09 / 05 / 2024

helvacılar çarşısı yıkılacak mı

helvacılar çarşısı yıkılacak mı

Geçtiğimiz yıl Siirt Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından restore edilen tarihi Helvacılar Çarşısı için yıkım kararı alındı.

İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı: Tahliye planı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi ile ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları tek tek açıkladı. Peki İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? İşte ayrıntılar...

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini belirterek, 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu söyledi.

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki şehirlerde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını dile getirdi.

A101’de ayçiçek yağlarında büyük indirim! Yudum, Sırma, Komili! Kapanın elinde kalıyor! İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

Yaptığı indirimlerle çok sevilen A101 market, herkesin beklediği o üründe indirime gitti. A101’de bu hafta ayçiçek yağlarında büyük indirim var. İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

Muğla'da 156 bina acil yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da yangınlar nedeniyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğine vurgu yaparak "Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır" diye konuştu.

Kızılcahamam Kasaplar Çarşısı yıkılıyor!

Başkent Ankara Kızılcahamam'da, yangın sebebiyle büyük hasar gören Kasaplar Çarşısı yıkılıyor.

Mersin Yenişehir'de yıkılacak binalardan 20 ton asbest söküldü!

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkılacak binalarda tespit edilen asbest söküm işlemleri devam ediyor. Bu çalışmalar dahilinde binalardan 20 ton asbestli malzeme söküldü

Siirt'teki tarihi çarşı için yıkım kararı!

Geçtiğimiz yıl Siirt Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından restore edilen tarihi Helvacılar Çarşısı için yıkım kararı alındı.

Samsun Yabancılar Çarşısı esnafından kira alınmayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Yabancılar Çarşısı esnafımızdan kapalı olduğu dönem için kira bedeli almayacağız." dedi.

Şanlıurfa Hamarat Eller Çarşısı yıkıldı!

Şanlıurfa Haleplibahçe'de  bulunan  Hamarat Eller Çarşısı, tarihi yapıların siluetini bozduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Depremde ağır hasar alan 26 bina acil yıkılacak!

İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Toplam 1238 binada çalışmalarımızı tamamlamış durumdayız. Bunlardan 1238 binadan 26'sı acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina'' diye konuştu.

Konya Mevlana Çarşısı yıkılıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, dönüşüm projesi kapsamında 32 yıldır vatandaşlara hizmet veren Mevlana Çarşısı için yıkım çalışmalarına başladı.

helvacılar çarşısı yıkılacak mı Haberi

helvacılar çarşısı yıkılacak mı


Siirt'te bulunan tarihi Helvacılar Çarşısı için kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım kararı alındı. İLKHA'da yer alan habere göre; yıkım kararı nedeniyle çarşı esnafı endişeli.

Alınan karara yönelik değerlendirme yapan esnaf restorasyon çalışmasıyla birlikte harabe halde olan çarşının yenilendiğini, kentsel dönüşüm projesinin kendilerini mağdur edeceğini belirtti. 

Kentsel dönüşüm kararının restorasyondan önce alınması gerektiğini vurgulayan esnaflar, "Çarşı restore edilmeden önce kentsel dönüşüm kararı alınsaydı kimse karşı çıkmazdı. Çarşının yıkılmasını istemiyoruz. Bizim çeklerimizi, borçlarımızı kim ödeyecek? Çok endişeliyiz, bu kadar malı biz nereye götüreceğiz? Bunu düşündüğümüzde geceleri uykumuz kaçıyor" dedi.

"Cumhurbaşkanlığı kentsel dönüşüm projesinden haberdar değil"

Bir yıl önce yapılan restorasyon çalışmasından çok memnun kaldıklarını söyleyen Osman Alçı, iş yerlerinin kentsel dönüşüm ile yıkılması kararına anlam veremediğini söyledi. 

Alçı, "35 yıldır Helvacılar Çarşısı'nda esnafım, bu dükkân...