27 / 04 / 2024

hisseli tarla mevzuatı

hisseli tarla mevzuatı

6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun olan yeni hisseli tarla kanunu olan 15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun ile hisseli tarlaların satışına kısıtlamalar getirildi...

Ucuz ev alayım derken tuzağa düşmeyin! Uzmanlar uyardı: 'Hisseli ev' ilanlarına dikkat!

Gayrimenkul sektöründe daha çok arsa ve tarla ilanlarında bulunan ‘hisseli’ tanımına artık konutlarda da karşılaşılıyor. Daha uygun fiyatlı bu konutlar için uzmanlar uyarıyor: cazip görünse de riskler var...

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

Kadastro çalışması yapılan tarla için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

Silivri'de 62.3 milyon TL'ye icradan satılık tarla hissesi!

Silivri İcra Dairesi, Silivri Çanta-Fatih Mahallesi 101 ada, 18 parsel, Tarla vasıflı 256 bin 31 metrekare yüz ölçümlü taşınmazın borçlunun 178100/256200 hisseli, borçlunun hissesine düşen 177 bin 982,52 metrekare yüz ölçümlü tarlayı 62 milyon 293 bin 882 TL'ye icradan satıyor...

Tarla emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi kanununa göre tarla sahipleri de emlak vergisi mükellefi oluyor. Peki, tarla hisseli ise ne olur? Hisseli tarla kim nasıl emlak vergisi mükellefi olur? Tarla emlak vergisi ne kadar?

Hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan yasa düzenlemeleri ile ilgili Haziran 2014 tarihinde Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun uygulamasına dair genelge yayınlandı. Peki, hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli tarla satışı 2015!

Hisseli tarla satışları 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi yönetmeliği ile yapılıyor. Peki, hisseli tarla satışı 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Hisseli tarla ipotek olur mu?

Birden fazla kişinin aynı tarla üzerinde hakkının bulunmasına hisseli tarla deniyor. Hisseli tapuya sahip tarlalar da mülkiyet birden fazla kişiye ait oluyor. Peki, hisseli tarla ipotek olur mu?

Hisseli tarla satışı nasıl yapılır?

Hisseli tarla satışı ile ilgili hükümlere 25 Şubat 2014 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgede yer veriliyor. Peki, hisseli tarla satışı nasıl yapılır?

Hisseli tarla alırken nelere dikkat etmeli!

Hisseli tarla, birden fazla kişinin tek bir tarladan pay satın alması şeklinde açıklanıyor. Hisseli tapuya sahip tarlalar da mülkiyet birden fazla kişiye ait oluyor. Peki, hisseli tarla alırken nelere dikkat etmeli!

Hisseli tarla tapusu nasıl bölünür?

Hisseli tarlalar hakkında 15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan yasa düzenlemeleri ve daha sonra yapılan değişiklere göre hisseli tarla tapusu bölünebilir mi? Hisseli tarla tapusu nasıl bölünür?

Hisseli tarla yönetmeliğinde değişen maddeler!

Kadastro çalışmalarında taksim sebebiyle ayırma ve birleştirmeler hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Kasım 2014'te Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte hisseli tarla yönetmeliğinde değişen maddeler..

Tarla arazisine ev yapılır mı?

İmar mevzuatı, Belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan yerlerde yapılacak planlar ile inşa edilecek resmi ve özel bütün yapıları kapsıyor. Peki kanun ve yönetmeliklere göre tarla arazisine ev yapılır mı?

hisseli tarla mevzuatı Haberi

hisseli tarla mevzuatı

Hisseli tarla kanunu!

6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun olan yeni hisseli tarla kanunu olan  15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun ile hisseli tarlaların satışına kısıtlamalar getirildi.


KANUN


TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN


MADDE 1 – 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 1 – Bu Kanunun amacı; toprağın korunması, geliştirilmesi, tarım arazilerinin sınıflandırılması, asgari tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin belirlenmesi ve bölünmelerinin önlenmesi, tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerin çevre öncelikli sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak planlı kullanımını sağlayacak usul ve esasları belirlemektir.”


MADDE 2 – 5403 sayılı Kanunun 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 2 –...