27 / 04 / 2024

Hindistan bina çöküntüsünde son durum

Hindistan bina çöküntüsünde son durum

Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde inşaat halindeki bir binanın çökmesi sonucu 12 kişinin öldüğü bildirildi. Binanın sahibi Muhammed Kararrudin'in de ölenler arasında bulunduğu belirlendi.

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

İnşaat çeliğinde arz sıkıntısı var!

Müteahhitlerle çelik üreticileri arasında tartışmalara neden olan inşaat çeliğinde arz sıkıntısını gidermek adına ihracat siparişlerini erteleyenler yurt içinde bekledikleri talebin gelmemesi nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Gayrimenkulde 'kat karşılığı' sıkıntısı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan bugünkü yazısında, gayrimenkulde 'kat karşılığı' sıkıntısını kaleme aldı. İşte o haber...

İnşaat sektöründe demir sıkıntısı yaşanıyor!

İnşaat sektörü temsilcileri demir bulmakta zorlandıklarını dile getirdiler. Demir sıkıntısı çözülmezse şantiyelerin duracağını söyleyen temsilciler, “Demirin alternatifi yok. İnşaat ve yan sektörler zarar görür” açıklamalarını yaptılar.

Adanalı müteahhitler altyapı sıkıntısı çekiyor!

İş adamı Ali Uğur Akbaş, Adana'da inşaat ve müteahhitlik sektörünü değerlendirdi. Akbaş, müteahhitlerin en büyük sıkıntısının altyapı olduğunu belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk sözleşme imzalandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk imzayı attılar.

Kilis Elbeyli'de konut sıkıntısı TOKİ ile çözülüyor!

Kilis Elbeyli Belediyesi tarafından TOKİ projesiyle bölgedeki konut sıkıntısına son veriliyor. Belediye Başkanı Süleyman Şimşek konuyla ilgili açıklama yaptı.

İrlanda Dublin’de gayrimenkul sıkıntısı var!

Brexit sürecinin bu ay resmen başlamasıyla bankalar finans piyasalarını başka şehirlere taşıma yarışına girdi. Dublin'de vergi avantajlarıyla güçlü rakip ancak şehirde ticari gayrimenkul ya da konut sıkıntısı çekiliyor.

Ayvalık Cunda Köprüsü'nde inşaat sürüyor!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile önemli turizm merkezlerinden Cunda Adası'nda inşa edilen Ayvalık Cunda Köprüsü'nde inşaat sürüyor.

Nitelikli işgücü sıkıntısı inşaat sektörün büyümesini engelliyor!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Mersin'de nitelikli işgücü sıkıntısının sektörün büyümesini engellediğini savundu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde BASF imzası!

Dünyanın lider kimya şirketi BASF, Osmangazi Köprüsü’nden sonra Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde de oluşabilecek korozyon hasarlarına ve kiriş bağlantı detaylarının çok ağır yüklerin aktarımına dayanması için geliştirdiği özel çözümler ile katkı sağladı.

Kahramanmaraş Aksu Köprüsü'nde son durum!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Aksu Köprüsü’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde fiyat tartışması!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü (YSS) geçişlerinde tonaj ve dingil sayısına göre 57 ile 165 lira arasında ücret ödüyor. YSS Köprüsünde hem gidiş hem dönüş yolunda ücret ödemenin maliyetlerini arttırmasından şikayetçi.

Hindistan bina çöküntüsünde son durum Haberi

Hindistan bina çöküntüsünde son durum


Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde inşaat halindeki bir binanın çökmesi sonucu 12 kişinin öldüğü bildirildi. 


Yetkililer, eyalet başkenti Lucknow'ın güneyinde bulunan Mughalsarai kentindeki binanın kısmen inşa edilmiş ilk katının, henüz bilinmeyen bir nedenle zemin katta uyuyanların üzerine çöktüğünü açıkladı.


Üç kişinin yara almadan kurtulduğu kazada 2'si çocuk 12 kişinin öldüğü, 2 kişinin ağır yaralandığı belirtildi. 


Binanın sahibi Muhammed Kararrudin'in de ölenler arasında bulunduğu...