19 / 05 / 2024

hırvatistan ile vizeler kalktı mı

hırvatistan ile vizeler kalktı mı

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Hırvatistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşmanın Onaylanması Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren geliyor!

Türkiye'de ulaştırma alanında çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren müjdesini verdi. 

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

İnanılmaz ama gerçek! Avrupa'nın göbeğinde 4 TL'ye ev satıyorlar!

Macaristan sınırında yer alan Hırvatistan'ın Legrand kasabasında yeni bir konut sahibi olmanın bedeli sadece 4 TL 20 kuruş. Türkiye'de 4 TL'ye ekmek almak bile mümkün değil. Peki bu konutlara sahip olmak için hangi şartlar aranıyor? İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Devlet 3.708 TL sosyal destek ödemesi yapacak...

Devletin sosyal yardımları tüm hızı ile devam ediyor ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı e-devlet başvuru ekranını açtığını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'a 120 milyon euroluk beş yıldızlı otel! 202 yıllık Marashka binası 'Hyatt Regency' olacak!

Hırvatistan'daki Marashka fabrika binasını 2015 yılında satın alan Doğuş Grubu, binaya 120 milyon euro yatırımla 133 odalı beş yıldızlı ''Hyatt Regency'' markasıyla hizmet vermeye hazırlanıyor.

PTT hesaplarınızı kontrol edin! Hesaplara 2.125 TL yardım parası yatırıldı...

Devletin sosyal yardımları tüm hızı ile devam ederken milyonlarca kişiye destek ödemesi yatırıldığı belirtildi. Vatandaşların hesaplarını kontrol etmeleri gerekmektedir. İşte haberin tüm ayrıntıları...

Samandağ'da yapılacak olan 424 Kalıcı Konut Projesi'ne başlanıyor

Samandağ Kaymakamlığı tarafından ilçede TOKİ tarafından yapılacak olan 424 kalıcı konutun projesinin belli olduğu belirtildi. Buna göre, Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerde evleri yıkılan afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. İşte haberin detayl

Araç almak isteyenler dikkat! Büyük oyun deşifre oldu! Mağdurlar arasında hakimler ve savcılar da var!

Geçen sene Sinop’ta bir araç alım satım şirketi kuran H.C ile A.C pek çok kişiye araç sattı. H.C ile A.C, bölgede tanınan isimlerle fotoğraflar çekerek halkın güvenini kazandı. Fakat araç almak isteyen 87 kişi ne araçlarını alabildi ne de verdikleri paraları kurtarabildi.

Duyanlar duymayanlara söylesin! Başvuran herkes 1250 TL yardım alacak

Aile Destek Paketi ödemeleri son hızı ile sürüyor. Bu ay da yapılan ödemelere ait açıklama yapıldı. 1250 TL yardım için bir aileden sadece bir kişiye ödeme yapılıyor. İşte detaylar.

Bakanlık kolları sıvadı! Bu destek ödemesini duyanın nefesi kesildi

Bakanlığın destek ödemeleri son hız ile devam ediyor. Hane başına 2 bin 500 TL maddi destek sunmak için kolları sıvadı. Bu koşulları sağlayanlar 2 bin 500 TL destek alacak. Ayrıntılar haberimizde.

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki Hyatt otelini açıyor! 130 odalı otel ve 160 rezidans geliyor!

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki 202 yıllık Marashka binasını Hyatt oteli olarak bu hafta açıyor. Projede 160 konut, seçkin mağazalar, restoranlar, kafeler, kulüpler ve çocuk alanları da yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Takdir, teşekkür alan öğrenciye müjde! 5 bin 104 TL para ışık hızı ile yatacak! Anne babalar hemen bir baksın!

Akademik yılın ilk döneminin sonunda milyonlarca öğrenci karne heyecanı yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başarı teşvik programı başlatılacağını ve yeterliklerini gösteren öğrencilerin 5.104 TL alacağını duyurdu.

Fiber internet fiyatları belirlendi? 22 Ocak 2023 internet fiyatları listesi

İnternet kullanıcılarının her zaman hız ile ilgili sorunları vardır. Teknoloji ileri seviyelere geldi ve Fiber internet bu soruna çare oldu. Her firma fiber hızı farklı ücretlerle satıyor. Peki 2023 Fiber internet fiyatları nedir?

hırvatistan ile vizeler kalktı mı Haberi

hırvatistan ile vizeler kalktı mı

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Hırvatistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşmanın Onaylanması Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.



16 Mayıs 2014 tarihinde Zagreb'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Hırvatistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma"nın onaylanması; Dışişleri Bakanlığının 20 Haziran 2014 tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.


Buna göre, iki ülke arasındaki dostane ilişkileri ve işbirliğini güçlendirmek ve iki ülkenin diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamili vatandaşlarının seyahatlerini kolaylaştırmak amacıyla şu konularda mutabakata varıldı:


"Her bir akit tarafın, geçerli diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamili vatandaşları diğer akit tarafın ülkesine girmek, ülkesinden transit geçmek , ülkesinde kalmak ve ülkesinden çıkmak için her 180...