28 / 04 / 2024

hisarüstü metrosu açılış tarihiLevent Hisarüstü metro hattı ne zaman açılıyor

hisarüstü metrosu açılış tarihiLevent Hisarüstü metro hattı ne zaman açılıyor

Levent - Hisarüstü Metro hattı ile 16 dakikada Taksim’e, 23 dakikada Yenikapı’ya, 33 dakikada ise Üsküdar’a ulaşılabilecek. Peki Levent Hisarüstü metro hattı ne zaman açılacak?

İzmirlilere müjde! Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu açıldı!

Milyonlarca İzmirli tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun açılışı yapıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

Fahrettin Altay – Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor!

İzmirli vatandaşlar tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay – Narlıdere Metro Hattı 24 Şubat'ta hizmete açılıyor. 7 istasyondan oluşan hatla Evka-3’e kadar kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak.

İzmir Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor! 7 bin 750 araç trafikten çekilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı’nın ardından Narlıdere Metrosu'nun da açılışını 24 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Peki Narlıdere Metrosu'nda hangi duraklar var? İşte ayrıntılar... 

İstanbul'un beklediği haber geldi! Bakan Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi. Bakan Uraloğlu, 2024 yılını işaret etti. 

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı imar planı değişikliği onaylandı!

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı Boğaziçi Öngörünüm Sınırlarında Kalan Alanda 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/3 sayılı kararı ile onaylandı.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nda son durum ne?

Rumeli Hisarüstü bölgesi ile Aşiyan Parkı arasında hayata geçirilen Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nda son durum ne? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamalarda bulundu...

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı Ekim 2021'de açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada inşası devam eden Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler hattının Ekim 2021'de hizmete açılacağını açıkladı.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı Temmuz’da açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) inşaatı durdurulan Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı Temmuz'da hizmete açılacak.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı bugün açılıyor!

Tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüs salgını sebebiyle test sürüşleri geciken Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu bugün açılıyor...

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı yarın açılıyor!

Tüm dünyayı derinden etkileyen Kovid-19 salgını sebebiyle test sürüşleri geciken Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, yarın hizmete açılıyor...

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu 28 Ekim'de açılıyor!

Temeli 2014'te atılan ve 6 ilçeyi birbirine bağlayan Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu 28 Ekim'de açılıyor...

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 3 gün sonra açılıyor!

Tüm dünyayı derinden etkileyen Kovid-19 salgını sebebiyle test sürüşleri geciken Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, 28 Ekim tarihinde açılıyor...

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı 2021'de açılıyor!

Rumeli Hisarüstü bölgesi ile Aşiyan Parkı arasında inşa edilen Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı 2021'de açılıyor. 

hisarüstü metrosu açılış tarihiLevent Hisarüstü metro hattı ne zaman açılıyor Haberi

hisarüstü metrosu açılış tarihiLevent Hisarüstü metro hattı ne zaman açılıyor


Boğaziçi Üniversitesi metro hattı olarak da bilinen Levent Hisarüstü metro hattı ile Taksim'e 16 dakikada, Yenikapı'ya 23 dakikada, Üsküdar'a ise 33 dakikada ulaşılabilecek.



Toplam istasyondan oluşan Levent Hisarüstü metro hattının yapımı 2013 yılında başlamıştı. Proje hakkında açıklama yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan "Hisarüstü'nden Taksim'e gitmek isteyen bir öğrenci, 16 dakikada ulaşacak. Yenikapı'ya gitmek istiyorsa 23 dakikada ulaşacak" demişti.



Her 4 dakikada bir sefer yapacak olan Levent-Hisarüstü Metrosu'nun  özellikle Levent-Etiler-Hisarüstü hattındaki trafiği rahatlatması bekleniyor.  



Levent Hisarüstü metro durakları:

Levent-Nispetiye-Etiler-Boğaziçi Üniversitesi



Levent Hisarüstü metrosu ne zaman açılacak?

Aralık ayı içerisinde açılması planlanan ama teknik aksaklıklardan dolayı geciken Levent Hisarüstü metro hattının 3 ay içerisinde hizmete açılması planlanıyor.


Ceren...