05 / 05 / 2024

Hırka-i Şerif nerede sergileniyor

Hırka-i Şerif nerede sergileniyor

Hazreti Muhammed'in Veysel Karani'ye hediye bıraktığı Hırka-i Şerif'in muhafazasını üstlenen 59. kuşaktan torunu Samir, "Hırka-i Şerif için dedeme boğazda yalı teklif edildi. Dedem ise 'Ben sahip değilim, sadece muhafızıyım' yanıtını verdi" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kentsel dönüşüm çalışmalarını 5 maddede sıraladı! Gerçekçi çözümler ürettik...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'daki kentsel dönüşümün hızlanması için yapılan çalışmaları beş maddede sıraladı.

KONUTDER Başkan Yardımcısı Kabadayı'dan kentsel dönüşümün hızlanması için altın değerinde öneriler!

KONUTDER Başkan Yardımcısı ve Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, kentsel dönüşüme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kentsel dönüşümün metrekareye sıkıştığını söyleyen Kabadayı, “Uzlaşma oranı yüze 51 seviyesine çekilirse kentsel dönüşüm hızlanır” şeklinde konuştu.

Bursa Nilüfer'e 400 milyonluk dev proje! Double Tree By Hılton için ilk adım atıldı!

Yafa Otelcilik Gıda San. Ve Ttic. A.ş'nin Bursa-Nilüfer'de gerçekleştirilmeyi planladığı "Double Tree By Hılton" projesi ÇED onayı oldu. Proje resmen hayata geçiyor. İşte projeye ilişkin detaylar..

Fatih Hırka-i Şerif Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Hırka-i Şerif Mahallesi, 3007 ada, 219 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Xiaomi Pad 6 Tablet en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 29 Nisan 2023 fiyat listesi

Yüksek çözünürlüklü ve yüksek tazeleme hızına sahip ekranıyla ön plana çıkar. cihazın Qualcomm Snapdragon 870 işlemcisi, yüksek performans ve hızlı işlem gücü sağlar.  Xiaomi Pad 6 Tablet  en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Kace Hırdavat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kace Hırdavat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Kartay tarafından kuruldu.

Cyberpunk 2077 4K hız için güncelleme aldı

Cyberpunk 2077 oyunu için yüksek kare hızlı güncelleme bekleniyordu. Müjdeli haber geldi ve kare hızlarını 4K ayarlarında yüzde 50'den fazla artırabilir güncelleme paylaşıldı

Stern Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Hırdavat İş Güvenliği Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited kuruldu!

Stern Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Hırdavat İş Güvenliği Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cenk Başkan tarafından kuruldu.

Hakmar Express'te Hırka 149 TL, yelek 169 TL, Mont 199 TL! İşte Hakmar kataloğu 3 Kasım 2022 fiyat listesi

Hakmar Express'in 3 Kasım 2022 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Peki Hakmar'da bu hafta hangi ürünler satışa çıkarılacak? İşte 3 Kasım kataloğu...

En ucuz haliyle PHILIPS Marathon Ultimate süpürge! İşte o adresler! Philips  21 Eylül 2022 fiyat listesi…

Philips Marathon Ultimate, en ucuz nerede diye soruyorsanız işte bu haber sizin için. Nerede en uygun fiyatlı Philips Marathon Ultimate bulabilirim diyenler için fiyatları araştırdık ve listeledik. Sizde acele edin ve indirimli fiyatlardan Philips Marathon Ultimate toz torbasız süpürgeyi satın alın.

OYAK Çiğli nerede? Lokasyon bilgisi!

OYAK Çiğli nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte OYAK Çiğli nerede sorusunun yanıtı ve Oyak Çiğli lokasyon bilgisi...

Kosova, hapishane hücrelerini Danimarka'ya 15 Euro'ya kiraya verecek!

Kosova, Danimarka'ya 300 hapishane hücresi kiralamaya onay verdi. Kararla beraber İskandinav ülkesinde hapishanelerin doluluk oranlarının düşürülmesi planlanıyor. Danimarka, bu hücreler için Kosova'ya beş sene boyunca, senelik 15 milyon Euro ödeme yapılacak.

Argonix Yapı Malzemeleri Metal Hırdavat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Argonix Yapı Malzemeleri Metal Hırdavat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Pendik’te 2 milyon TL sermaye bedeli ile Davut Atılgan tarafından kuruldu.

Hırka-i Şerif nerede sergileniyor Haberi

Hırka-i Şerif nerede sergileniyor

Hazreti Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye hediye edilen Hırka-i Şerif'in muhafazasını üstlenen Barış Samir, dedesinin, Hırka-i Şerif için İstanbul Boğazı'nda yalı teklifini "Ben sahip değilim, sadece muhafızıyım" diyerek reddettiğini belirtti.


Hz. Muhammed'in günümüze kadar muhafaza edilen iki kıyafetinden biri olan ve miraca yükselirken giydiği hırka, Kadir Gecesi teravih namazı sonrası 03.30'a kadar Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde ziyaret edilebilecek.


İstanbul'daki önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif'in, Veysel Karani'ye hediye edilmesinin hikayesi de oldukça ibret verici.


Veysel Karani, bir günlüğüne annesinden izin alarak, Hazreti Muhammed'i ziyaret etmek için Medine'ye gitti. Karani, şehir dışında olduğunu öğrendiği Hz. Muhammed'i göremeden annesinden aldığı iznin biteceği kaygısıyla memleketine döndü. Hazreti Muhammed, bu durumu öğrendiğinde Veysel Karani'ye çok derin bir muhabbet duydu ve hırkasının "en iyi müridim" dediği...