21 / 07 / 2024

heybeliada arazisi 2020

heybeliada arazisi 2020

TTB, 1924'te, Cumhuriyet’in ilanından kısa bir süre sonra açılan Heybeliada Sanatoryumu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eski Pastavilla makarna fabrikası arazisi satılıyor!

Mülkiyeti Tat Gıda Sanayi A.Ş.'ye ait olan İzmir ili, Bornova ilçesi, Kazımdirik Mahallesi, 14246 ada 2 parselde kayıtlı eski Pastavilla makarna fabrikası arazisi 5-9 Ekim 2020 haftasında E-ihale ile satışa sunulacak. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Heybeliada arazisi açıklaması!

Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında yeniden bir pandemi hastanesi inşası planlanması durumunda Heybeliada'daki araziyi iade etmeye ve süreçle ilgili gerekli desteği vermeye hazır olunduğunu açıkladı. 

Heybeliada’ya pandemi hastanesi önerisi!

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi Heybeliada hastanesinin arazisi, Diyanet’e devredildi. Pandemi illetiyle mücadele ettiğimiz şu günlerde o araziye mükemmel bir pandemi hastanesi yapılması önerisinde bulunuldu.

20.5 milyon metrekarelik hazine arazisi kiralandı!

2019 ve 2020'nin Ocak-Temmuz döneminde 20,5 milyon metrekare Hazine arazisi kiralandı. En çok taşınmaz 5,4 milyon metrekare ile Balıkesir'de kiralandı...

Arazi emlak vergisi 2020!

Arazi sahiplerinin her yıl ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2020'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2020 oranları ne kadar?

2b arazisi başvurusu nasıl yapılır?

2b arazisi, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, ıslah edilemeyen arazilere deniyor. 2b arazilerin satışının yapılabilmesi için öncelikle başvuru yapılması gerekiyor. Peki, 2b arazisi başvurusu nasıl yapılır?

2b arazisi başvurusu nereye yapılır?

2b araziler, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. Arazilerin satışı için ilk olarak başvuru yapılması gerekiyor. Peki, 2b arazisi başvurusu nereye yapılır?

Hazine arazisi irtifak hakkı ihale işlemleri!

Hazinenin özel mülkiyetindeki yerler ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerde tesis edilen irtifak hakkı veya kullanma izni ihale işlemleri nelerdir? İşte hazine arazisi irtifak hakkı ihale işlemleri..

Hazine arazisi irtifak hakkı süresi!

Bir taşınmaz üzerinde yararlanmaya ve kullanıma rıza göstermeyi kapsayan ve kişi lehine aynî hak olan irtifak hakkı üzerinde de kurulabiliyor. Peki, hazine arazisi irtifak hakkı süresi ne kadardır?

Hazine arazisi satış ihalelerde uygulanan ihale usulü nedir?

Hazine arazileri, genel hükümlere göre satış, doğrudan satış, ve Özel Kanunlara göre satış olmak üzere üç şekilde satılabiliyor. Peki, hazine arazisi satış ihalelerde uygulanan ihale usulü nedir?

Hazine arazisi satış bedeli!

Hazine arazisi satış bedeli, ihale kararının veya satışın uygun görüldüğünün bildirilmesini izleyen günden itibaren onbeş gün içinde peşin veya taksitle ödenebilir mi? İşte hazine arazisi satış bedeli ödemeleri...

Hazine arazisi trampa işlemleri!

Hazine taşınmazının trampa işlemleri, Borçlar Kanununun trampa ile ilgili maddelerinde gösterilen işlemlere dayanılarak yapılıyor. Peki hazine arazisi trampa işlemi nasıl yapılır? İşte hazine taşınmazı trampa işlemleri...

Hazine arazisi satın alma dilekçe örneği!

Hazine arazisi almak için dilekçe ile taşınmaz ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmek gerekiyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte hazine arazisi satın alma dilekçe örneği...

heybeliada arazisi 2020 Haberi

heybeliada arazisi 2020

Cumhuriyet’in ilanından kısa bir süre sonra o dönemde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümlere neden olan verem hastalarının tedavi ve rehabilitasyonu için büyük fedakarlıklarla inşa edilerek açılan Heybeliada Sanatoryumu’nun 200 dönümlük arazisinin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmesine TTB'den tepki geldi. Türk Tabipler Birliği (TTB), 1924'te, Cumhuriyet’in ilanından kısa bir süre sonra açılan Heybeliada Sanatoryumu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre; TTB ile İstanbul Tabip Odası'nın yaptığı ortak açıklamada, “Bu mirasyedi anlayış mevcut birikimi talan etmek, yeni sağlık tesislerinde ise hepimizi milyarlık borç altında bırakmak üzerine kuruludur” ifadesi kullanıldı.

Heybeliada Sanatoryumu’nun önce atıl duruma getirildiği belirtilen TTB açıklamasında şunlar denildi:

-Böylesine değerli bir sağlık kurumunun türlü bahanelerle önce atıl hale sokulup çürümeye terk edilmesi şimdi de kuruluş...