08 / 07 / 2024

Hintli milyarderler nerelerde yaşadılar

Hintli milyarderler nerelerde yaşadılar

Hindistanlı milyarderlerin terk ettiği Şekavati bölgesi, onlardan geriye kalan muhteşem konaklarla dolu. Bu milyarderlerin oturduğu muhteşem konaklar bugün yıkılmakla karşı karşıya.

Asya'nın yeni milyarderler başkenti 92 milyarderi ile Mumbai oldu! New York ve Londra ile yarışıyor!

Asya'nın yeni milyarderler başkenti belli oldu. Nikkei Asia basın kuruluşunun, merkezi Şanghay'da olan Hurun Araştırma Enstitisüne dayandırmış olduğu rapora Hindistan'ın Mumbai şehri toplamda 92 milyarderi ile Asya'nın yeni "zenginler başkenti" unvanına sahip oldu. 

Milyarderler Endeksi açıklandı! Elon Musk tahtını kaptırdı!

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre dünyanın en zenginlerinin yer aldığı ve açıklandığı listenin ilk sıralarında değişiklikler yaşnadı. Buna göre Elon Musk, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nin zirvesindeki yerini kaptırmış oldu. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos da birkaç gün ilk sırada yer alabildi.

Milyarderler 2020'den sonra yüzde 34 daha da zenginleşti! Krizlerde, zengin daha zengin, yoksul daha yoksul oluyor!

İngiltere merkezli uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, 2020 sonrasında yaşanan küresel salgın, savaş, hayat pahalılığı ve iklim değişimi gibi krizlerin zenginler ve yoksullar arasındaki uçurumu daha da genişlettiğinin altını çizdi. Buna göre, milyarderler 2020'den sonra yüzde 34 daha da zengi

Elon Musk'ın da içinde olduğu milyarderler kendi şehirlerini kuruyor!

ABD'de milyarderlerin San Fransisco'nun kuzey bölgesine şehir kuracağını açıklaması üzerine gözler zenginlerin kendilerine kurmaya başladığı şehirlere çevrildi. İçlerinde Elon Musk'ın da içinde olduğu milyarderler kendi şehirlerini kuruyor. İşte ayrıntılar...

Çinli milyarderler esrarengiz şekilde ortadan kayboluyor! 

Geçtiğimiz yıllarda Alibaba'nın başındaki Jack Ma da dahil olmak üzere bazı Çinli iş insanları ortadan kayboldu. Çinli milyarderler esrarengiz şekilde ortadan kayboluyor. Peki nedeni ne?

İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın!

İstanbul’da yumuşak zemin riskinin yüksek olduğu bölgelerin nereler olduğu olduğu sık sık araştırılıyor. İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın! 

Hintli milyarder Gautam Adani'nin serveti eriyor! Şirketleri yüzde 30 değer kaybetti!

Asya'nın en zengin insanı Hintli milyarder Gautam Adani'nin serveti eriyor. Adani'ye karşı çeşitli iddiaların yer aldığı raporun ardından Adani şirketlerinde yüzde 30 değer kaybı yaşandı. İşte ayrıntılar...

Bu sene en çok kaybeden milyarderler!

Kişisel servetleri bu yıl en çok kaybeden milyarderler belli oldu. İşte en çok para kaybeden milyarderler...

Milyarderler emlak avına çıktı!

Geçen sene Kovid-19 sürecinde milyarderlerin servetleri rekor seviyeleri gördü. Şimdi bu servet emlak patlamasını beraberinde getiriyor ve milyarderler 10 milyonu aşkın emlaklara yöneliyor.

Milyarderler arazi avında!

Sustainability dergisinde yayımlanan bir araştırmada, başta Yeni Zelanda olmak üzere, İzlanda, Birleşik Krallık, Tazmanya ve İrlanda küresel toplumsal çöküşten kurtulmak için sığınılacak en iyi yerler arasında bulunuyor.

New York'un milyarderler sokağında artık evsizler de yaşayacak!

New York Eyalet Temyiz Mahkemesi, olay yaratan bir karar verdi. Manhattan’da milyarderlerin sokağı olarak bilinen bir alanda şuanda kapalı olan ve kullanılamaz vaziyette bulunan tarihi Savoy Oteli’nin evsizler için sığınma evi olarak kullanılmasını reddeden bir alt mahkemenin kararını bozdu.

Milyonerlerden milyarderlerin vergileri artırılsın önerisi!

ABD’de milyarderler ve milyonerler arasında vergi tartışması yaşanıyor. Milyonerler, milyarderlerle aynı oranda vergi ödemelerinin adil olduğunu düşünmüyor. Bu sebeple Amazon’un CEO'su Jeff Bezos'un New York ve Washington’daki evlerinin önünde protesto yaptılar.

Dünyanın en genç kripto milyarderi: Vitalik Buterin!

Kripto para piyasalarında her geçen gün yeni milyarderler ortaya çıkarken Ethereum'un kurucusu olan Vitalik Buterin en genç kripto milyarderi unvanı aldı. Buterin'in elinde 1 milyar doları aşan Ethereum'ı bulunuyor.. 

Hintli milyarderler nerelerde yaşadılar Haberi

Hintli milyarderler nerelerde yaşadılar

Hindistan’ın kuzey batısındaki Racastan eyaletindeki Şekavati bölgesi bir zamanlar Hintli milyarderlerin zenginlik göstergeleriyle doluydu.



Bu milyarderlerin oturduğu muhteşem konaklar bugün yıkılmakla karşı karşıya. Bu konaklardaki solmaya yüz tutmuş freskler, duvar resimleri yok olan ihtişamın tek göstergesi.


Duvarları tümüyle resimlerle kaplı konaklarıyla Şekavati dünyanın en yoğun fresk bölgesi. Bu nedenle konakların hiç değilse bölgeye turist çekmek amacıyla korunması önem taşıyor.



15. yüzyıl sonlarında Rajput aşiretinin reisi Rao Şeka tarafından kurulan Şekavati bölgesi 19. yüzyılda büyük gelişme kaydetmişti.

Yakındaki ticari merkezlerden tüccarları bölgeye çekmek için vergilerde indirime gidilmiş, bu girişim işe yarayıp civardan Şekavati’ye göçü hızlandırmıştı. Esrar, pamuk ve baharat ticareti ile bölgeye para aktı.



Tüccarların orta halli evleri 19. yüzyıl sonunda artık büyük konaklara dönüşmüştü.

Şekavati kökenli tüccarlar Bombay ve Kalküta gibi kıyı...