22 / 05 / 2024

hisse satılabilir

hisse satılabilir

Gayrimenkul hissenizi satışa çıkardığınızda diğer hissedarların feraget ettiklerini beyan etmeleri gerekiyor

Tapusuz gayrimenkul satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkule ait bilgileri içeren, taşınmazın malikini belirten resmi bir belge olarak tanımlanıyor. Peki, tapusu olmayan taşınmazlar satılabilir mi? İşte detaylar...

Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Konut kredisi yani mortgage, sahip olmak istenilen evin teminat altına alındığı bir kredidir. Bu kapsamda banka ödemeleri devam edenler konut satışı yapıp yapamayacağını sorguluyor. Peki, Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Emlak Konut GYO'dan yabancı kurumsal yatırımcıya 1,4 milyar liralık hisse satışı!

Hayata geçirdiği yeni projelerle dikkat çeken Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, yabancı kurumsal yatırımcıya 1 milyar 402,5 milyon liralık hisse satışı yaptı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Yabancı yatırımcıdan bir senenin en sert hisse satışı

TCMB aracılığı ile yayımlanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine nazaran yabancılar 26 Mayıs haftasında 378,7 milyon dolarlık kesin hisse satışı yaptı. Bu sayı haftalık oranda son bir senenin en büyük satışı olurken sene başından bu zamana kesin hisse satışı da 1,5 milyar doları geçti.

Patronlardan sürpriz karar: 17 milyar liralık hisse sattılar! Kimler hisse sattı? En büyük satışı kim yaptı?

Borsa İstanbul endeksi, geçen yıldan beri yükseliş trendini koruyor. Son haftalardaki volatil hareketlere rağmen uzmanlar borsanın cazibesini koruyacağını belirtirken, Borsa İstanbul’da bazı patronların hisse satışları dikkat çekiyor.

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşididir. Hisseli tapu, diğer tapu çeşitlerinden farklıdır. Bu tapuda konusu geçen mülkün sahibi birden fazla kişidir. Bu konu kapsamında, “Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?” sorusu yanıt arıyor. İşte detaylar!

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

Bir haftada 34 milyon dolarlık hisse satıldı

Borsada büyük çalkalanmanın etkisi devam ederken 9-16 Eylül 2022 haftasında yurt dışı yerleşik yatırımcılar, reel olarak 34 milyon dolar hisse senedi satışı, 48,7 milyon dolar Devlet İç Borçlanma Senedi satışı gerçekleştirdi.

Eşten izinsiz ev satılabilir mi?

Eşlerin birlikte ve sürekli ikamet ettikleri konut, aile konutu olarak ifade ediliyor. Mal varlıkları içerisinde yer alan aile konutu 194. madde ile korunuyor. Peki, eşten izinsiz ev satılabilir mi? Tapuda eşin rızası aranır mı? İşte tüm merak edilenler...

Hisseli gayrimenkullerde hisse satışı iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli gayrimenkullerde hisse satışının iptal edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Paylı mülkiyette gayrimenkul hisseleri satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde paylı mülkiyeti ve hisse satış şartlarını kaleme aldı.

Binance ülke varlık fonları ile hisse satışı için görüşme yapıyor!

Dünyanın en büyük kripto para işlem platformu Binance, ülke varlık fonları ile hisse satışı için görüşmelere başladı. 

hisse satılabilir Haberi

hisse satılabilir

Hisse satılabilir


Bir gayrimenkulün ortaklarından biri hissesinden bir kısmını bir başkasına satmak istiyor. Bunu yaparken diğer ortaklardan izin almak zorunda mı? 


Bir gayrimenkulün hissedarı  ister tüm hissesini isterse bir bölümünü bir başkasına satmak isterse satar. Önceden izin alması gerekmez. Ancak bu satıştan sonra diğer hissedarların bir öncelikle alım hakkı vardır ki bu hak satıştan sonra kullanılır. Dolayısı ile önceden izin istemeye gerek yok. Fakat hissesini satacak olan veya bu hisseyi alacak olan, satıştan sonra öncelikle alım hakkının kullanılmaması yani bu alım satımın sağlama bağlanmasını istiyor ise diğer hissedarların öncelikle alım hakkından vazgeçmelerini isteyebilir. Bunun için de diğer hissedarların tapuya gidip, öncelikle alım hakkından (yasa onalım hakkı tabirini kullanıyor, bu tabir kanuna yanlış girdi, doğrusu onalım hakkı değil öncelikli alım hakkıdır) feragat...