23 / 05 / 2024

hisseli tarlalarda şahsi tapu

hisseli tarlalarda şahsi tapu

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda babasından kalma 34 dönüm hisseli tarlası olduğunu belirten okuyucu, 14 dönüm için kendine ait şahsi tapu çıkartıp çıkartamayacağını sordu.

Hisseli arazi başkalarına kiralanabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli arazinin kiraya verilip verilemeyeceğini kaleme aldı. 

Hisseli arsa satışlarında nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, ‘Hisseli bir parselde hissedarlardan birisi ‘kök tapu’ satışı yaparsa hissedarlar ön alım davasını kaybedildiğini, kök tapudan kastın ne olduğu soruldu.

Hisseli gayrimenkullerde şahsi tapu alınabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda babasından kalma 34 dönüm hisseli tarlası olduğunu belirten okuyucu, 14 dönüm için kendine ait şahsi tapu çıkartıp çıkartamayacağını sordu.

Hisseli gayrimenkulde paylar nasıl belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Üç kardeş hisseli binadayız. Binada binada depo, bir dükkan, 4 daire ve çatı katı var. Toprak tapulu. Burada benim hakkım ne kadardır?' sorusunu cevapladı.

 Hisseli arsalarda dikkat edilmesi gereken 3 nokta!

Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, alım-satım aşamasında sorunlara yol açan hisseli arsalarla ilgili ifraz işleminin nasıl yapılacağını, şufa hakkının ne olduğunu ve izale-i şuyu davasının ne zaman gerekeceğini anlattı.

Hisseli arsa satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Türkiye'nin en büyük yatırım seçenekleri arasında olan hisseli arsa yatırımında dikkat edilecek hususlar neler? Hisseli arsa alırken hangi konular araştırılmalı? Prokule Türkiye yetkilisi Gökhan Gürlek hisseli arsa satın alımına ilişkin önerilerde bulundu.

Kat mülkiyeti nasıl kurulur 2020?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Binamızda 12 daire var. Hisseli şahsi tapu almak istiyoruz ama 5 kişi kabul ediyor diğerleri kabul etmiyor. Bunun için ne yapmak lazım?' sorusunu yanıtladı.

Fırsatçıların yeni adresi hisseli arsalar!

Fırsatçıların yeni adresleri hisseli arsalar oldu. Az miktardaki hisselerine karşılık astronomik rakamlar talep eden fırsatçılar yüzünden, diğer hissedarlar mağdur olduklarını belirterek, kanun değişikliği yapılmasını istedi.

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu nasıl satılır?

Hisseli tapunun satışı müstakil tapu satışları kadar kolay değil. Hisseli tapuya kredi verilip verilmeyeceği ise merak ediliyor.

Hisseli parsel satışında mağdur olmayın!

Tekirdağ Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, hisseli satışlar ile ilgili yapılan incelemelerde, parsellerin 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planında söz konusu taşınmazların tarımsal alan olarak belirlendiğini söyledi.

Hisseli tapuda imar affı!

13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen imar affı ile yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınıyor. Peki, hisseli tapu için imar affına başvurulabilir mi?

Hisseli binalara yapı kayıt belgesi alınabilir mi?

Hisseli binalarda yapı kayıt belgesi alınabilir mi? Hisseli yapılar için imar barışına başvurulması halinde yapı kayıt belgesi bedeli nasıl ödenecek?

Hacizli hisseli tapu satışı yapılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''hacizli hisseli tapu satışı'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

hisseli tarlalarda şahsi tapu Haberi

hisseli tarlalarda şahsi tapu

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda babasından kalma 34 dönüm hisseli tarlası olduğunu belirten okuyucu, 14 dönümünün kendisine ait olduğunu ve geri kalan 20 dönümün 4 kardeşe 5'er dönüm hisse paylı olduğunu söyledi. 14 dönüm için kendine ait şahsi tapu çıkartıp çıkartamayacağını soran okuyucu, bunun yolunu yordamını sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

Ortak mülkiyette ortaklık payları metrekare şeklinde hesaplanmaz, hisseler yüzde şeklinde paylaştırılır. Her ortağın kesirli şekilde payları belirlenir. Fakat bunun haricinde bir hesaplama gerçekleştirerek hissenin kaç metrekareye tekabül ettiğine bakıldığında, evet bir metrekare hesabı oluşur ancak hukuken yüzde üzerinden paylar hesaplanarak belirlenir. Örneğin 1.000 metrekare büyüklüğündeki bir arazi, yarı yarıya iki kişinin malı ise bunlar 500’er metrekare şeklinde belirtilmez, 1/2, 1/2 hissedar diye belirtilir. Çünkü paylar eşit bölünmemiş...