğer dokümanlarda belirtilen standartları sağladığı için heliport işletmecisine verilmiştir.


Bu ruhsat, yukarıda belirtilen Kanunlar, Yönetmelik ve ICAO dokümanlarında belirtilen prosedürlere uyulması kaydıyla geçerlidir.


Bu ruhsat başkasına devredilemez; ruhsat şartları sağlandığı, iade edilmediği, geri alınmadığı veya iptal edilmediği sürece aşağıda belirtilen şartlar dahilinde geçerlidir.


Şartlar:


1-


2-


3-


                               ...