05 / 05 / 2024

Hisar Arkeopark projesi

Hisar Arkeopark projesi

Bursa'nın kurulduğu Hisar bölgesindeki arkeolojik kazılar kapsamında devam eden Hisar Arkeopark Projesi için 3 ve 15 bina kamulaştırıldı.

12 soruda TOKİ Ankara Şereflikoçhisar 2022 sosyal konut projesi! TOKİ Şereflikoçhisar ucuz konut projesi başvuru!

TOKİ merakla beklenen 250 bin konut projeleri çerçevesinde Ankara Şereflikoçhisar'da da yeni konutlar inşa edecek. Peki TOKİ Ankara Şereflikoçhisar projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 11 soruda TOKİ Ankara Şereflikoçhisar 2022 ucuz konut projesi...

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Rumeli Hisarı'ndaki restorasyon 2 yıl sürecek!

İstanbul’un tarihi simgesi Rumeli Hisarı uygulanmayan restorasyon projesi sebebiyle ayakta zor duruyor. 6 yıldır kurtarılmayı bekleyen Rumeli Hisarı’nın kale ve burçları bakımsızlık yüzünden kapalı halde...

Ankara’daki Roma Tiyatrosu restore ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi hayata geçiriliyor. Projenin 2021’de tamamlanması planlanıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Bursa Hisar’da binaların cepheleri yenilendi!

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar’ın tarihi özelliklerini korumak adına başlattığı Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor. Projenin en önemli çalışmalarından biri olan Oruçbey Caddesi’ndeki binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı. 

Osmangazi Hisar İçi'nde tarihsel dönüşüm başlıyor!

Osmangazi Belediyesi, “Yaşayan Tarih Hisar İçi” projesinin ilk ayağı olan Oruçbey Caddesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi kapsamında başlattığı çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüyor. Tarihi bölgede diğer kurumlarla ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında elektrik ve telefon kabloları yer altına al

Hisar Arkeopark Projesi için kamulaştırma!

Bursa'nın kurulduğu Hisar bölgesindeki arkeolojik kazılar kapsamında devam eden Hisar Arkeopark Projesi için 3 ve 15 bina kamulaştırıldı.

Rumeli Hisarı restore ediliyor!

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1451 yılında yapılan Rumeli Hisarı gelecek nesillere taşınmak için restorasyona hazırlanıyor. Rumeli Hisarı Sanat Tarihi ve Arkeoloji Uzmanı Ali Zeyrek, "Restorasyon projesi onaylandı. Birkaç yıl içinde uygulamaya geçilecek” dedi.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı için Aşiyan Parkı’na istasyon!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı projesi kapsamında Bebek Aşiyan Parkı’nda istasyon kurulması planlanıyor. İBB, proje dosyasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundu.

Çorum Hitit Barajı'na 22 milyon TL'ye arkeopark yapılacak!

Anadolu'nun en eski barajı olarak değerlendirilen Çorum'daki Hitit Barajı'nın koruma altına alınması ve turizme kazandırılması için rekreasyon projesi hazırlandı. DSİ Genel Müdürlüğünce hazırlanan 22 milyon liralık arkeopark ile rekreasyon projesiyle Çorum'un turizm merkezi olması sağlanacak.

Hatay kentsel dönüşümde son durum!

Antakya Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilçedeki kentsel dönüşüm ve Arkeopark projesi hakkında bilgi verdi. Savaş ''Türkiye'de kentsel dönüşüm ile kutu gibi evler yapılıyor ve kentsel dönüşüm değil de rantsal dönüşümler yapılıyor'' dedi.

Osmangazi'de Yaşayan Tarih Hisar İçi projesi başlıyor!

OSMANGAZİ Belediyesi, ‘Yaşayan Tarih Hisar İçi’ sloganıyla hazırladığı proje ile Hisar İçi bölgesindeki tarihi dokuyu ortaya çıkartıyor. Dündar, yürütecekleri çalışmalarla bölgeyi açık hava müzesine dönüştüreceklerini söyledi.

Bursa Hisar'da dönüşüm başlıyor!

Osmangazi ilçesinde Bursa’nın en eski 5 mahallesinin bulunduğu Hisar içerisinde dönüşüm projesi başlatılıyor. Hasanoğlu, Oruçbey Caddesi cephe sağlıklaştırma projesinde belediye yöneticileri mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Hisar Arkeopark projesi Haberi

Hisar Arkeopark projesi

Bursa'nın kurulduğu Hisar bölgesindeki arkeolojik kazılar kapsamında devam eden Hisar Arkeopark Projesi için 3 ve 15 bina kamulaştırıldı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre; 6 bin 900 metrekare alan üzerine kurulan Hisar Arkeopark için bölgedeki kamulaştırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kamulaştırma çalışmaları kapsamında  15 bina kamulaştırılıp yıkılırken, bölgedeki 3 arsa da kamulaştırılarak projeye eklendi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Dündar şunları söyledi; 

"Bir alt kademede, Roma dönemi mermerlerine rastlıyoruz. Son katmanda ise Roma dönemi mozaiklerini buluyoruz. Bölge kurulurken 4 ana cadde olan Ortapazar Caddesi, Kavaklı Caddesi, Oruçbey ve Zindankapı üzerinde yer alacak şekilde planlanmış. Bu caddeler günümüze gelene kadar özgün halini yitirmiştir. Özellikle Ortapazar Caddesi, yüksek katlı betonarme binalarla dolduğundan özgün dokusunu koruyamamıştır. İşte biz, çekirdek alan olarak...