26 / 08 / 2024

Hindistan bina çöküntüsünde son durum

Hindistan bina çöküntüsünde son durum

Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde inşaat halindeki bir binanın çökmesi sonucu 12 kişinin öldüğü bildirildi. Binanın sahibi Muhammed Kararrudin'in de ölenler arasında bulunduğu belirlendi.

Hollanda'da konut sorunu büyüyor! 2030'a kadar yapılacak 1 milyon yeni bina bile konut sıkıntısını gidermeyecek!

Hollanda’da yaşanan konut sıkıntısını çözmek amacıyla 6 sene içerisinde 1 milyon konut inşa edilecek fakat Konut Bakanı Hugo de Jonge’ya göre bu bile sorunları çözmeye yeterli değil...

İnşaat sektöründeki ara elaman sıkıntısı projeleri geciktiriyor! Aylık 150 bin TL'ye eleman bulunamıyor!

İnşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı bazı projelerin de gecikmesine sebep oldu. Mimarların 40 ila 60 bin lira arasında maaş aldığını kaydedilirken, 150 bin TL'ye kaynakçı bulunamadığı belirtildi.

1954'te inşaat sektöründe demir sıkıntısı! İnşaat firmaları kepenk indirmiş!

1954 yılında, inşaat demiri piyasasında yaşanan darlık inşaat sektörünü olumsuz etkilemiş. Demir sıkıntısı içinde olan bir çok firma ise kepenk kapatmak zorunda kalmış.. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı had safhaya çıktı! 100 bin TL maaşla bile eleman bulunamıyor!

Verilen yüksek maaşlara rağmen inşaat ve sanayi sektöründe yaşanan eleman sıkıntısı had safhaya çıktı. Maaşlar 100 bin TL ile zirveye çıkmasına rağmen eleman bulunamıyor.

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı derinleşiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin merakla beklenen İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda inşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı derinleştiğine dikkat çekildi. İşte söz konusu raporda yer alan detaylar...

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı: Maaş çok çalışan yok!

İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı hız kesmeden devam ederken, Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Nebioğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ara eleman sıkıntısından yakınırken, pek çok sektörde teknik eleman da bulunamadığını söyledi.

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

İnşaat sektöründe demir sıkıntısı yaşanıyor!

İnşaat sektörü temsilcileri demir bulmakta zorlandıklarını dile getirdiler. Demir sıkıntısı çözülmezse şantiyelerin duracağını söyleyen temsilciler, “Demirin alternatifi yok. İnşaat ve yan sektörler zarar görür” açıklamalarını yaptılar.

Ayvalık Cunda Köprüsü'nde inşaat sürüyor!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile önemli turizm merkezlerinden Cunda Adası'nda inşa edilen Ayvalık Cunda Köprüsü'nde inşaat sürüyor.

Nitelikli işgücü sıkıntısı inşaat sektörün büyümesini engelliyor!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Mersin'de nitelikli işgücü sıkıntısının sektörün büyümesini engellediğini savundu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde BASF imzası!

Dünyanın lider kimya şirketi BASF, Osmangazi Köprüsü’nden sonra Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde de oluşabilecek korozyon hasarlarına ve kiriş bağlantı detaylarının çok ağır yüklerin aktarımına dayanması için geliştirdiği özel çözümler ile katkı sağladı.

Kahramanmaraş Aksu Köprüsü'nde son durum!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Aksu Köprüsü’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde fiyat tartışması!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü (YSS) geçişlerinde tonaj ve dingil sayısına göre 57 ile 165 lira arasında ücret ödüyor. YSS Köprüsünde hem gidiş hem dönüş yolunda ücret ödemenin maliyetlerini arttırmasından şikayetçi.

Hindistan bina çöküntüsünde son durum Haberi

Hindistan bina çöküntüsünde son durum


Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde inşaat halindeki bir binanın çökmesi sonucu 12 kişinin öldüğü bildirildi. 


Yetkililer, eyalet başkenti Lucknow'ın güneyinde bulunan Mughalsarai kentindeki binanın kısmen inşa edilmiş ilk katının, henüz bilinmeyen bir nedenle zemin katta uyuyanların üzerine çöktüğünü açıkladı.


Üç kişinin yara almadan kurtulduğu kazada 2'si çocuk 12 kişinin öldüğü, 2 kişinin ağır yaralandığı belirtildi. 


Binanın sahibi Muhammed Kararrudin'in de ölenler arasında bulunduğu...